čtvrtek, srpna 30, 2012

Albeř 2012


Je třeba opět sepsat pár poznámek o právě skončeném soustředí na Albeři. Letos bohužel musím začít až úterkem, protože dříve jsem se tam nedostal.

Úterý

Příjezd na Albeř až v úterý večer má taky své kouzlo. Áčko je strhané dvoudenním intenzivním tréninkem a teoreticky by mělo být i společensky unavené a tak postupně najíždějí hyeny z béčka, který si chtějí užít taky svůj díl zábavy. V úterý hlásí příjezd hned tři Holous, Medvíd a Ferda. Po krátkém vybalení je již jednotka nastoupena k cestě na Starou. Po dohnání všech restů přichází každoroční hádka o tom jak se má představovat a kdo má koupit rundu dříve a co říci při představování. No shrňme to, jelikož přijel Holous až v úterý, tak tato hádka proběhla o dva dny později než obvykle a byla celkem klidná a rychlá. Takže zas až za rok J Asi by si mělo áčko pod novým kapitánem určit nějaká jasná pravidla.
Vlastně celé pošťuchování přišlo při příležitosti představování nového nonejma. Máme totiž novou posilu. V našem středu se vylíhla anomálie. Zábavný, charismatický, hubený, svalnatý muzikant a volejbalista Zbyněk Parkán. Zatím nám ukázal, že umí ovládat klavír, kytaru a trochu i kolo. Snad nás přesvědčí i herníma dovednostma. Vítej v MFF Zbyňďo.

Středa

Středa byla zaslíbená cyklovýletu. Jelikož cyklovýlet je moc velká flákačka, tak jsme šli s Holousem potrápit svoje duše na trénink s týmem „B+F“. Po velice rychlém zjištění že není problém se přizpůsobit jakémukoliv volejbalu, jsme zapadli do zdejší úrovně. Pak začíná skutečná dovolená. Deka, knížka a plác před stan! Takhle jsem si Albeř vždy představoval.
Po obědě přijíždí první odpadlíci z cyklovýletu KD a Zbirák. Prý to bylo moc drsný, tak se dohodli se Standou na rychlejším konci. Takže mezitím co ostatní jeli dřít na Starou aby se  schovali před bouřkou. Tak Zbirák nám šel odevzdat pár peněz k okýnku v Mariáši. Docela si mi dařilo, než vedle nás praštil blesk a od té doby jsem prohrál asi 60 korun. Což mi připomíná, že jsem to vlastně ještě ani nezaplatil. Napravím!
V úterý večer někdo vyvěsil plakáty po jídelně a zval na zajímavý večírek u okénka.

Jak už bylo psáno na plakátě, tak hned tři borci se loučí se svojí aktivní kariérou v mužstvu „A“. Legendární nahravač Jíří „Holous“ Honzík, který byl na své první Albeři před neuvěřitelnými 16ti lety a zanechal významnou stopu v historii MFF. K němu se připojil volejbalem znuděný Jaroslva „Lůďa“ Lukeš a hmotností přemožený Petr „Medvíd“ Zbirovský. Vypadalo to na slušný večírek.
Meloun nám uspořádal super hostinu a přivezl nám ochutnat nové pivo, které vaří s panem Vlasákem v malebné vesničce Chudenice nedaleko Klatov (na čep nám poskytl dvanáctku Houwárek). A zábava se rozjela. Dorazil skoro celý tábor a ani áčko se na nás nevykašlalo ba co víc, obdařilo nás velmi hodnotnými a hlavně užitečnými dary. Holous dostal mechové rukavice, které měly symbolizovat jeho mechové nahrávačské prsty. Lůďa dostal svojí pověstnou nůši, páč o něm Meloun kdysi prohlásil, že smečuje jak když to babička sype z nůše. Medvíd dostal hrablo na sníh, protože má chatu na horách a to se vždy hodí. (nakonec se ukázalo, že není k zahození ani na Albeři). A každý ještě dostal vařečku se svým jménem a číslem dresu na dirigování spartakiády, na kterou se nakonec zapomnělo.
Pak se zničehonic ujal kytary zcela neznámý a nepojmenovaný mistr jednoho akordu (falešné G) a rozjel krátký koncert, ve kterém prý padla nezapomenutelná hitovka o smečařském bohu s permanentkou, která nesla strohý název „Lukáš má permanentku“.

Čtvrtek

Blížící losování čtyřek dělalo vzduch téměř nedýchatelný, který se jen občas zatetelil při cinkání činek, které se ozývalo z velké louky. S Holousem jsme zvolili lehkou procházku kolem zdejších stanovišť zakončenou koupelí v Osice. K obědu řízek, hrablo v akci a odjezd na golf. Lůďa dostává na prdel a platí mi jedno pivo u místního příjemného hospodského Bobase.
Hned po večeři jde do tuhého. Kdo to letos vyhraje? A kdo půjde na lodičky? Všichni se kroutí jak hadi a nepřipouští si neúspěch. Vojta už kuje pikle jak se zachránit a povzbuzuje průseráře Rácu, kterého mu právě přisoudil los. Kavka si s nedůvěrou prohlíží svůj tým a Koule už z rohu něco hlásí o dobrém losu. Noťas s Rohlíkem, kteří se nelosovali k sobě, poslouchají ze všech stran narážky o pádlech. Zdenán, Holous a Káda cítí šanci. I Medvíd je spokojen s losem. Již zítra to vypukne. Většina osazenstva jde vyladit formu na Starou.

Pátek

Krušné ráno! Déšť v nedohlednu a vypadá to na brzký začátek. Po tuhém boji prohrává Medvíd hned tři utkání v řadě. A s vidinou pádla odchází na oběd. Jeho spoluhráč Bóra byl tak vysílen výkonem na hřišti, že dokonce odstupuje z večerního divadla. Jo ono bude divadlo, to jsem zapomněl napsat, že přes noc někdo vyvěsil plakáty, že bude účinkovat divadelní sbor Pana „M“ a zahraje hru „Rohy“ aneb čertovskou pohádku, ale o tom až později.
Další zápasy se vyvíjejí jednoznačně pro Zdenána a překvapivě Rohlíka z Noťasem. Po těžkém přímém souboji o Lodě prohrává Medvíd těsně s Vojtou. Vojtovi spadnul kámen ze srdce a Medvídovi pádlo do klína. Ve druhé skupině byly lodičkářské karty předem rozdány pro Lucku, kterou neutáhl zkušený plejr Koule a odstoupivší Honzin. Vše se rozhodne zítra.
Jak už jsem načal, večer pro celý tábor zahrál divadelní sbor pana „M“ ve složení:
Muži „G“: čerti
Bulis: Medvíd
Máňa: Alena
Chlípný listonoš kopýtko: Bukač
Lucifer: Jones
Hodiny a sousedský čertík Fujtajxl: KD
Vypravěč  a režisér: pan Meloun

Hra sklidila bouřlivý potlesk a pár dětí se i rozbrečelo strachy, takže success!

Sobota

Čtyřky se rozjíždí hned po ránu. Zdenán s Melounem hned drtí Vojtu, který se cukl až ve druhém setu, ale marně. Káda udolává Holouse v tie-breku. David podlehl Robinovi s Peťou Jandačem. A Noťas s Rohlíkem poměrně snadno s menším zaváháním poráží ty co si nepamatuji (myslim, že tam hrál Jiřík s Majkem ale bez Majka?). Přišlo semifinále a v něm Zdenán s Melounem poměrně překvapivě snadno vypadávají s Robinem. Do té doby bezchybný Meloun totálně vyhořel a ani Zdenán ho moc nepodpořil. Po zápas zůstává na place jen krutihlav Meloun a marně počítá kolik chyb, že to udělal. Druhé semifinále byl marný boj Kády proti překvapivým úspěšným plejerům Noťasovi a Rohlíkovi. Káda dělal co mohl, skákal ryby dával kolíky, ale celkově po boji podlehl promazanému stroji Noťas + Rohlík.
Odpoledne nejdříve nastává hlavní soutěž turnaje a to pověstný závod lodičkářů. Ti co měli skutečně smůlu ve čtyřkách a těsně nepostoupili mají druhou šanci jak si napravit reputaci. Do hlavní soutěže se kvalifikovali dvě družstva. Kánoj č. 1 ve složení Lucka, Honzin, Jura, Koule se skládá víceméně z pravidelných účastníků této speciální disciplíny. Nicméně kánoj č. 2 je nabitá taky velmi zkušenými borci, všichni už na lodi alespoň jednou byli. Medvíd, Bóra, Jolana, Vlasta Beránek. Jede se na dvě kola s předávkou pádla v půlce. Bóra si vzal Aleniny bikiny aby vyrovnal počet žen a můžu a celá loď byla v rovnováze. Zkušený admirál Koule se tím nenechal zaskočit a okamžitě vytahuje z křoví Juru v nějakém pochybném tílku. Na Image vede Bóra 1:0. V tom se ozval startovní výstřel a posádka kánoje č. 1 sprintem nasedá do lodi vyjíždí k první bojce a klesá ke dnu. Zkušený Medvíd si jede bez problémů pro vítězství. Kánoj č. 1 šla ke dnu celkem třikrát, ale budiž jim dáno k dobru, že to nezabalili a dojeli si pro krásné druhé místo.


Start.

Medvíd ve vedení zhruba o jedno kolo!

Bórův epesní úbor!

Poté vrcholí turnaj čtyřek. Zdenán s Melounem se vzchopili a po boji poráží Kádu o třetí místo. Finále se stalo jasnou záležitostí Noťase s Rohlíkem. Noťas snad nepustil Peťu Jandače za celé finále přes síť. Rohlík čapal v poli jako ďábel. Jirka Kopřiva čapal jak rány tak ulívky a Dáša jim rozdávala milimetrové náhry do obou kůlů.
V průběhu turnaje samozřejmě probíhala burza, ve které si mohli hráči i diváci vsadit na jednotlivé účastníky. Z celé burzy byla výherní pouze jediná akcie a to na Medvída na lodičky, kterou si koupil Meloun, aby Medvída poprudil. Takže pan burziér si přišel na krásných cca 1800 korun, což je krásný výsledek. Je vidět, že i vítězný tým byl svým výkonem překvapen, když si nekoupili žádnou svoji akcie.

Pro pobavení příkládám svoje portfolio:

Večer se celý týden zakončil plesem na Starý za přispění plzeňského notorického orchestu Johnyho a Čechyna, které doprovázel na kytaru pan Meloun.

No a je to zase za námi!

Medvid

3 komentáře:

  1. Medvíde, moc pěkný! :) Alena

    OdpovědětVymazat
  2. No já bych ještě pochválil ženy A a muže G za kostýmní šlágr Draka bolí zub, který ve svém volném čase nastudovali a při zahájení jím oblažili publikum. meloun PS: ještě bych připomenul novou tradici, kterou bylo předání zahajovacích povinností na příští rok. Předávající muži G podpořili svou nabídku mužům A platem panáků (hrazeno z akcie "medvíd lodě") a mladí vedeni novým lídrem Kádou slavnostně výzvu přijali. Takže se máme opravdu na co těšit.

    OdpovědětVymazat
  3. Ano na to jsem úplně zapomněl. Samozřejmě výborný zahájení čtyřek od mužů G a žen A až D. Bylo jich tam asi víc.

    OdpovědětVymazat