pátek, listopadu 27, 2015

ČZU a Nymburk venku


Pražské derby ČZU a MFF 3:1

Máme tu pátek 27. listopadu a to plníme týmové povinnosti v 1. lize! 

Natěšeně míříme do náhradní haly ČZU, což byl komplex, kde se zaměstnanci oblékají výhradně do „švestkové“ barvy. Ano, v policejním prostoru se nachází malá a krásná hala, kde hraje Olymp Praha.
Po obvyklé týmové poradě přichází na řadu obligátní rozcvička, kde jsme budili respekt nově získanými tričky od nového sponzora. Přichází vodní hvizd a ve hřišti se rovná klasická „formace“ MFF. 

Na ČZU je lehce patrné, že v této hale nemají toho příliš nahráno, protože měli velké číslo zkažených servisů. Přišlo mi, že i nahravač domácích se musel trochu zastřelit a z toho jsme mohli těžit obranou. 

Po vyrovnaných výkonech obou týmů jsme pro sebe získali první sadu.

Ve zbývajícím průběhu zápasu přišlo to, co nikdo nechtěl — mladíkům z ČZU se začal dařit servis, který měl kvalitu na to, aby naše přijímače dostal do obtížné situace. Ačkoliv se nám většinou podařil kvalitní útok, tak soupeř měl velice dobré pole a máloco jsme složili přímo na zem. Zejména druhý set jsme se trápili snad ve všech herních činnostech a skóre tomu také odpovídalo, protože jsme dostali s potupnou třináctkou. 

Ve zbytku zápasu se odehrával prakticky stejný scénář a ani naší bojovností jsme nedokázali utkání otočit a odcházíme poraženi bez zisku bodu.

Nymburk MFF Praha 3:1

V sobotu v dopoledních hodinách se vydáváme do Nymburka, kde od 11 hodin hrajeme. Velká část týmu na zápas dobrovolně putuje vlakem, což naznačuje, že před zápasem bude panovat dobrá nálada. Po vyprávění zážitku z vlaku jdeme k samotnému utkání.

Do zápasu přicházíme s jednou změnou v sestavě, místo Hynka nastupuje na účko Vojta, jinak sestava beze změn oproti pátečnímu zápasu. Zařazení Vojty se ukázal jako dobrý tah trenéra našeho celku, protože nymburští hned poznali, že Vojtu je třeba hlídat a má vysokou úspěšnost útoku. 

Hrála se vyrovnaná hra ale v první sadě jsme přeci jenom měli lehce navíc a po zásluze jsme vyhráli první sadu. Do druhého setu nám vstup také vyšel a zdálo se, že máme na 3 body ale bohužel dobře připravená hra, kdy nám fungovaly oba kůly za občasné pomoci blokařů se vytratila a když nás měl Nymburk na dostřel, tak jsme se opírali pouze o hlavní kůl. Tahle taktika soupeři byla známá a začal podle toho přizpůsobovat svojí obranu a dostával nás pod velký tlak. Vrácení ke zvýšené hře přes handu poté už nezafungovala, protože bylo obtížnější se prosadit, když jsme půl setu účku nedali ani možnost útoku.

Zbývající sety se byly také velmi podobné a Nymburk nás vždy ve střední čísti setu přehrál a koncovku si pohlídal. Nepomohlo ani nešťastné střídání, kdy dobře hrajícího Vojtu přišel nahradit Hýňa. Tímto střídáním jsme nejspíše chtěli docílit více rozehranými útočníky, kteří by nás podrželi v koncovce a pomohli zvrátit stav v náš prospěch. Bohužel po dlouhé době ve čtverečku měl Hýňa co dělat, aby se ve chladné hale dostal do zápasu. Následně se soupeř ujal vedení 2:1 na sety a psychicky posílen chtěl utkání ukončit se ziskem 3 bodů, což se mu bohužel povedlo. Ve čtvrtém setu nepomohl ani impuls dvoj střídání a 4. set opět těsně prohráváme. 

Za zmínku určitě stojí výkon smečaře Parkyho, kterému dle mého názoru zápas hodně sedl a pochvalu si vysloužil i od domácího komentátora.

Víkend bez bodu naznačuje, že doma musíme zabrat a nejlépe bodovat v obou utkáních. 

DON OMAR 

PS: Doufám, že střihačku o článek už nikdy neprohraji.

Žádné komentáře:

Okomentovat