pátek, března 08, 2002

Ostrava


Jak upozornil Kada, Ostrava byla do včerejsiho vecera jedinym druzstvem, proti kteremu jsme neuhrali ani set. Nepriznivou bilanci jsme vylepsili hned v uvodu, ale pak se jiz nedarilo a tak to u toho jednoho setu zustane. Včera se také definitivne rozhodlo o tom, ze o 7.-8. místo budeme hrat proti Zlinu. Ten kdo trikrat prohraje, jde na Dobi. Tady je to vsechno cerne na bilem.
08.03.2002, Sport
Zlín nasadil k útoku, ale pozdě
Extraliga volejbalistů dospěla do 26. kola, do konce dlouhodobé části zbývají mužstvům dvě utkání
Zlínští volejbalisté nasadili v závěru dlouhodobé části k ataku na šestou příčku, vyhráli ve 26. kole extraligové dlouhodobé části v Perštejně, ovšem jejich út
ok, zdá se, přichází poněkud pozdě. Příbramští hráči, kteří jsou v ohrožení, totiž využili domácího prostředí a ponechali si dva body za vítězství nad Libercem.

MFF PRAHA-DANZAS OSTRAVA 1:3 (21, -16, -20, -21), 91 minut, rozhodčí Záhorcová, Krsek, 200 diváků.
PRAHA: Vlasák, Honzík, Kouba, Petříček, Kadavý, Zadražil, libero Pekárek - Skýba a Zbirovský.
OSTRAVA: Štika, Tomáš, Jedlička, Zvolánek, Správka, Goldštajn, libero Dohnal - Duda, Konečný a Zedník.

Již se stává tradicí, že první sety na domácí palubovce získávají Pražané. Nejinak tomu bylo i v zápase s Ostravou, která nastoupila velmi vlažně a odvážně hrajícím domácím začala dělat potíže až v samotném závěru prvního setu. Sedmibodovou ztrátu ale již smazat nedokázala. Od druhého setu Ostravané zapnuli a trpělivou hrou čekali na chyby domácích, které začaly kvapem přibývat. Ve čtvrtém setu za stavu 20:18 se zdálo, že by se mohl hrát i pátý set. »Špatně jsem ulil na druhou, místo náhry na volného Koubu, a to rozhodlo,« řekl na svou adresu sebekriticky domácí nahrávač Honzík. (OLD)

SPARTAK PERŠTEJN-FATRA ZLÍN 1:3 (-11, -28, 20, -20), 99 minut, rozhodčí Dvořák, Dočkal, 600 diváků.
PERŠTEJN: Bican, Štolfa, Michal, Michálek, Mikula, Černý, libero Obdržálek - Fortuník, Oršuliak, Bláha.
ZLÍN: Stejskal, Svoboda, Posikira, Baránek, Pavlík, Bolehovský, libero Chromý - Šrámek, Kopanja, Jakubíček.
V prvním setu předvedli hosté perfektní výkon, téměř neudělali chybu, naopak domácí podali katastrofální výkon. Zlín začal lépe ve druhém setu, vedl 4:1. Domácí srovnali
na 6:6, v závěru vedli dokonce 24:21. Hosté však srovnali (dva auty Bicana). Domácí pak ještě nevyužili tři setboly, naopak Zlín druhý proměnil. Další dějství bylo zpočátku vyrovnané. Poprvé domácí odskočili na 9:7 a postupně svůj náskok zvyšovali a set bez problému vyhráli. Jenomže to byla jejich labutí píseň, od půlky čtvrtého pokračování hostující celek domácí převyšoval ve všech herních činnostech a dotáhl tím zápas do zaslouženého vítězství. Markantní rozdíl mezi oběma družstvy byl v nasazení. Zlín se pral o každý míč, naopak domácí působili chvílemi velice odevzdaně. (VOK)
VAVEX PŘÍBRAM-DUKLA LIBEREC 3:2 (18, 31, -17, -20, 19), 127 minut, rozhodčí Antušák, Cirbus, 720 diváků.
V napínavém utkání Příbram lépe zvládla dramatickou koncovku.
JIHOSTROJ ČESK
É BUDĚJOVICE-CHANCE ODOLENA VODA 2:3 (22, -26, 23, -22,-13), 136 minut, rozhodčí Došlík, Lička, 900 diváků
V naprosto vyrovnaném utkání vedoucích celků tabulky vyhráli o něco jistější hosté.

08.03.2002, Mladá fronta DNES
Prezident oslaví úspěch přímo na palubovce
Dobřichovice - Vítězstvím 3:0 na palubovce Techniky Praha si volejbalisté Dobřichovic tři kola před koncem první ligy zajistili účast v baráži o extraligu. Duel dvou nejlepších týmů soutěže přinesl vyrovnaný a kvalitní volejbal. "První dva sety se
to tahalo o každý bod, ale naštěstí se nám podařilo zablokovat a odtlačit soupeře servisem od sítě. V půlce třetí sady se Technika zlomila," komentoval utkání dobřichovický kapitán Jaroslav Čermák. Dobřichovickým se velmi ulevilo, že veledůležitý duel zvládli, neboť v předchozích kolech se trápili. Jakoby na nich ležel stín z loňského harakiri v závěru soutěže, kdy ztratili jisté prvenství. "Znovu jsme to neunesli psychicky. Zatímco soupeři s námi hráli uvolněně, nebyli v křeči," popsal Čermák rozpoložení družstva. Ve zbývajících třech střetnutích si vítězové první ligy hodlají vychutnávat svůj triumf. "Šanci dostanou i kluci z lavičky a v posledním zápase si zahraje pár minut i náš prezident Ladislav Sejk," řekl dobřichovický kapitán, jehož celek v baráži o extraligu patrně potká MFF Praha.

© copyright 2002 by SPLAWEK soft ®

Žádné komentáře:

Okomentovat