pátek, listopadu 20, 2015

Dvojzápas s Turnovem

Tak došla řada znovu i na mě. Střižba, která mi pokazila víkend. A jelikož nejsem bohatý jako ostatní studenti, kteří aktualitu raději nenapsali (nebo to za ně napsali rodiče, co Hýňo?), tak jsem byl nucen něco vyplodit.

Sezóna se nám dostala ke své polovině, což znamenalo tradiční dvojzápas s týmem, který máme ve dvojici. Letos je tímto týmem Turnov. Šlo o důležitý dvojzápas. Před tímto víkendem bylo hned 5 týmů mezi pátým a devátým místem v rozmezí 3 bodů. Turnov na tom byl stejně jako my. 


Takže podle Standy byly tři možné scénáře, jak to bude vypadat po víkendu. Buď je dvakrát rozsekáme a utečeme jim, nebo se budeme tahat a zůstaneme na tom stejně, nebo dostaneme dvakrát přes hubu my a všichni nám ujedou. Brali jsme samozřejmě jen jeden možný scénář.

Pátek Zikuda Turnov - MFF Praha 3:1 (-21, 16, 24, 22)

V pátek nás čekal tedy zápas v Turnově od půl osmé. Z Prahy jsme tedy vyjížděli kolem páté, což jak se ukázalo není zrovna nejlepší čas na jízdu skrz Prahou. Sraz ve čtvrt na šest u Florentina, kde nás David nabral, a už jsme mazali na sever. 

Na GPS se čas dojezdu stále více oddaloval a půl sedmé v šatně se již zdálo být nereálné. Přesto David začal předjíždět čas a už se zdálo, že Rácovi zkazíme den a nepřispějeme do kasičky. Ale proti byl Citroen Saxo na posledním kruhovém objezdu před halou. Příchod do šatny 18:30:54.

Následovala klasická porada s klasickými taktickými plány. Musíme hrát středem a pestře. A solíme servis. Před rozcvičkou nás potěšila házenkářská brána, do které jsme stříleli stejným způsobem, jako střílela Barcelona do brány Realu o víkendovém El Classicu. Rozpink, pár deblů při rozsmečování a šlo se na věc.

Sestava stejná jako při posledním úspěšném víkendu. Rohlík jako hlavní trkač, Koube s Parkym na smeči, Kulich s Turym na bloku a Hýňa to sekal z účka, na liberu samozřejmě Sklenda. 

První set jsme začali lépe. Na prvním technickém timu jsme vedli o 3 body, když Kulich dal 4 body a další 4 nám soupeř daroval zkaženým servisem. Celou dobu jsme vedli a dotáhli set do vítězného konce. Ale to bylo všechno, co jsme v turnovské hale dokázali. Rozbil se nám útok na hlavním kůlu, středem to nešlo, servis se nedařil. 

Druhý set jsme jen tak tak vylezli z housky. Třetí set jsme opět nezačali dobře, ale časem jsme se hlavně díky chybám soupeře dotáhli a byla tu vyrovnaná koncovka. Bohužel jak to tak bývá, koncovku jsme nezvládli. Ani změny v sestavě do čtvrtého setu nepomohli, přišla i historická chvíle, když Vojta střídal Lukáše. Nic nepomohlo. 22:25, konec 1:3.

Sobota MFF Praha – Zikuda Turnov 3:2 (-21, 22, 19, -22, 11)

Jako vždycky v sobotu v pět byl sraz v zasedačce. V 17:05 nás tam bylo pět. Naštěstí se dostavili všichni. Opět klasické taktické plány a rady (budem hrát středem,…). Po poradě zůstal v zasedačce Standa s Lukášem, Parkym a Rohlíkem. Co se za zavřenými dveřmi dělo, ví jen oni 4.

Rozcvička vypadala jako vždy u nás. Někdo hraje košandu, někdo mlátí balónem o zeď, jiní si hází a zavěšují do koše. Běhá jen Lukáš. Ale i tak rozcvička vypadala lépe než v Turnově. Fanoušci na baloně se báli už při rozcvičení. Nutno říct že v sobotu byly v hale hned dvě nezvyklé situace. Za prvé celý den byl v Hostivar aréně matfyzácký turnaj, takže teplota se nepohybovala kolem typických 13°, ale teplota atakovala skoro i dvacítku. Druhou nezvyklostí byl počet fanoušků, kteří se sotva vešli na donesené lavičky.

V sestavě jedna změna místo Turyho nastoupil Tužkin. První set vypadal podobně jako páteční zápas. Útok od jinud než z hlavního kůlu byl spíše raritou, s čímž se nemohl Kulich smířit a tak prohlásil: „Seru na to. Budu skákat.“. Většinou se otřásala tribuna nebo jsme se báli u saka o hlavu. Dále zde bylo několik dalších chyb, míč zadarmo přijmutý na soupeřovu trojku, čapnutý míč spadl mezi tři lidi a tak dále. První set jsme tedy nezvládli. 

Do druhého setu jedna změna, Tužkin ven Tury dovnitř. Vyrovnaný set, ani jeden tým neutekl na víc jak 2 body. Rohlík začal rozhazovat i na handu a útočili jsme i středem. Teda jen jeden blokař a Kulich to nebyl. Tak skákal dál, stále neúspěšně. Ale zvládnutá koncovka a 1:1. 

Třetí set byl v naší režii, turnovští nevěděli kde jim hlava stojí, nakonec všechno do konce dotáhl Vojta, který střídal na servis a soupeři nepřijmuli už ani kouli. A šlo se do čtvrtého setu, podle všech nejdůležitější set v sezóně. Ale začátek nevyšel, celý set jsme dotahovali 2 až 3 bodovou ztrátu. A nepovedlo se, takže tiebreak. 

Nastoupili jsme naplno. Za stavu 2:1 pro nás se dostal na servis Kulich a světe div se, 3 esa. Standa raději počítal kachličky na zdi, my u sítě jsme se snažili nesmát, abychom si nepřekousli jazyk. Ale byla to klíčová věc v pátém setu. Šokovaný soupeř už se nedokázal vzpamatovat. 15:11. Oslavné kolečko, poděkování divákům a nazdar!!!


Tury  

Žádné komentáře:

Okomentovat