úterý, března 19, 2002

Poslední kolo zakladni casti mame za sebou


Poslední kolo zakladni casti mame za sebou a secteno podtrzeno skore zapasu je 3:25, takze interni sazku naseho vedeni o počet vitezstvi vyhral Ladič, který spravne odhadnul prave ty tri, gratulujeme! Kalab za Zlin opravdu nastoupil a nebyl spatnej, cca šest z jeho sedmi zalejvek nam tam spadlo, podobne jako minimalne dalsich destet lacinejch balonu. S uspechem v serii o 7. a 8. místo pocitaji zrejme jen ti nejvetsi optimiste a to je dobře. Zaciname ve ctvrtek a v patek ve Zline. Tady je vyber z tisku.
19.03.2002, Mladá fronta DNES Kaláb posílil Fatru Zlín pro boj o udržení
Zlín - V posledním utkání základní části volejbalové extraligy s
MFF Praha, ve které šlo pouze o zvýšení sebevědomí, představil celek Zlína nečekaného nováčka. Na hřišti se objevil univerzál Zdeněk Kaláb, který vloni ukončil svou dlouholetou kariéru. "Byli jsme domluveni, že nám v play off pomůže. I když jsme se tam nedostali, tak dodržel slovo a nastoupil za nás," řekl trenér Fatry Zlín Ivan Dostál. "Jeho nasazení demonstruje, že play out nepodceňujeme. Kaláb bude hrát i v dalších zápasech." Fatra vyhrála v Praze hladce 3:0, se stejným soupeřem ji teď čeká play out. Série na tři vítězná utkání začíná ve čtvrtek ve Zlíně. Pro vítěze sezona skončí, poražený musí do baráže s nejlepším týmem první ligy. "Kaláb přijede ve čtvrtek ráno, s týmem ho čeká jeden společný trénink. Teprve pak se rozhodneme, zda nastoupí v základní sestavě," naznačil Dostál, podle něhož nebylo poznat, že Kaláb v extralize letos vůbec nehrál.

19.03.2002, Sport
Líbánky skončily, začíná díl druhý
Zamyšlení nad kvalitou nejvyšší domácí soutěže volejbalistů před začátkem vyřazovacích bojů
Parafrází na Švejkova slova můžeme konstatovat, že nám v Ostravě zastřelili úvodní část extraligového ročníku volejbalistů. Na severu Moravy se totiž hrálo závěrečné utkání 28. kola dlouhodobé části, nyní je na programu díl druhý, který se jmenuje play off.
V podstatě skončily volejbalové
líbánky, teď již půjde do tuhého. Známe semifinálovou dvojici, ta druhá vzejde ze soubojů Perštejn-Příbram a Liberec-Ostrava. Soudě podle dosavadní výkonnosti, pak umístění po dlouhodobé části je spravedlivé. Jihostroj České Budějovice si s přehledem vybojoval první příčku díky vyrovnanosti kádru a so lidní úrovni svých volejbalistů. Pravda, nemá ve svém středu všechny hráče, kteří by tvořili absolutní domácí špičku, na jednotlivých postech bychom možná našli v jiných mužstvech vyrovnané či ještě lepší borce, nicméně složení týmu je takové, že mu dává sílu. A symbióza zkušenosti a mládí pak zabránila výkyvům, jimž se ostatní celky nevyhnuly. Sečteno a podtrženo patří Jihostroj k horkým aspirantům na titul, i když »hra o všechno« je velmi ošidná a někdy stačí maličkost, aby byl výsledek opačný oproti papírovým předpokladům. Mistrovský titul se připisuje do análů až po posledním míči finále... Na druhém pólu tabulky se usadil nováček MFF Praha. Nečekalo se, že by nějakým způsobem výrazněji zasáhl do průběhu dlouhodobé soutěže a výsledky tomu odpovídaly. Rozdíl mezi I. ligou a extraligou je přece jen velký a Pražané se o tom přesvědčili na vlastní kůži. Občas se jim povedlo získat oba body, ale to bylo především díky neschopnosti protivníka, kterého nachytali na švestkách. V duelu o sedmé místo narazí na zlínskou Fatru a těžko se jim povede podobný husarský kousek jako v uplynulé sezoně, kdy vyprášili z extraligy Brno. Nakoukli mezi elitu a je jen na nich, jaké zkušenosti si odnášejí. Ta první je nasnadě - amatérské podmínky jsou i v chudém českém volejbale málo. Co se týče celkové úrovně extraligy, pak - podle mého názoru - přinejmenším udržela kvalitu minulých ročníků. Je to dáno tím, že mladí volejbalisté, kteří v uplynulých letech do elitních týmů naskakovali, přece jen získali, jejich výkonnost měla povětšinou stoupající křivku, své sehrály i zkušenosti, které posilují psychiku. Slovo »povětšinou« je ale na místě, neboť i mezi mladíky se objevili takoví, kteří se uspokojili s dosaženým a tvrdá práce, která občas i bolí, je nebavila. A tak ustrnuli. Je na trenérech, aby jim situaci vysvětlili. K prospěchu hráčů i mužstev.
18.03.2002, Sport Kaláb jako zlínský trumf?
Dlouhodobá část nejvyšší domácí soutěže volejbalistů skončila, čtvrtfinálové dvojice jsou jasné
Po třech sobotních zápasech 28. kola dlouhodobé části soutěže již bylo jasné, jak budou vypadat čtvrtfinálové dvojice extraligy volejbalistů. Perštejn si totiž uhlídal třetí příčku výhrou nad Odolena Vodou. A tak se očekávaný duel Ostrava-Liberec změnil na
generálku před daleko důležitějšími boji ve čtvrtfinále... Zlín vytáhl na hřišti svého příštího soupeře v duelu o záchranu trumf na hřišti se objevil veterán Zdeněk Kaláb.
DANZAS OSTRAVA-DUKLA LIBEREC 3:1 (-19, 15, 21, 24), 89 minut, 300 diváků, rozhodčí A
ntušák, Lička.
OSTRAVA: Štika, Golštajn, Zedník, Zvolánek, Jedlička, Tomáš, libero Dohnal - Obhlídal, Duda, Správka.
LIBEREC: Ticháček, Staněk, Pikeš, Rejlek, Dittrich, Nečas, libero Steffan - Bíza, Boula.
I přesto, že v televizní dohrávce posledního kola
základní části prakticky o nic nešlo, protože oba týmy věděly, že se ve čtvrtek střetnou v Liberci v úvodním duelu play off, viděli diváci velmi kvalitní podívanou. Hosté začali lépe, těžili z riskantního servisu, se kterým si hráči Danzasu nevěděli příliš rady. Domácím však vyšel úvod do druhého setu, kdy se dostali do vedení 14:6. V tu chvíli si začali věřit smečaři Tomáš se Zedníkem a hosté tahali za kratší konec provazu. Prohráli dva sety, ale ve čtvrtém dějství se opět zlepšili a vedli už 23:19. Pak měli výhodu dvou setbolů, ale ani to nestačilo. Hráči Danzasu prokázali pevné nervy, méně chybovali, koncovku sehráli skvěle a zaslouženě vyhráli. (jod)
VAVEX PŘÍBRAM-JIHOSTROJ Č. BUDĚJOVICE 1:3 (-22, 22, -21, -22), 90 minut, rozhodčí Fink, Záhorcová, 420 d
iváků.
PŘÍBRAM: Boula, Kozák, Škodný, Havrlík, Sychra, V. Rosenbaum, libero Kryštof - D. Rosenbaum, Anděl, Zach, Agafonov.
Č. BUDĚJOVICE: Kust, Jeslínek, Cerha, Černý, Kvasnička, Šotola, libero Habada - Smrčka.
V Příbrami se hrálo již pouze o čest a sláv
u. Pozice obou soupeřů již byla nehnutelná. V domácím celku se proto objevily nové tváře Sychra a Vít Rosenbaum, ani hosté nepostavili svou základní volbu. Přesto se hrál oboustranně svěží volejbal. Razantní údery střídala chytrost. Tak trochu romantika, bez stresu, v pohodě. V prvním setu se domácí drželi do stavu 17:17. Potom udělali zbytečné chyby. V tom druhém jim vyšla koncovka. Exceloval Kozák, který létal kolem sítě jak Harry Potter na svém famfrpálovém koštěti. Nikdo jej nezablokoval. Třetí set vyzněl jasně pro hosty, i když domácí dokázali ručníkový stav 7:16 upravit na hratelných 19:22. Čtvrtý set byl dlouho prsa na prsa. Vystřídavší Dan Rosenbaum dal domácím šťávu. Odolali atakům soupeře a z 15:17 šli do vedení 21:19. Tento slibný počinek vygumoval Jeslínek. Pětibodová série při jeho podání dala výsledku definitivu. (VAN)
SPARTAK PERŠTEJNCHANCE ODOLENA VODA 3:1 (-18, 20, 23, 23), 100 minut, rozhodčí Popadinec a Labašta, 600 diváků.
PERŠTEJN: Bican, Štolfa, Michal, Michálek, Mikula, Schwob, libero O
bdržálek - Fortuník, Oršuliak.
ODOLENA VODA: Sekanina, Štokr, Král, Rak, Malčík, Nekola, libero Mosorjak - Wiedermann, Koláčný.
Určujícími faktory prvního setu bylo podání a blok. Nejprve Štolfa zařídil domácím vedení 4:1, ale po podání Raka »Odolka« srov
nala na 7:7. Závěr setu byl blokařskou exhibicí hostí. Čtyři úspěšné bloky od stavu 18:17 proložil ještě Malčík bodem přímo ze servisu. Ve druhém byli domácí od začátku lepší, postupně vedli až o šest bodů, a když hosté začali stahovat (z 17:11 na 18:16), přišli na hřiště Fortuník s Oršuliakem a na rozdíl od prvního setu tentokrát pomohli k vítězství. Třetí set byl vyrovnaný a hrál se v něm, jako ostatně v celém zápase, vynikající volejbal. Když už se zdálo, že »Odolka« začíná mít navrch (17:15), přišlo u domácích již tradiční dvojstřídání, a zase slavilo úspěch. Ve čtvrtém již oba »střídači« nastoupili od začátku a určitě se to vyplatilo, protože hlavně Oršuliak svým výkonem přispěl ke konečnému vítězství, kterým Perštejn potvrdil třetí místo a pokud přejde ve čtvrtfinále přes Příbram, slibují semifinálové zápasy těchto soupeřů určitě velké drama. (VOK)

MFF PRAHA-FATRA ZLÍN 0:3 (-21, -22, -14), 67 minut, rozhodčí Klajsner a Všetečka, 100 diváků.
PRAHA: Vlasák, Honzík, Kouba, Petříček, Zadražil, Hromíř, libero Pekárek - Zbirovský a Stehno.
ZLÍN: Pavlík, Kopanja, Baránek, Bolehovský, Svoboda, Posikira, libero Chromý - Kaláb, Stejskal, Jakubíček.
V utkání mezi jistými účastníky série zápasů o 7. a 8. místo šlo v podstatě jen o získání sebevědomí. Zlín se před
důležitým závěrem sezony posílil o zkušeného Zdeňka Kalába, který přes svůj věk na hřišti dokazoval, že svému týmu může ještě hodně pomoci. Domácí hráli bez bojovnosti a nasazení a první dva sety prohráli také kvůli velmi špatné hře v poli. Ve třetím setu už Zlínu prakticky nevzdorovali. (OLD)


© copyright 2002 by SPLAWEK soft ®

Žádné komentáře:

Okomentovat