středa, února 04, 2015

Play-down


                Skončila nám základní část soutěže a poslední víkend v lednu jsme vstoupili do bojů o záchranu. Nenavázali jsme tedy na loňský úspěch a ještě budeme muset bojovat o udržení se v první lize.

ČZU C - MFF Praha - 3:1 (-16, 11, 23, 16)
                Hned na úvod play-down nás čekal souboj s přímým konkurentem o sestup do kvalifikace o první ligu, s mladíky z ČZU C. Sešli jsme se v 6 v šatně na Lužinách, porada nebyla dlouhá, hlavně z důvodu, že jsme nevěděli, kdo proti nám nastoupí. „Céčko“ si do bojů o záchranu povolalo pár borců z extraligového A. Při rozcvičce s tím se naše strana palubovky slušně otřásala a už jsme tušili, že zápas nebude jednoduchý.
                Nastoupili jsme v sestavě: Na náhře Rohlik, smečaři Koube s Hynkem, na bloku David s Malinou, Tury na U a Váca na liberu. Vstup do zápasu jsme měli excelentní, i když nevím, jestli to bylo naším výkonem nebo neschopností soupeře trefit se do hřiště. Každopádně jsme párkrát i ubránili a do prvního technického time-outu jsme šli s pohodlným náskokem 8:0. Zbytek setu se dohrával v poklidném tempu - 25:16. Druhá sada se ale vyvíjela naprosto opačně. Soupeři stačilo nekazit podání a sem tam se trefit na útoku do hřiště. Nakonec z toho byl debakl 11:25. Třetí set byl nejvyrovnanější. Ani my ani soupeř si nevybudoval výraznější náskok, ale koncovku jsme nezvládli. 23:25. Jako by nám s prohranou koncovkou třetího setu došla šťáva a některým z nás i nálada. Od začátku jsme ztráceli, zatímco soupeř nekompromisně skládal. 16:25.
Kladno - MFF Praha - 3:2 (14, -18, 18, -18, 8)
                V druhém zápase nás čekal tým Kladna, tedy soupeř, kterého už dobře známe. Po krátké poradě a motivační řeči kapitána jsme vyběhli na palubovku plní elánu.
                Nastoupili jsme ve stejné sestavě jako den předtím, ale začali jsme tam, kde jsme skončili. Soupeř nás ničil nepříjemnou plachtou, se kterou jsme si nedokázali poradit. Z toho plynula i nepřesnost našich útoku. Až promíchání se sestavou trochu pomohlo a asi pěti bodová šňůra ke konci setu nás mohla nakopnout do dalších setů. 14:25. Před druhým setem proběhli malé změny v naší sestavě. Hynek se posunul na U a Štěpán šel na smeč. Hra se vyrovnala, zlepšili jsme příjem a budovali náskok do případně koncovky. Na tu však ani nedošlo. 25:18. Třetí a čtvrtý set se vyvíjel podobně jako set druhý jen vždy v opačném gardu. Třetí set ovládli domácí 25:18 a čtvrtý my, stejným poměrem. Zřejmě lepší povětrnostní podmínky na výherní straně hřiště. Čekal nás tedy tie-break. Ten se však od začátku vyvíjel v náš neprospěch a ztratili jsme ho 8:15.
                Z prvního víkendu bojů o záchranu jsme si tedy odnesli 1 bod a náš náskok před ČZU C se snížil pouze na bod. Je tedy co vylepšovat a snad se nám to povede za 2 týdny v dvojzápase s Hradcem Králové.  Ještě to bude boj.
                 
Tury 

Žádné komentáře:

Okomentovat