pondělí, března 25, 2002

Tak nam zacalo play-off a play-out.


Tak nam zacalo play-off a play-out. Dvoudenni zajezd do Zlina se zrovna nevydaril. Jedina pozitiva muzeme nalezt v obohaceni naší interni kasicky, jelikoz vetsina druzstva se ve ctvrtek před zapasem do satny dostavila pozde a bude tak platit za pozdni prichod. Podobne tomu bylo i s vecerkou, kterou (skoro) dodrzel pouze Zbirak, kterej bezel prez celej Zlin, aby byl ve 0:00 v hotelu, ale v zaveru mu zrejme chybely sily a nestihnul to o pet minut. Ve svém naivnim mladi se domnival, ze by treneri mohli kontrolovat kdo vecerku nedodrzi a vystavi se tak nebezpeci upadnuti v nemilost. Rozumne vysvetleni mu rano podal Lejtkin: "Zbiráku, když si v hospode s trenerama, je to uplne něco jinyho". O něco serioznejsi zpravodajstvi z tisku je tady.
20.03.2002, Sport
Zatím všude vládne optimismus
Extraliga volejbalistů má před sebou druhou část, v níž jde o semifinále a udržení
Ani ne týden uplynul od konce dlouhodobé části extraligového ročníku volejbalistů a šest týmů je opět v plné permanenci. Čtyři se budou snažit postoupit do semifinále, dva zbývající zase absolvují sérii, která vítězí zaručí příslušnost mezi elitou i v příští sezoně.
Volejbalisté Českých Budějovic a Odolena Vody mají nyní volno. Na jednu stranu je to příjemné, na druhou existuj
e nebezpečí výpadku z herního rytmu a ztráta formy. Oba celky sháněly soupeře na hraní. Jihočeši se na začátku příštího týdne vypráví k zápasům do Rakouska, hráči Odolena Vody by měli potkat pravděpodobně Púchov. »Tento týden je volnější, spíš rehabilitační, teprve v dalších dnech chceme ladit herní formu,« říkal trenér odolenovodský JINDŘICH LICEK. »My se po návratu z Rakouska budeme až do soboty připravovat v Pelhřimově,« tvrdil jeho kolega z Jihostroje ZDENĚK POMMER.
O semifinále
Zatímco tedy mají první
dva celky po dlouhodobé části relativní klid, ve zbytku pelotonu to vře. Série utkání na tři vítězství zahajuje ve čtvrtek a do Perštejna pocestuje tým z Příbrami. »Marodi se již vyléčili, takže bychom měli mít k dispozici kompletní kádr. Je pozitivní, že začí náme v domácím prostředí a na protivníka si věříme. V závěru první části jsem posílal na hřiště mladé hráče a když se jim nevedlo, teprve pak nastupovali starší, aby výsledek spravili. Dařilo se nám, takže v mužstvu je pohoda,« pochvaloval si trenér Perštejna PAVEL TŘEŠŇÁK. Na protější lavičce bude zasedat příbramský JIŘÍ ZACH: »Soudě podle řečí, tak nás všichni odepsali předem, ale to je docela dobrá pozice, protože můžeme jenom překvapit. Vůbec nebudeme odevzdaní a že jsme v úvodní části s Perštejnem třikrát prohráli, nyní nic neznamená.« Do Liberce se zase chystají ostravští hráči. V nedělní »generálce« v posledním kole prvního soutěžního dílu byla Ostrava úspěšnější, ostatně bilance hovoří o tom, že vyhrála nad stejným soupeřem čtyřikrát za sebou. »Žádnou šňůru nelze protahovat do nekonečna, ovšem my si na Duklu věříme,« prohlásil uvážlivě trenér Danzasu JAROSLAV TOMÁŠ. »Budu spokojený, když od Ještědu povezeme aspoň jedno vítězství. A na to máme,« dodal. Nový trenér Liberce PETR BROM stojí před těžkým úkolem. Dostat před play off z hráčů nedostatek sebedůvěry, kterým v poslední době trpí. Což se projevuje hlavně v koncovkách setů. »Řekl jsem klukům, že za dlouhodobou částí děláme tlustou čáru, co bylo, je za námi a jedeme nanovo. Čtvrtfinále je totiž úplně jinou soutěží, psychicky vyhrocenější, navíc budeme doma pod tlakem. Vykládal jsem jim, že všechno bude o jednotlivých míčích, že je třeba neustále bojovat. Snad si to zafixují a podle toho budou také hrát. Samozřejmě, že chceme uspět v obou střetnutích a vím, že to bude těžké, ale ne nemožné,« tvrdil.
O sedmé místo
Hořký osud potkal v této sezoně Zlín, nicméně dá se očekávat, že si s MFF Praha v sérii poradí. Přece jen má zkušenější a kvalitnější tým, v němž se objevil i Zdeněk Kaláb. »Byl na naší s
oupisce od začátku, ale dohoda zněla, že pomůže až v play off. Věk? Ten nerozhoduje, je na něm vidět, jak mu volejbal chybí a jak velkou chuť má do hry,« prozradil zlínský trenér IVAN DOSTÁL. Kdyby Zlín v sérii na tři vítězná střetnutí neuspěl, pak by to bylo nejspíš největší překvapení celého extraligového ročníku! »My se ovšem nevzdáváme, proběhla hráčská schůze a jejím výsledkem bylo odhodlání udělat všechno pro to, abychom pro Prahu extraligu udrželi. Buď již v play off nebo případně v baráži,« říká trenér MFF STANISLAV STEHNO. Bilance čtyř vzájemných zápasů hovoří jasně pro Fatru, čtyřikrát zvítězila a ztratila pouhé dva sety.
20.03.2002, Sport
Nejlépe hodnoceným hráčem je Jeslínek
Trenérská anketa na závěr dlouhodobé části extraligy volejbalistů hovoří především o výkonnostních výkyvech a vyrovnanosti ve středu tabulky
Konec první části soutěžního ročníku je dobrým východiskem pro trenérskou anketu. Ukázala se síla jednotlivých mužstev, kvalita hráčů - a co ještě? Právě to byla naše anketní otázka. A
samozřejmě jsme ji doprovodili ještě jedním dotazem, který se ptal po názoru na ideální sestavu dlouhodobého dílu extraligového měření. Takže jsme se trenérů osmi celků tázali:
1. Jaký nejvýraznější rys uplynulé části extraligy byste vypíchl?
2. Koho byst
e zařadil do ideální sestavy?
ZDENĚK POMMER
Jihostroj České Budějovice
1. Budu mluvit o našem týmu, ale týká se to všech. Nás nepotkal žádný velký výkyv z toho důvodu, že máme široký kádr vyrovnaných hráčů, kdežto ostatní už ne, proto jejich výkonnost kolí
sala. Mají na hraní sedm či osm volejbalistů, a to je málo. Překvapením pro mne bylo, že jsme získali tak brzy jistotu semifinále a zbylé zápasy odehráli kvalitně. To ukazuje na dobrý duch týmu, na to, že všichni táhnou za jeden provaz.
2. Nejlepší sestava
- nahrávač Dvořák (Č. Budějovice), blokaři Zelenka (Č. Budějovice), Michal (Perštejn), smečaři Jeslínek (Č. Budějovice) a Zedník (Ostrava), univerzál Hudeček (Č. Budějovice) a libero Kryštof (Příbram).
JINDŘICH LICEK
Chance Odolena Voda
1. Myslím si, že t
ím znakem byla nevyrovnanost výkonnosti jednotlivých celků. Vyjma Českých Budějovic, které prošly dlouhodobou částí bez zaváhání, si každý tým prožil svoje dobré i špatné období.
2. Nejlepší sestava - nahrávač Kust (Č. Budějovice), blokaři Rak a Král (oba
Od. Voda), smečaři Jeslínek a Bican (Perštejn), univerzál Nekola (Od. Voda) a libero Obdržálek (Perštejn).
PAVEL TŘEŠŇÁK
Spartak Perštejn
1. Až na poslední mužstvo tabulky, tedy
MFF Praha, byla soutěž vyrovnaná. Každý mohl porazit každého, především v době, kdy se zlepšila Ostrava a v závěru se přidal i Zlín.
2. Nejlepší sestava - nahrávač Boula (Liberec), blokaři Zelenka a Michal, smečaři Zedník a Jeslínek, univerzál Hudeček a libero Habada (Č. Budějovice).
PETR BROM
Dukla Liberec
1. Přestože jsem na trené
rský post naskočil až v samotném závěru, přece jen jsem soutěž pravidelně sledoval a myslím, že základním rysem byly výkyvy jednotlivých celků. Když to vezmeme popořádku, tak jediné Budějovice se vyhnuly nějakému výraznému propadu. Jinak Odolena Voda, Perštejn, my, Ostrava, všichni se dostali nahoru a dolů nebo obráceně. Příčiny? Různé, někde psychická labilita, jinde série zranění.
2. Nejlepší sestava - nahrávač Dvořák, blokaři Rak a Staněk (Liberec), smečaři Jeslínek a Bican, univerzál Nekola a libero Obd
ržálek.
JAROSLAV TOMÁŠ
Danzas Ostrava
1. Kralovaly České Budějovice, na druhé straně tabulky bylo mužstvo
MFF Praha. A mezi nimi velká vyrovnanost, tím měla soutěž až do závěru velkou dramatičnost, kterou přinášely i některé překvapivé výsledky. Diváci mohli vidět i řadu zápasů na výborné úrovni, což je nesporným plusem.
2. Nejlepší sestava - nahrávač Dvořák, blokaři Rak a Zelenka, smečaři Zedník a Bican, univerzál Zvolánek (Ostrava) a libero Habada.
JIŘÍ ZACH
Vavex Příbram
1. S výjimkou Českých Budějovice
a MFF Praha se nikdo nevyvaroval černé série, tím se soutěž jako by vyrovnala. Stačilo pak nějaké zaváhání a přišla ztráta. Důvod je asi v tom, že ve většině týmů působí mladí hráči, jejichž forma hodně kolísá. Chybí nám generace zkušených hráčů, kteří udržují stabilitu.
2. Nejlepší sestava - nahrávač Malčík (Od. Voda), blokaři Rak a Šotola (Č. Budějovice), smečaři Jeslínek a Bican, univerzál Nekola a libero Kryštof (Příbram).
IVAN DOSTÁL
Fatra Zlín
1. Mimo Českých Budějovic,
MFF Praha a nás, kteří jsme měli vyrovnanou výkonnost po celou dlouhodobou část, vidím jako výrazný rys to, že nikdo další se nevyhnul hlubším krizím. Příčina? Možná je to tím velkým počtem mladých hráčů, jejichž psychika ještě není tak silná, aby nápor zvládla.
2. Nejlepší sestava - na
hrávač Dvořák, blokaři Rak a Šotola, smečaři Jeslínek a Zedník, univerzál Nekola a libero Obdržálek.
STANISLAV STEHNO
MFF Techniserv Praha
1. Začnu z negativní stránky. Souděž podle mého postrádá až na výjimky osobnosti a tahouny co do výkonu a na něj navazující sebevědomí. Řada družstev se také nedokázala vyhnout výkonnostním výkyvům, jejichž příčiny možná těžko postihují i samotní trenéři. Prostě stačí málo v průběhu setu, utkání a obraz hry se kvalitativně změní. Svou roli určitě hraje absence řady špičk
ových hráčů, kteří působí v zahraničí. Pozitivní rys vidím v početném zastoupení mladých hráčů, kteří by mohli v osobnosti dorůst. Jenomže ti pak odejdou ven - je to pořád dokola.
2. Nejlepší sestava - nahrávač Malčík, blokaři Šotola a Rak, smečaři Zedník
a Jeslínek, univerzál Hudeček a libero Habada.

21.03.2002, Mladá fronta DNES
Dvě nejslabší mužstva čeká zápas o udržení
Zlín - Kompletní, tedy i s nahrávačem Petrem Jakubíčkem, který kvůli zranění vynechal téměř celou sezonu, a tajným trumfem Zdeňkem Kal
ábem, vstoupí dnes volejbalisté Fatry Zlín do play out proti MFF Praha. Série na tři vítězná utkání mezi dvěmi nejhoršími mužstvy extraligy určí tým, který bude muset zachraňovat nejvyšší soutěž v baráži s vítězem první ligy Dobřichovicemi. Do ní spadne poražený. Pro lepší celek z play out sezona skončí, do análů si zapíše sedmé místo. Jednoznačným favoritem je Fatra, která byla ve všech vzájemných extraligových zápasech lepší a s MFF ztratila pouze dva sety. Tým si přeje sérii rychle ukončit, základem jsou dvě domácí výhry. "Minulý zápas jsme jasně vyhráli, přesto nemůžeme být vrcholnými optimisty. Série bude mít jiný náboj," řekl trenér Fatry Zlín Ivan Dostál. "Přesto je rozdíl mezi oběma týmy tak velký, že bychom neměli mít problémy." O sedmé místo naposled Zlín hrál na jaře 1995. Od té doby mužstvo neustále stoupalo a pravidelně hrálo o medaile. Letos k postupu do play off Fatře chyběla jediná výhra. Nemůže se stát, že tým teď bude špatně hledat motivaci? "Určitě ne. Kluci budou chtít dokázat, že nejsou žádní žabaři," věří Dostál. "Navíc máme v kádru hráče, kteří v play out už nastoupili. Bolehovský, Svoboda nebo Baránek dobře ví, o co jde." První utkání se uskuteční dnes ve Zlíně v 17 hodin, stejně jako zítřejší odveta. Třetí a případný čtvrtý zápas se bude hrát v pondělí a úterý v Praze. Pokud by ani pak nebylo rozhodnuto, vyvrcholí play out příští čtvrtek ve Zlíně.
22.03.2002, Sport
Příbramští zaskočili Perštejn
V prvním čtvrtfinále extraligy volejbalistů zažila chomutovská hala překvapení
V úvodním kole play off volejbalové extraligy mužů byly ve čtvrtfinále úspěšnější hráči Příbrami a Liberce, kteří si poradili s Perštejnem, respektive s Ostravou. České Budějovice a Odolena Voda mají volno a jsou nasazeny přímo do semifinále. Druhé zápasy jednotlivýc
h sérií jsou na programu dnes.
ČTVRTFINÁLE
SPARTAK PERŠTEJN -VAVEX PŘÍBRAM 1:3 (-23, -16, 22, -19)
100 minut, rozhodovali Záhorcová a Fink, 600 diváků. Stav série: 0:1.
PERŠTEJN: Bican, Štolfa, Michal, Michálek, Fortuník, Oršuliak, libero Obdržálek - Bláh
a, Mikula, Schwob, Černý.
PŘÍBRAM: Kozák, Boula, Agafonov, Havrlík, D. Rosenbaum, Škodný, libero Kryštof Zach, Sychra, Pavelka.
V chomutovské hale došlo k obrovskému překvapení, protože vítězství Příbrami se nečekalo. Průběh zápasu ukázal, že výhra hostí b
ylo naprosto zasloužená. Příbram totiž kromě třetího setu předčila Perštejn hlavně v nasazení a hrou v poli. (VOK)
DUKLA LIBEREC -DANZAS OSTRAVA 3:0 (17, 22, 22)
75 minut, rozhodovali Popadinec a Krsek, 800 diváků. Stav série: 1:0.
LIBEREC: Nečas, Boula,
Dittrich, Staněk, Bíza, Pikeš, libero Steffan.
OSTRAVA: Tomáš, Zvolánek, Golštajn, Jedlička, Štika, Správka, libero Dohnal - Duda, Zedník
Soustředění domácí dělali především skvělým servisem Ostravě velké problémy, což se nejvíce projevilo v prvním setu.
Ve druhém přišel na hřiště Tomáš Zedník a utkání se proměnilo v bitvu o každý balon. Liberec však byl neustále o malinko vpřed. Třetí sada byla přesnou kopií té druhé. (VM)
O 7. MÍSTO
FATRA ZLÍN -MFF PRAHA 3:0 (27, 18, 24)
73 minut, rozhodovali Lička a Doš
lík, 100 diváků. Stav série: 1:0.
ZLÍN: Bolehovský, Pavlík, Svoboda, Kopanja, Baránek, libero Chromý - Stejskal, Kaláb, Jakubíček.
MFF PRAHA: Vlasák, Honzík, Kadavý, Hromíř, Petříček, Kouba, libero Pekárek - Skýba, Zbirovský, Stehno, Zadražil.
Favorit neměl v prvním zápase o udržení potíže. Pouze v první sadě se se snaživými studenty trápil a zvítězil až v dramatické koncovce. »Hráči byli z prvního utkání nervózní. Udělali jsme ale první krok k vítězství v celé sérii,« konstatoval IVAN DOSTÁL, trenér vítě
zů. (koš)
Dnešní program
Čtvrtfinále: Liberec-Ostrava (18), Perštejn-Příbram (19), o 7. místo: Zlín-MFF Praha (17).
Pondělní program
Čtvrtfinále: Příbram-Perštejn, Ostrava-Liberec (oba 18), o 7. místo:
MFF Praha-Zlín (18.30). (mz)

22.03.2002, Mladá fronta DNES
Fatra bez problémů získala úvodní bod
Zlín - Extraligoví volejbalisté Fatry Zlín vstoupili do play out správou nohou. V úvodním utkání série na tři vítězná utkání porazili v domácím prostředí
MFF Praha 3:0 (27, 18, 24) a ujali se vedení 1:0. Dnes od 17 hodin ho mohou ve vlastní hale zvýšit. “Udělali jsme první krok, pro další zápasy jsem optimistou,” řekl trenér Fatry Zlín Ivan Dostál. Výsledek sice naznačuje na dramatický souboj, ale domácí měli zápas jasně ve své režii. Hosté výsledky setů korigovali pouze v koncovkách. “Opravdu to vypadá na vyrovnaný duel, ale byli jsme lepší. Jenže v závěru setů jsme udělali zbytečné chyby, které pramenily z naší nervozity,” připomněl Dostál, že účast Zlína v bojích o záchranu se nečekala. Nervozita byla nejvíc patrná na Kopanjovi, kterému se v poslední době nedaří. Proto ho v průběhu zápasu vystřídal Stejskal. “Zvažujeme, jestli mu máme nabídnout angažmá pro příští sezonu. Proto zůstává dlouho na hřišti,” vysvětlil kouč Zlína, proč Kopanja opět nastoupil v základu.
23.03.2002, Sport
Příbram překvapila podruhé!
Čtvrtfinálové zápasy extraligy volejbalistů - drama a zatím remíza v duelu Liberec-Ostrava
Jen nezřízený optimista mohl počítat s tím, že příbramští volejbalisté v extraligovém čtvrtfinále zvítězí v obou utkáních v Perštejně. Stalo se a Středočeši jsou krůček od historického úspěchu... V Liberci se karty obrátily, Ostrava získala pětisetovou výhru, a to byl cíl, s nímž pod Ještěd jela... Zlín v duelu o sedmou příčku nepřipouští nějaké komplikace.
Čtvrtfin
ále
DUKLA LIBEREC-DANZAS OSTRAVA 2:3 (-26, 25,-20, 22, 10), 138 minut, rozhodčí Labašta, Pejpal, 900 diváků. Stav série 1:1.
LIBEREC: Nečas, Boula, Dittrich, Staněk, Bíza, Pikeš, libero Steffan - Zadražil, Dlouhý, Rejlek, Ticháček.
OSTRAVA: Tomáš, Jedlička
, Golštajn, Štika, Zvolánek, Zedník, libero Dohnal - Duda, Správka.
Skvělý zápas, ve kterém se bojovalo o každý míč až do konce setů. První set se rozhodoval v koncovce, ve které byli úspěšnější hosté. To bylo vidět i na začátku druhého, kdy si Ostrava vy
tvořila náskok, a když už se zdálo, že si ho udrží do konce, došlo ke zvratu, na kterém měl velkou zásluhu Nečas. Třetí set byl opět v režii hostů. Ve čtvrtém setu si opět Ostrava udržovala menší náskok, ale Dukla v závěru setu dobrými bloky získala sadu pro sebe. Pátý set rozhodl Zvolánek za stavu 4:4 svým servisem. (VM)
SPARTAK PERŠTEJN-VAVEX PŘÍBRAM 1:3 (-21, 19, 21, -24), 108 minut, rozhodčí Fink, Krsek, 750 diváků. Stav série 0:2.
PERŠRTEJN: Bican, Štolfa, Michal, Michálek, Mikula, Oršuliak, libero Obd
ržálek - Špernoga, Fortuník, Bláha.
PŘÍBRAM: Kozák, Boula, Agafonov, Pavelka, D. Rosenbaum, Škodný, libero Kryštof - Zach, Havrlík, Sychra.
Začátek zápasu byl vyrovnaný, mírně navrch měli domácí, ale konec setu vyzněl pro hosty, hlavně díky výborným bloků
m. Druhé dějství domácí zvládli na výbornou, od začátku vedli a zdálo se, že přebírají otěže zápasu. Nicméně bylo to jen zdání, protože od třetího setu byla Příbram lepší a stejně jako v prvním utkání přehrála domácí hlavně v nasazení, v touze po vítězství a ve hře v poli. Tímto vítězstvím se Příbram přiblížila ke svému historickému postupu do semifinále, k čemuž jí stačí na domácí půdě uhrát ještě jedno vítězství. (VOK)
O 7. místo
FATRA ZLÍN-MFF PRAHA 3:0 (10, 21, 14), 61 minut, rozhodčí Kleisner, Všetečka
, 150 diváků. Stav série 2:0.
ZLÍN: Stejskal, Bolehovský, Baránek, Svoboda, Pavlík, Posikira, libero Chromý - Calábek.
PRAHA: Kadavý, Petříček, Kouba, Zadražil, Vlasák, Honzík, libero Pekárek - Stehno, Zbirovský, Skýba, Hromíř.
Za hodinu bylo hotovo a o z
áchraně Zlína už zřejmě nikdo nepochybuje. Ani tentokrát domácí neztratili ani set a soupeře přehráli ve všech směrech. Hosté živili naději na zvrat snad jen kratičkou chvíli ve druhém setu, v němž Fatra polevila. Jinak na hřišti dominovala, spoustů bodů získala zejména blokem. (koš)
23.03.2002, Mladá fronta DNES
TAJNÝ TRUMF? DÍKY, NENÍ POTŘEBA
Zkušený matador Zdeněk Kaláb doplnil kádr volejbalistů Fatry Zlín pro sérii play out proti
MFF Praha. Trenér Ivan Dostál však jeho služeb využil jen epizodně, neboť mužstvo v klidu směřuje k sedmému místu. Ve druhém zápase se Kaláb na hřišti vůbec neobjevil, dobrou náladu přesto neztratil.
23.03.2002, Mladá fronta DNES
Fatra znovu vyhrála
2. zápas volejbalového play out: Zlín - MFF Praha 3:0
Extraligoví volejbalisté Fatry Zlín zvládli také druhý domácí zápas play out proti MFF Praha a k sedmému místu jim schází jediná výhra.
Zlín - Po důležitém vítězství v prvním utkání play out zlínští volejbalisté jednoznačně dominovali druhému duelu. Za hodinu hladce zvítězili
3:0 (10, 21, 14). V sérii s MFF Praha vedou už 2:0 na zápasy. Play out nehodlají zbytečně natahovat. O konečném sedmém místě chtějí rozhodnout už v pondělí, kdy je na programu třetí souboj. “Nemá smysl sérii protahovat,” naznačil univerzál Jan Bolehovský, že tým nepochybuje o své převaze. Zatímco v prvním utkání svazovala zlínský celek nervozita, ve druhém po ní nebylo ani památky. Hosté nestačili na Fatru v žádné z herních činností, nepomohlo ani střídání čtyř volejbalistů základní sestavy. “Podali jsme špatný výkon, vůbec se mi to nelíbilo,” trpce konstatoval trenér MFF Praha Stanislav Stehno. “Hosté nekladli velký odpor,” přiznal Bolehovský. Už úvodní míče naznačily, že celý zápas bude plně v režii domácího celku. Pražané nebyli schopni zakončit přes zlínský blok a většinou si ani nedokázali poradit s tvrdými smečemi zlínských volejbalistů. “Soupeř nás v první sadě k ničemu nepustil,” přiznal Stehno. Pražský tým, který v základní části vybojoval pouhá tři vítězství, držel krok jenom ve druhé sadě a několikrát srovnal dílčí stav. V koncovce se však znovu neprosadil. “Po jasně vyhraném prvním setu jsme povolili v koncentraci,” připustil trenér Zlína Ivan Dostál. “Po zisku druhého setu už soupeř rezignoval, takže jsme zápas bez problémů dovedli do vítězného konce.” Pokud Fatra v pondělí neuspěje, čtvrtý zápas se uskuteční v úterý znovu v Praze. A kdyby se soupeř nečekaně zvedl a vyrovnal, o umístění na sedmém místě by muselo rozhodnout čtvrteční utkání ve Zlíně.
© copyright 2002 by SPLAWEK soft ®

Žádné komentáře:

Okomentovat