pátek, října 02, 2015

První zápasy nové sezóny (ČZU, Nymburk)


MFF A - ČZU C 1:3 (-21, -21, 12, -14)

V pátek od 19:00 jsme nastoupili k našemu prvnímu letošnímu zápasu. Hrálo se v Hostivařské hale proti mladíkům z ČZU Praha, pro většinu z nás neznámých. Začali jsme v mladé sestavě : na smeči Hynek s Parkym, na bloku Bláža s Turym jako libero nastoupil Sklenda, nahrával Roman a na účku hrál Vojta. 
Nezačali jsme špatně,hned od začátku jsme drželi se soupeřem krok, bohužel nám nevyšla koncovka prvního setu a prohráli 25:21 nutno říct, že jsme udělali spoustu hloupých chyb. 

Velmi podobně se odvíjel i druhý set, oba týmy dobře bránily, ale hráči ČZU lépe útočili, trochu lépe podávali a za přispění rozhodčí v podobě přísných dvojáků jsme prohráli i druhý set 25:21. 

Ve třetím setu nastoupil Koube a my nastoupili do třetího setu jako polití živou vodou a hned od začátku jsme jasně vedli a přehrávali soupeře ve všech činnostech, skvěle jsme podávali a bránili na síti. Našemu soupeři nepomohlo ani střídání na postu nahrávače a diagonálního hráče, vyhráli jsme 25:12. 

Čtvrtý set probíhal přesně opačně než předchozí, špatně jsme útočili a  blokovali, naopak soupeř skvěle bránil v poli a dobře podával. I přes pár střídání jsme s výsledkem už nic neudělali a podlehli 25:14, náš první zápas jsme bohužel prohráli 3:1.

MFF A -Nymburk 0:3 (-26, -28, -20)

V sobotu jsme začali zápas o hodinu dříve, jelikož jsme měli jeden zápas za sebou, tak byla i delší porada, proto na nás soupeř z Nymburka nedočkavě čekal v naší hale. Se soupeřem jsme sehráli přípravný zápas asi před týdnem, takže jsme si věřili na výhru. 

Začali jsme v podobné sestavě jako v pátek, jen místo Hynka hrál Koube a místo Turyho hrál Kulich. 

Zápas byl od začátku velmi vyrovnaný a v půlce setu jsme ještě vedli, dařilo se nám na bloku i na útoku, byli jsme blízko výhře když soupeř tečoval Kulichův servis,ale rozhodčí teč neviděli a dali bod soupeři, i proto jsme nezvládli koncovku a prohráli 28:26. 

Druhý set probíhal skoro stejně jako první set, hra byla vyrovnaná a vedení se přelévalo z jedné strany na druhou, ale setboly měl opět jen soupeř, přesto se nám povedlo je obrátit, ale koncovku jsme opět nezvládli,nevypracovali si ani jeden setbol a prohráli 30:28. 

Do této chvíle jsme podávali kvalitní výkon, ale to se ve třetím setu změnilo, udělali jsme spoustu chyb na útoku a v poli nevybrali žádný balon a soupeř si kráčel pro vítězství, naštěstí jsme se díky hecování Kulicha, aspoň trochu vzchopili a prohráli 25:20. 

Výsledek tak bohužel nevypadá, ale výkon, který jsme vydali v sobotu proti Nymburku, byl daleko lepší než v pátek. Teď můžeme jen tvrdě trénovat a doufat, že se nám podaří v příštích zápasech zvítězit.

Vojta

Žádné komentáře:

Okomentovat