úterý, března 26, 2002

A mame to za sebou.


A mame to za sebou. Zlin nam dal na zadek i doma a vsechny tri zapasy tak skoncily stejne 0:3. Tady je par novinarskych plku. Ted si dame tyden zaslouzeneho odpocinku a od utery se zacneme pripravovat na vrchol naší sezony, totiž na tolik ocekavanou lahudku v podobe barazove serie o udrzeni v extralize s Dobima. Oficialni informace ze svazu pravi ze hrajeme 5. a 6.4. v Dobrichovicich, 12. a 13.4. doma a pripadne 19.4. paty zapas zase v Dobricovicich. Nase statistiky pravi, ze jsme v 1. lize sehrali celkem 12 zapasu, z toho 10 viteznych a 2 prohrane. Nesmirne zajimavy je ale pohled na poměr setu v jednotlivych zapasech: 5 x 3:2, 3 x 3:1, 2 x 3:0, 1 x 1:3 a 1 x 0:3. Takze jedina věc která je uz dlouho jasna kazdemu kdo je trochu zasvecen je to, ze to bude boj.
26.03.2002, Sport
Příbramští se zapsali do historie
Volejbalisté liberecké Dukly se na hřišti Danzasu Ostrava vytáhli a účast v semifinále mají hodně blízko
V boji o semifinále extraligy volejbalistů byli nejblíže úspěchu příbramští hráči, kteří dvakrát zvítězili na hřišti Perštejna. Před vlastním publikem pak dotáhli překvapení do konce - historicky poprvé se dostali tak daleko! V Ostravě není rozhodnuto, Liberec se ujal v sérii vedení, dnes je na programu čtvrté utkání a poslední ostravská šance... Zlín
s definitivní platností obsadil sedmou příčku a udržel extraligovou příslušnost i pro příští ročník.
ČTVRTFINÁLE
VAVEX PŘÍBRAM-SPARTAK PERŠTEJN 3:2 (-20, 15, 21, -17, 14), 108 minut, rozhodčí Popadinec, Labašta, 800 diváků. Konečný stav série 3:0.
PŘÍBRA
M: Boula, Kozák, Škodný, Agafonov, Havrlík, Zach, libero Kryštof - Rosenbaum, Pavelka, Sychra.
PERŠTEJN: Michálek, Michal, Bican, Štolfa, Mikula, Oršuliak, libero Obdržálek - Fortuník, Špernoga, Bláha.
Vavex prohrává 12:14 v pátém setu, odvrací oba mečbol
y soupeře a okamžitě se dostane ke svému. Ubrání míč v poli a nahrávka směřuje na Zacha. Ten nezaváhá, promění a osm set příbramských hrdel začne vydávat frenetický jásot. Domácí překročili svůj stín a jsou tam, kde ještě nikdy nebyli v semifinále extraligy. Měli to ovšem těžké. V prvním setu je zalehl strach z postupu. Hosté hráli klidně. Při podání Bicana odskočili o sedm bodů a měli klid. Ve druhém setu se však Vavex uklidnil a neměl nejmenší potíže. Další set byl vyrovnaný až do 20:20, ale skvělá koncovka byla opět jednoznačně na rukách jeho smečařů. Hosté se nevzdali, Bican s Oršuliakem vydrželi na svém podání jedenáctkrát a bylo 2:2. V závěru vedli hosté 10:6 a ještě 14:12. Vavex vstal z hrobu a zvítězil.(VAN)
DANZAS OSTRAVA-DUKLA LIBEREC 1:3 (-25, -25
, 14, -14), 92 minut, rozhodovali Dočkal a Dvořák, 350 diváků. Stav série 1:2.
OSTRAVA: Štika, Tomáš, Jedlička, Zvolánek, Zedník, Golštajn, libero Dohnal Správka, Duda.
LIBEREC: Boula, Pikeš, Dittrich, Nečas, Bíza, Staněk, libero Steffan - Zadražil, Rejlek
.
První set byl dlouho vyrovnaný, v jeho polovině si Danzas díky lepší obraně na síti vypracoval tříbodový náskok. Za stavu 24:22 měli domácí dva setboly, ale Liberečtí především zásluhou skvělého zákroku Dittricha na síti vyrovnali. Pak odvrátili ještě j
eden setbol a vzápětí svůj první proměnili. Do druhého dějství vstoupil lépe povzbuzený Liberec a rychle vedl 4:1. Jenže se nevyrovnal s výborným servisem Tomáše - 4:4. Danzas se pak ujal vedení, ale po chvíli to bylo 10:10 a až do stavu 20:20 tahali za delší konec hosté. Později měli za stavu 21:24 tři setboly, ale při servisu Správky Danzas vyrovnal. Pikeš však přece jen pátý setbol Dukly proměnil. Čtvrtý set - především jeho závěr - byl zcela v režii domácích, kteří devítibodovou šňůrou při servisu Zedníka rychle snížili, ale stejně rychle pak lepší hosté tvrdým servisem a výbornou obranou zcela rozleptali hru Ostravy.(riš)
O 7. MÍSTO
MFF PRAHA-FATRA ZLÍN 0:3 (-22, -17, -20), 65 minut, rozhodčí Záhorcová, Halík, 250 diváků. Stav série 0:3.
PRAHA: Vlasák, Honzík, Kadavý, Hromíř, Petříček, Kouba, libero Pekárek - Skýba, Stehno, Zadražil.
FATRA: Posikira, Pavlík, Stejskal, Baránek, Bolehovský, Svoboda, libero Chromý - Calábek. Pražané začali dobře, vedli 13:10, ale poté šestkrát za sebou neotočili a nástup Zl
ína už nezachytili. Druhý set skončil drtivým vítězstvím hostů. Ve třetím domácí opět zapnuli a do poloviny setu drželi vyrovnaný stav. Poté Zlín přitvrdil na podání a také díky tomu s přehledem zvítězil.(OLD)
26.03.2002, Právo
Postup Příbrami
PRAHA - Volejbalisté Příbrami zdolali ve čtvrtfinále playoff extraligy potřetí za sebou Pernštejn a vybojovali si postup mezi nejlepší čtyři. Tam změří síly s Odolenou Vodou. Liberec porazil Ostravu na její palubovce a v sérii vede 2:1, ve třetím duelu o 7. místo
Zlín uspěl proti MFF Praha a odsoudil jej k baráži o udržení v soutěži.
Výsledky - čtvrtfinále: Příbram -Perštejn 3:2 (-20, 15, 21, -17, 14), konečný stav série 3:0. Ostrava-Liberec 1:3 (-25, -25, 14, -15), stav série 1:2. O 7. místo:
MFF Praha-Zlín 0:3 (-22, -17, -20), konečný stav série 0:3.
© copyright 2002 by SPLAWEK soft ®

Žádné komentáře:

Okomentovat