středa, listopadu 13, 2019

Napjaté boje o postup v ČP





Ještě než se zmíním o samotném poháru, tak bych rád přidal pár postřehů z přípravného utkání s ČZU, které se konalo ve středu 18. září na Suchdole. Sešli jsme se k menší prověrce před samotným startem sezóny, abychom si proti ligovému soupeři otestovali kvalitu naší letní přípravy. Sestava byla následující: Čuda, Štůfi, Kubošík a já na smeči, z blokařů dorazili Skříťa, Tuškyn a Kulich, jenž se také seberealizoval na postu univerzála, o který dlouhodobě veřejně usiluje; univerzálem jako takovým byl Soby, měli jsme také přítomna obě libera – Mahaje i Tomína. Bohužel se dostavil jen jeden nahravač, a to byl Vánis, který, jak Standa řekl, si zahrál do sytosti. Když už jsem nakousl, kdo si jak zahrál: trenér nás střídal všechny rovnoměrně a každý si tedy zkusil minimálně dva sety, někdo i více a případně na jiném postu. Odehráli se v celku 4 sety, jejichž výsledek vzhledem k přátelskosti utkání není klíčový, ale pro zájemce: potvrdili jsme roli favorita.

Následoval čtvrteční trénink, na kterém jsme se sešli i s Bórou, který rezervoval hotel v Chocni, kde se víkendový pohár hrál. Byl velmi nadšený, když jsme se od Standy po zahajovacím fotbálku dozvěděli, že se z úvodního kola odhlásili týmy Turnova a domácí Chocně… Přespání nám totiž potvrdil snad sám manažer klubu domácích a o to bylo naše udivení větší. Padali návrhy, že bychom to odehráli u nás, naneštěstí toto řád soutěže nedovoluje, a tudíž nás čekal jen jediný zápas se Dvorem Králové v sobotu od 12 hodin. 

Do Chocně jezdí parádní spojení – přímý rychlík z Prahy. Za 90 min jsme vystoupily v naší cílové stanici, došli k hale (po cestě jsme zahlédli nemálo plakátků pozívajících na pohárová utkání) a připravili se na zápas. Moc jsme se těšili na zástupy domácích fanoušků, kteří mají v Chocni dobrou pověst. Zástupy se ale nekonaly. Kromě hráčů a rozhodčích bylo v hale pár fanynek hostí. Atmosféru jsme si tak vytvářeli během zápasu sami z rozcvičovacího čtverečku. 

Sešla se skupina Matiků: Čuda, Kubošík, Vánis, Fiky, Skříťa, Soby, Kulich, Tuškyn, Ráca, Tomíno a já. Na lavičce coach Bóra. K samotnému zápasu snad ani nemám moc komentářů, snad jen, že jsme hráli ve velké pohodě a s jistotou našeho soupeře porazili 3:0 po setech -15, -19, -19. Z výsledků je také vidět, že se žádné velké drama nekonalo. Po domluvě jsme absolvovali ještě dva přátelské sety, aby oba týmy využili alespoň trochu toho, že „se to sešlo“. V prvním z nich jsme už polevili v koncentraci a ztratili jej, ale ten závěrečný jsme vyhráli a celkové skóre je tak 4:1 a náš postup, který jsme vůbec neměli od začátku jistý.

V dalším kole poháru narazíme na Aero Odolku, kde jedním z liber je i náš spoluhráč Mahaj. Ovšem ještě předtím je v plánu výjezd na Moravu k prvním utkáním ligy – Bučovice a Staré Město.
Sportu zdar, Pilda

1 komentář:

  1. It is executed that has a normal look at a foundational homework materials [with citations] which will report conclusions educating a person's study' azines seeks plus plans. https://imgur.com/a/Tax9mmg https://imgur.com/a/7c01R3N https://imgur.com/a/XipzhlV https://imgur.com/a/Sh8hruq https://imgur.com/a/M1WrRXv https://imgur.com/a/4eKtV4u https://imgur.com/a/x9PTjai

    OdpovědětVymazat