pátek, října 26, 2001

Příbram


Dne 25.10.2001 ve 20:25 se stalo to co se stat muselo, odnesla to Pribram a informovaly o tom palcove titulky ve všech dulezitych denicich … SPORT chvalil vsechny hrace (k cemuz se doufam hrde prihlasi) krom Pekyho, ktereho se mi tam nejak nedarilo vecpat, tak priste. Jelikoz se mi osm rund zda preci jenom trochu dost, od pristiho tydne budou jmenovani vždy jen ti hraci, kteří mají podle rozpisu sluzbu, aby to bylo spravedlive rozdeleno. Při vyjimecnych vykonech je samezrejme mozna vyjimka. Takze chlapci, Pomeranc - ////////. Barbor Tlachací.


26.10.2001, Sport
Liberec uhájil vedeníVolejbalisté MFF Praha premiérově zvítězili v extralize až v osmém kole, porazili Příbram
Vedoucí celky volejbalové extraligy mužů ve včerejším 8. kole vyhrály a o prvním místě Liberce a druhém Odoleny Vody rozhoduje jen poměr setů. Českobudějovičtí měli doma problémy s Perštejnem, který porazili až v tie-breaku a nováček
MFF Praha si nečekaně vyšlápl na Příbram.
CHANCE ODOLENA VODA-DANZAS OSTRAVA 3:0 (22, 20, 18), 62 minut, rozhodovali Dvořák a Dočkal, 360 diváků.
ODOLENA VODA: Malčík, Nekola, Rak, Král, Koláčný, Sekanina, libero Pláteník - Štokr, Kotrch.
OSTRAVA: Štika, Zvolánek, Zedník, Tomáš, Obhlídal, Golštajn, libero Neusser - Duda, Správka, Jedlička.
Ještě po půlce úvodního setu si Danzas udržoval náskok. H
rál v poklidu, lépe podával i bránil. Za příznivého stavu 17:14 se ovšem dopustil několika hrubic, nechal domácí vést 22:19 a i když srovnal na 22:22, třemi chybnými útoky vyřešil koncovku. Rébus druhého dějství byl vyjasněn brzy. Při 16:13 vystavěl tým Odoleny Vody na síti takovou hráz, že si na ní vylámaly zuby všechny útočné hroty soupeře - Zedník, Zvolánek i Tomáš. A rázem to bylo 20:13. Čtyřbodová šňůra domácích bloků zaúřadovala i ve třetím setu (z 11:9 na 15:9) a přestože si i »Odolka« dovolila občas chybovat, k další komplikaci nedošlo. »Neprosadili jsme se na středu sítě a domácí byli lepší v obraně na síti,« charakterizoval výsledek trenér Ostravy JAROSLAV TOMÁŠ. (ít)
DUKLA LIBEREC-FATRA ZLÍN 3:0 (19, 17, 16), 72 minut, rozhodovali Krsek a Škoda, 8
00 diváků.
LIBEREC: Boula, Nečas, Zadražil, Pikeš, Bíza, Staněk, libero Steffan - Ticháček, Dittrich, Sukuba.
ZLÍN: Pospíšil, Calábek, Pavlík, Posikira, Stejskal, Havaleško, libero Chromý - Šrámek, Bolehovský.
V kompletní sestavě hrající Zlín byl povzbuz
en vítězstvími z posledních zápasů a netajil se myšlenkami na dva body. To se ale nelíbilo Dukle, která od začátku prvního setu soustředěnou hrou a kvalitním servisem (Bíza, Boula) dostala hosty pod tlak a nedala jim šanci se nadechnout. Hned na začátku druhého dějství si Liberec vytvořil menší náskok, který se ale bojujícímu Zlínu podařilo srovnat. Pak na síti začali úřadovat domácí blokaři Zadražil a Staněk, k tomu přibyl horší příjem hostů a o osudu setu i utkání bylo rozhodnuto. Ten třetí již byl exhibicí v pohodě hrající Duk ly, která v závěru utkání nechala zahrát i střídačku. (VM)
MFF PRAHA-VAVEX PŘÍBRAM 3:1 (-30, -25, 24, -24), 115 minut, rozhodovali Popadinec a Labašta, 250 diváků.
MFF PRAHA: Honzík, Zbirovský, Kouba, Kadavý, Skýba, Zadražil, libero Pekárek - Petříček, Hromíř.
PŘÍBRAM: D. Rosenbaum, Kozák, Agafonov, Havrlík, Boula, Zach, libero V. Rosenbaum Pavelka, Anděl.
Do prvního setu svého osmého extraligového zápasu vstoupili domácí hráči velmi dobře a díky tvrdému smečovanému podání Kouby, S
kýby a Zbirovského získali čtyřbodové vedení 10:6, které si udržovali až do stavu 18:14. Potom přišla pětibodová šňůra hostujícího celku, který šel do vedení a za stavu 24:23 měl první setbol. Nervydrásající koncovka dospěla až do 31:30 pro domácí, set ukončil esem výborně hrající Kadavý. Příbramský trenér Zach na svoje svěřence zvýšil hlas a zpočátku to bylo znát. Hosté se ujali vedení 6:2, ale za chvíli už bylo vyrovnáno 8:8. Potom domácí opět přitvrdili na podání a esy Zadražila a Honzíka otočili nepříznivý vývoj setu a do koncovky šli s náskokem čtyř bodů. Podobně jako v úvodním setu však domácí nechali soupeře dotáhnout, ale výhodu setbolu mu nenabídli a naopak svůj pátý pokus proměnili. Tradičně zaplněná a hlasitě povzbuzující hala mohla ve třetím setu sledovat opět velmi vyrovnanou partii. Mírný náskok si na krátko vytvořili díky žluté kartě hostujícího nahrávače domácí, ale za moment už bylo jasné, že se třetí set bude rozhodovat až v samotném závěru. Domácí sice vedli 23:22, ale dvakrát útočili do bloku, a jelikož se nechali zablokovat i potřetí, prohráli třetí set 24:26. Další sadu začali paradoxně lépe domácí, vedli 13:7, ale opět svůj náskok prohospodařili a až za stavu 14:13 otáčel střídající Petříček. V koncovce se Příbramští zalekli Hromíře, který přišel pomoci na blok, a poslední míč zařídil Skýba. (OLD)JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE-SPARTAK PERŠTEJN 3:2 (22, -22, 17, -24, 6), 118 minut, rozhodovali Všetečka a Klaisner, 1100 diváků.
ČESKÉ BUDĚJOVICE: Kust, Rubáček, Zelenka, Smrčka, Jeslínek, Černý, libero Habada - Dvořák, Hudeček, Kvasnička, Cerha.
PERŠTEJN: Mikula, Oršuliak, Michal, Michálek, Štolfa, Bican, libero Obdržálek - Špernoga, Černý, Fortuník.
Utkání třetího se čtvrtým se vyznačovalo poměrně slušnou dramatičností, dobrými výměnami a bojo
vností obou týmů. Nicméně by se toto utkání také dalo docela dobře nazvat festivalem vlastních chyb. Jihostroj v poněkud netradiční, ale vítězné (v posledních dvou utkáních) sestavě začal dobře na podání, ale hosté kontrovali úspěšnou obranou a v této fázi minimem chyb v útoku (4:8). Domácí borci zbraně nesložili, značně přidali v obraně, a i když neproměnili vícero »bodových« míčů, dokázali otočit skóre na 19:14. Po další sérii chyb jihočeských útočníků (Černý) dokázal Perštejn zkorigovat stav na přijatelných 25:22. V dalším dějství hosté předváděli hru, která je vynesla do popředí tabulky, a vytáhli vedení až na 20:13. Domácí trenéři vystřídali a příchod Dvořáka a Hudečka pomohl »zmrtvýchvstání« a srovnání skóre na 22:22. Fatální chyby v koncovce ale znamenaly vítězství hostí. Pak už byli jednoznačně lepší domácí, kdyby dokázali hrát bez chyb. Podařilo se jim to pouze v lichých setech, čtvrtý neuvěřitelně odevzdali hostujícím hráčům, kteří právě těch chyb udělali o něco méně. Pátý set od začátku dominovali pouze domácí a deklasovali svého soka způsobem, kterým nedávno prohráli v Odoleně Vodě. Jestliže kouč Perštejna označil jako slabiny domácích útok a blok, pak jeho svěřenci ve srovnání těchto činností dopadli ještě hůře, zejména v obraně na síti (blok 22:9!). (MČ)
26.10.2001, Mladá fronta DNES Volejbalisté MFF poprvé v extralize zvítězili!
Praha - Volejbalisté pražského klubu
MFF poprvé v extralize vyhráli, po osmém kole ale zůstali na posledním, osmém místě. Extraligu vede Liberec díky lepšímu poměru setů před Odolena Vodou.MFF - Příbram 3:1
Do prvního setu vstoupili pražští volejbalisté velmi dobře a tvrdým podáním donutili Příbram k chybám. V koncovce však polevili a sadu získali až poměrem 32:30. Podobný průběh mělo i druhé dějství, a třebaže hosté poté snížili na 1:2, mohli se Pražané po téměř dvouhodinovém boji přece jen radovat z prvního vítězství v extralize.
Výsledky extraligy volejbalistů - 8. kolo:
MFF Praha - Příbram 3:1 (30, 25, -24, 24) Rozhodčí: Popadinec, Labašta. Čas: 115 minut. Diváci: 250
26.10.2001, Mladá fronta DNES

Vavex dopřál novici úspěch
Hladké vítězství Odolena Vody
Praha - Druhou čtvrtinu volejbalové extraligy zahájili hráči Odolena Vody přesvědčivým vítězstvím nad Ostravou, zatímco příbramský tým překvapivě prohrál na palubovce nováčka
MFF Praha.
Odolena Voda - Ostrava 3:0
Domácí měli se soupeřem problémy pouze v úvodní sadě, kdy prohrávali 13:16. "Na Ostravě byla vidět obrovská chuť do hry, nám se naopak nedařilo při útoku na bod," přiznal trenér Odolena Vody Jindřich Licek. "Nakonec soupeř uhrál konovku za nás," oddychl si, že Moravané několikrát smečovali do autu. Další dva sety už se odehrály v réžii hráčů Chance. "Pak jsme předčili soupeře ve všem," tvrdil Licek. "Zlepšili jsme přihrávku a přes nahravače Malčíka jsme dělali
důležité body nejen od kůlů, ale i středem sítě." "Nebylo tak jednoznačné střetnutí. Svým způsobem jsme se porazili sami, protože jsme se neprosadili při útoku středem sítě," oponoval mu jeho protějšek na ostravské lavičce Jaroslav Tomáš. "Škoda chyby rozhodčích v závěru prvního setu, jinak bychom ze zápasu udělali asi větší drama." V domácí sestavě se místo Sekaniny objevil nečekaně na postu libera Pláteník, kterého trápí problémy s koleny. "Bylo to řešení z nouze," připustil Licek.
Sety: 25:22, 25:20, 25:
18. Rozhodčí: Dvořák, Bečka. Čas: 61 minut. Diváků: 360.
Odolena Voda: Malčík, Nekola, Rak, Král, Sekanina, Koláčný, libero Pláteník - Štokr, Kotrch.
MFF Praha - Příbram 3:1
Po téměř dvouhodinovém boji se Pražané radovali z prvního extraligového vítězství. "Hráli jsme špatně," hlesl zklamaně příbramský kouč Jiří Zach, jenž marně hledal vysvětlení pro kolaps svého družstva. "Vracíme se do loňských kolejí. Honí se mi v hlavě myšlenky rezignovat." Do prvního setu vstoupili domácí dobře a tvrdým podáním donutil
i Příbram k chybám. V koncovce však polevili a sadu získali až poměrem 32:30. Podobný scénář nabídlo i druhé dějství. "Rozhodčí si na nás zgustli. V koncovce odpískali neexistující teč a dali žlutou kartu," postěžoval si Zach, který při žaludečních potížích Kryštofa na liberu využil nahrávače Víta Rosenbauma.
Sety: 32:30, 27:25, 24:26, 26:24. Rozhodčí: Popadinec, Labašta. Čas: 115 minut. Diváků: 250.
Příbram: D. Rosenbaum, Boula, Agafonov, Havrlík, Zach, Kozák, libero V. Rosenbaum - Anděl, Pavelka.
***

26.10.2001, Právo Mužstvo MFF Praha dosáhlo prvního vítězství v extralize
Volejbalisté
MFF Praha zdolali v 8. kole extraligy Příbram 3:1 a dosáhli tak prvního vítězství v tomto ročníku soutěže. Liberec přehrál Zlín 3:0, což znamená, že ani ve čtvrtém domácím zápase neztratil jediný set. Odolena Voda porazila stejným poměrem setů Ostravu a její trenér Jindřich Licek si pochvaloval: "Jen v úvodním setu jsme se museli vyrovnávat s tříbodovým vedením soupeře."

Žádné komentáře:

Okomentovat