čtvrtek, srpna 27, 2015

Albeř 2015

Je třeba opět něco napsat o každoročním soustředění na Albeři. Tentokrát po krásném průběhu léta jsem se těšil, že strávíme více času v Osice a nebo na kole, ale bohužel tomu tak počasí nechtělo. V podstatě od nedělního večera do čtvrtka poledne pořád něco padalo z nebe a bylo krásných 14 stupňů. Takže se celá Albeř opět proměnila v boj se zimou a vlhkostí. Sušárna byla krásně nabytá a provoněná všelijakými součástmi sportovní výzbroje nebo výstroje. A Osika pustá, prázdná a zelená. Nicméně po pořádku.


Neděle
Ještě když jsem balil věci do auta, tak bylo 33 stupňů a tak jsem se soustředil na části oblečení pro letní vyžití. Tj plavky a ručník, které jsem následně zapomněl na botníku (čehož jsem později nelitoval). Vědom si předpovědi počasí a možného ochlazení na 21 stupňů jsem přihodil ještě tepláky a teplejší mikinu. Rozebral jsem kolo a nandal ho do auta (čehož jsem později litoval). Nadšeně jsem vyrazil směr Albeř. Ještě po cestě, když začalo pršet, tak jsem to bral jako krásně zpestření teplého léta.


Po příjezdu do tábora zjišťuji, že mám stan ve velké blízkosti Vlasty Beránka a jeho proslulé motorové pily (čehož jsem také později litoval). Áčko běhalo na beachi a snažili se hrát hru, zdánlivě připomínající volejbal, v počtu šesti lidí, jen jsem si tak pomyslel, že se spousta lidí na nedělní trénink asi vykašlalo, až později jsem se dozvěděl, že to je téměř jejich finální stav. Jak by řekl Mgr. K. „Svět s v pr*el obrací“.


Po večeři jsme vyrazili na Starou zkontrolovat jak to jde novému majiteli a zhodnotit jeho vylepšení restauračního zařízení. Nová malba, příjemný provozovatel vypadající jako Ozzy s přezdívkou Ozzy a cenově dostupný jídelní i nápojový lístek. U stolu A+B dohromady deset kusů a žádný nováček, tak jsem dali ročníky při tónech Párkyho kytáry a šli na pohodu spát.


Pondělí – Středa
Tyto dny se nic moc díky dešti nestalo, tak jen v bodech:
  • Áčko zvedá činky v jídelně
  • Pro loučení se svobodou je prý ideální restaurace na Staré
  • Áčkařů už je sedm, přijel noname
  • Dědečkové poráží berušky
  • Noname se jmenuje Vojta a je z Příbrami
  • Je hrozná zima
  • Rumový kabát nepomáhá
  • Bolest v krku
  • Pěsti ve tmě 

Čtvrtek
Každý vyhlíží krásné počasí, které slibovaly snad všechny meteorologické servery. Všude chodí táborníci s chytrými telefony a nevěřícně kroutí hlavou. Místo 20 stupňů a sluníčka je déšť a stupňů 14 L. Na odpoledne je naplánován zápas torza Mff „A“ proti tvrdému jádru Mff „B“ s jednou náplavou z MFF „F“. Áčko bez nahravače využívá pana ramínka Párkyho na post pinkátka. Párky se toho celkem zhostil a měl by přemýšlet o změně specializace J Do podrobností nemá smysl zajíždět. MFF „A“ vítězí po boji 3:2. Přesto, že šedivák z „F“ dělal co mohl, tak to nestačilo :)
 
Po večeři už se rozjela burza a všichni se těšili na lost Albeřských čtyřek. V kurzu byl nejvíce Zbirák, který strhnul burzu. I já si ho koupil J. Bylo krásných deset čtyřek. Tedy dvě skupiny po pěti. Čtyři jdou na horu poslední na lodě. Už po losu se ukázalo pár nadějných, pár nevyzpytatelných a pár jasných čtyřek. Favoritem zůstává Zbirák, který měl i hodně solidní los.
 
Na řadě bylo samozřejmě vzájemné představení jednotlivých členů družstev, buď u okénka a posléze na staré. Zde vždy vylézají nejvíc podlí kamarádí. Jako jistá nejmenovaný šedivák z MFF „F“, který se rozhodl, že se nepřihlásí do čtyřek, a že se zapíše do MFF „B“ ve fernetech a hned na to se odepíše opět ve fernetech. Prý aby to Zbirákovi nebylo líto, že propásl jeho velkolepou rozlučku na křižovatce. Prostě bývalý kamarád :)
 
Pátek
Konečně solidní počasí. Bohužel jeden kurt je nehratelný, a proto se zvláštním způsobem upravilo pořadí zápasů. Což jistým nejmenovaným Inženýrům dost pomohlo. Rozjeli se boje. Po průvodu zahajoval sbor MFF „B“ prestižní turnaj písní z filmu Dobří holubi se vracejí. A pak už ředitel turnaje Standa Stehno prohlásil turnaj za zahájený.
 
Skupina „A“
Skupinu vcelku s přehledem ovládl Hynek, který vyhrál všechny čtyři zápasy. Spíše byl zajímavý boje o lodě, do kterého mohli spadnout hned čtyři týmy. Medvíd si neporadil s třemi zápasy v řadě ještě před obědem fyzicky umírá proti Davidovi. Holous prohrává s vyčpělým Malinou, který se zázračně vzchopil po raním debaklu od Medvída. Následně Holous poráží Davida. V posledním kole se rozhodlo. David porazil Malinu a Medvíd Holouse. A bylo Jasno. Na lodě jde pětka s kormidelníkem na břehu Holousem.
 
Skupina „B“
Tato skupina bylo dost vyrovnaná. Dost do ní zasáhla záhadná černá hmota, která dokáže tížit v žaludku po celý den.
Párky vyhrává skupinu.
Po raním vítězství pana Ráci přichází jeho totální fyzický kolaps a tichá modlitba aby Zbirák porazil Vojtu s Drážou. Nicméně Vojta s Drážou našli recept na společnou hru a poráží Zbiráka, čímž se ovobozují z lodí a posílají pana Rácu pro pádlo.
 
Po včeři byla zajímavá akce u okénka. Naražený sud Howárek 12° a nakrájené klobásy napovídali, že se tu bude konat něco velkolepého. A je tomu skutečně tak. Padají hvězdy J. Po dvaceti seźonách odchází z vrcholového volejbalu pan Káda následován panem Zbirákem, který odehrál sezón dvanáct. Káda dostal obroučku na baketbalový koš a Zbirák Thorovo kladivo. Družstvo „A“ složilo Kádovi píseň o jeho volejbalové kariéře v MFF „A“. Na motviy Xaviera Baumaxi – Špulka a já píseň „Balkón a Já“. Jo a aby to nezapadlo. Muži „B“ předali zahajování čtyřek na příští rok Ženám „A“.
 
Sobota
 
Čtvrfinále
Na babetě Zbirák vs Medvíd. Po vyrovnaném prvním setu vyhrává Zbirák 2:0. Na dolní antuce poráží Vojta Davida poměrně s přehledem také 2:0. Malina překvapivě vyřazuje pana Párkyho, který se vymlouvá na rýmičku. Noťas prý moc nevzdoroval Hynkovi.
 
Lodičky
Lodičky z přehledem vyhrává Holous, který bezchybně navigoval svůj manšaft ze břehu osiky a o parník protínají cílovou pásku před Rácou. Konečně se Holous dostal na nějakou kládu J
 
Semifinále
Začíná se rýsovat černý kůň turnaje. Vojta s Drahomírem, Jitkou  a Matesem na náhře začínají předvádět poměrně slušný volejbal a dost to vypadá, že je pro ně reálné celý turnaj vyhrát. Malina nebyl překážkou a po výborném výkonu postupují do finále.
 
O něco zajímavější souboj byl mezi Hynkem a Zbirákem. Hynek hrál s vyhecovaným Robinem a mlátil s míčem o zem. Zbirák se také nenechal zahanbit a zápas vrcholil v tie-breaku. Zbirák vítězí v těsné koncovce a jde do finále.
 
Finále
Dlouho to vypadalo, že finále ovládne s přehldem mladý talentovaný volejbalista Vojta. Vyhrál první set s přehledem a druhý za stavu 19:19 míč na první přes zatloukl obrovským kolíkem centimetr do autu. Dovoluji si řícit, že tento míč rozhodl. Od te doby se vojtovi podařilo otočit až za stavu 24:19. Tie-reak byl v režiji Vojty bezchybný až do stavu 10:7, pak ho Zbirák zlomil. Za stavu 14:13 po obrovské minele soupeře obhajuje čtyřky Zbirák. A příští rok bude útočit na hattrick.
 
Večer velmi kvalitní ples odtáhl Kuba na kytaru.
 
Tak zase za rok!
 
Medvíd
 

Žádné komentáře:

Okomentovat