středa, března 06, 2002

Odolena Voda


Ve dvacatem patem kole jsme jeli jen za Prahu, do Odolky. Trochu podle ocekavani se nam sice nepodarilo zopakovat vykon z minuleho zapasu (mozna se to spis nepovedlo Odolce) a tak sme rupli, ale moc velka ostuda to zase nebyla. Komentare jsou dost zmatene, napr. informace o tom ze nam chybel dvoumetrovy Kadavy je naprosto zcestna. Prubeh zapasu je taky popsan podivne, uznejte sami zde. Jinak Dobrichovice jsou po vyhre na Technice jiz jistym vitezem první ligy a tedy i ucastnikem baraze o extraligu. Jen dodavam, ze tento ctvrtek hrajeme a to od 18:30 proti Ostrave a vzhledem k dosavadnim domacim vysledkum po novem roce doufame ze jim to trochu zneprijemnime.
04.03.2002, Sport
Jihočeši si pojistili první příčku
Zlín ve 25. kole volejbalové extraligy po domácí výhře nad Příbramí oživil svoji naději na účast v play off
Volejbalisté Českých Budějovic vyhráli v utkání 25. kola extraligy v Liberci nad domácími obhájci titulu 3:1 a do
play off vstoupí z prvního místa, které jim zajišťuje výhodu domácího prostředí v úvodních a rozhodujících duelech. Teoretickou šanci na šesté místo si pětisetovým vítězstvím nad Příbramí udržel Zlín.
DUKLA LIBEREC-JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE 1:3 (-23, -1
5, 16, -20), 86 minut, rozhodovali Škoda a Labašta, 900 diváků.
LIBEREC: Boula, Nečas, Pikeš, Bíza, Dittrich, Staněk, libero Steffan - Zadražil, Ticháček, Dlouhý.
ČESKÉ BUDĚJOVICE: Kust, Hudeček, Cerha, Šotola, Rubáček, Kvasnička, libero Habada - Černý, Dv
ořák, Jeslínek.
Domácí tým se sice ujal vedení, ale záhy poznal, že výkonnostní krizi ještě za sebou nemá. Jihočeši organizovanější hrou, lepší přihrávkou a zásluhou výborné obrany na síti odskočili a hráli v poklidu. Liberec se sice dvakrát dotáhl na doh
led (z 6:10 na 11:11 a z 18:21 na 21:22), ovšem vinou chyb nedokázal úsilí zúročit. Ve druhém dějství byl jednoznačným pánem na hřišti hostující celek (sedm bodových bloků!), poté si dovolil výpadek polevením koncentrace. Když se však dostal na hřiště Jeslínek, znovu se vrátil k původnímu výkonu a v pohodě zvítězil, protože domácí znovu hráli zakřiknutě a jedině levák Dlouhý se nebál kvalitních jihočeských bloků.(ít)
FATRA ZLÍN-VAVEX PŘÍBRAM 3:2 (-14, 22, 24, -18, 12), 98 minut, rozhodovali Dvořák a Dočkal,
200 diváků.
ZLÍN: Bolehovský, Pavlík, Svoboda, Posikira, Kopanja, Baránek, libero Chromý - Pospíšil, Calábek, Šrámek, Stejskal, Jakubíček.
PŘÍBRAM: Agafonov, Kozák, Havrlík, Škodný, D. Rosenbaum, Boula, libero Kryštof Pavelka, Zach, Sychra, Anděl.
Pouze
jeden z těchto týmů bude hrát letos play off. Který, to je po sobotě stále nejasné. Hosté vtrhli do zápasu jako lavina, v první sadě rozcupovali soupeře za sedmnáct minut a zdálo se, že není co řešit. Zlín kolaboval ve všech herních činnostech, na síti hořel zejména Jugoslávec Kopanja. Bídný servis Příbramští lahodně přijímali a obratem razantně posílali na druhou stranu. Nervózní domácí se však sebrali, zapracovali zejména na obraně a ve druhé sadě se nenechali deprimovat ani pětibodovým náskokem protivníka. Jednačtyřicetiletý náhradník Šrámek od lajny burcoval spoluhráče a možná i jeho show pomohla domácím k vedení 2:1. Na servisu držel tým Svoboda, chytl se Bolehovský a střídající Stejskal. Třetí set ukončila příbramská smeč přes anténku, kterou podle hostujícího kouče Zacha šikovně rozkmital Stejskal. Protesty však byly marné. Psychická pohoda ale na zlínské straně dlouho nezůstala, hosté se znovu pevně chopili dirigentské taktovky a bleskově vyrovnali. I v tie-breaku měla Příbram dlouho navrch, jenže závěr hrubě nezvládla. Přestalo se dařit dlouho suverénnímu Škodnému a to byl příbramský konec. Zlín tak stále živí naději na play off.(koš)
DANZAS OSTRAVA-SPARTAK PERŠTEJN 3:2 (22, 17, -22, -20, 8), 106 minut, rozhodovali Došlík a Lička, 350 diváků.
OSTRAVA
: Štika, Správka, Jedlička, Zvolánek, Zedník, Golštajn, libero Dohnal - Duda, Tomáš.
PERŠTEJN: Fortuník, Štolfa, Špernoga, Oršuliak, Bican, Michal, libero Obdržálek - Mukula, Michálek, R. Schwob, Bláha.
Zápas přinesl kvalitní, chvílemi dokonce špičkový vo
lejbal. Úvodní set byl vyrovnaný až do stavu 21:21 a teprve v koncovce jej pro sebe získali domácí. Zato ve druhém dějství Ostravané na hřišti dominovali. Prohrávali jen 0:1, za chvíli vedli 8:3, náskok zvyšovali až do stavu 20:11 a pak už si set pohlídali. Hosté mezitím vyměnili nahrávače, Fortuníka nahradil Mikula, navíc se rozhodli vyvést domácí z tempa plachtícím servisem. Zápas se vyrovnal, hosté zvýšili svou úspěšnost v útoku a následující dva sety vyhráli, přičemž ve třetím setu byl rozhodující obrat ze stavu 17:14 pro Ostravu na 17:19, jehož Perštejnští dosáhli při servisu Bicana. Jenže tie-break Perštejn zkrátka neumí a nezvládl ho ani tentokrát. Nakolik byl Ostravě téměř po celý zápas vyrovnaným soupeřem (s výjimkou druhé sady), v posledním setu zcela odpadl a o výsledek se nepopral. (riš)

CHANCE ODOLENA VODA-MFF PRAHA 3:0 (17, 18, 23), 60 minut, rozhodovali Záhorcová a Krsek, 288 diváků.
ODOLENA VODA: Malčík, Rak, Král, Pláteník, Nekola, Sekanina, libero Mosorjak - Štokr, Koláčný.
MFF PRAHA: Honzík, Kadavý, Zadražil, Zbirovský, Petříček, Vlasák, libero Pekárek - Šiller, Skýba.
S hořkou vzpomínkou na zbytečnou, až potupnou porážku 2:3 v 18. kole v Praze vstoupila Odolena Voda do zápasu, aby záhy vedla za 38 minut 2:0 na sety. S každým dalším bodem
na kontě se však do její hry vkrádala až příliš zjevná letargie. Hosté toho využili ve druhém dějství a vedli díky soupeřovým chybám 11:9. Domácím ovšem stačilo přitlačit trochu na pilku. Rychle odskočili přes nepříliš pohodovou přihrávku na uklidňující rozdíl pěti až šesti bodů, takže hosté museli registrovat případný zvrat jen jako fata morgánu. Naděje, že by si mohli připomenout slavné vítězství, vzala rychle za své i v závěrečném dějství, přestože vedli 13:12. Hostitelé se totiž z herního spánku probrali, promnuli si oči, přitvrdili, zpřesnili servis a historie ve vývoji skóre z tohoto střetnutí se opakovala (24:20). (MS)

04.03.2002, Mladá fronta DNES
Volejbalisté Odolena Vody porazili nováčka
Odolena Voda - Ve 25. kole volejbalové extraligy mužů prahla Odolena Voda po odvetě za ostudnou porážku ze 17. kola, kdy ji amatéři z týmu
MFF Praha zdolali na své palubovce 3:2. "Bylo to pro domácí tentokrát víc než snadné. Nám citelně chyběl smečař Kouba a na bloku dvoumetrový Kadavý a trochu i další smečař Stehno. Soupeř nemusel vynaložit příliš mnoho úsilí k tomu, aby nás hravě porazil," byla objektivní slova trenéra hostí Stanislava Stehna. "Že bychom mohli být z podobného výkonu nadšeni, to se nedá říct. Snad příště to bude lepší," usmíval se manažer Odolena Vody Jindřich Neumann a dodal: "K tomu, abychom se prosadili na druhé místo, které zaručuje semifinále play off, nám chybí už jen při porážce Liberce s Českými Budějovicemi 3:1 jedno vítězství ze tří utkání." V utkání dosáhli domácí jasného vítězství, ale hra nebyla zrovna ideální. Slabě hrající Pražané Odolena Vodu nepřinutili k maximálnímu nasazení. Druhý středočeský zástupce z regionu Příbram prohrál bitvu ve Zlíně, který udržel šanci na play off.

© copyright 2002 by SPLAWEK soft ®

Žádné komentáře:

Okomentovat