pondělí, února 11, 2002

Příbram


K zapasu s Pribrami jsme pristoupili velmi zodpovedne, nic jsme nepodcenili a pripravu zahajili jiz v patek na vydarene oslave narozenin pana Mamy a pana Jumpera. Nekteri z nas ještě v soboru odpoledne pomahali Melounovi stehovat na chatu litinova kamna, se kterymi mělo plne ruce práce i šest svalovcu. Fotodokumentace bude k dispozici zanedlouho. Vydrenym vitezstvim jsme znacne zkomplikovali situaci Pribrami, jelikoz se jeji naskok na predposledni Zlin ztencil na dva body. Uvidime, je mozne, ze se v poslednim kole, kdy hrajeme proti Zlinu budeme rozhodovat, zda je lepsi jet na baraz prave na Moravu, ci do Pribrami. Patrne rozhodujici bude jejich duel ve 25. kole. Ve vybranych clancich je ještě zminka o minulem zapasu, dále o tom, jak Pribram prahla po vitezstvi a ze jsme vyhrali po dlouhe době (od slavneho vitezstvi nad Odolkou ubehly tri zapasy). A ještě pohled do nizsi souteze - Dobrichovice mohly domacim vitezstvim nad Benatkami s predstihem vyhrat první ligu, ale prohraly 2:3.
zbývá spousta času, je to příliš daleko. My se soustředíme postupně na každý zápas, v každém chceme podat slušný výkon," řekl trenér MFF Praha Stanislav Stehno. "Těžko se dá mluvit o generálce, když obě mužstva nastoupila nekompletní," připomněl kouč Zlína Ivan Dostál absenci domácího Svobody a hostujícího dua Kadavý, Kouba. "Ještě je před námi celá čtvrtina, ve které se může stát spousta věcí. Mnohem důležitější bude poslední zápas," dodal.
09.02.2002, Mladá fronta DNES
Odolena Voda si hodlá udobřit své příznivce
Praha - S touhou odčinit propadák s Perštejnem vstoupí do závěrečné čtvrtiny základní části volejbalové extraligy hráči Odolena Vody. Na domácí palubovce dnes od 17 hodin přivítají pátou Ostravu. Šestá Příbram, prahnoucí po účasti v play off, míří pro vítězství na hřiště nováčka
MFF Praha. Pokračuje i první liga. Vedoucí Dobřichovice mohou v domácím prostředí od 17 hodin ve středočeském derby s Benátkami nad Jizerou stvrdit vítězství v soutěži, naopak Rakovník jede pro naději na udržení do Chocně.
11.02.2002, Mladá fronta DNES
Volejbalisté z metropole se dočkali třetí výhry
Praha - Nováček volejbalové extraligy mužů, pražský celek
MFF Techniserv, se na domácí palubovce dočkal třetí výhry. Po pětisetové bitvě dokázali Pražané zvítězit nad Příbramí. Středočeši sice vedli 2:1 na sety, ale nakonec slavili úspěch volejbalisté MFF Techniserv. MFF Techniserv - Příbram 3:2. Poměr setů: 25:23, 20:25, 18:25, 27:25, 15:12.
11.02.2002, Mladá fronta DNES
KONEČNĚ VÝHRA
Volejbalisté pražského týmu
MFF Techniserv (v černém) se v boji s Příbramí dočkali po dlouhé době další výhry v nejvyšší soutěži. Museli o ni bojovat v pěti setech.
11.02.2002, Sport
Nikdo z dvojice nechce být druhý
Nejvyšší domácí soutěž volejbalistů měla jen jedno utkání 22. kola podle papírových předpokladů
Ve sportu je obvyklé, že nikdo nechce být druhý, každý si přeje výhru, jenomže v extralize volejbalistů je tohle pravidlo postaveno na hlavu. Za unikajícím Jihostrojem soupeř
í o druhou příčku tabulky týmy Odoleny Vody a Liberce tím, že - doma prohrávají! Na jejich hřišti tentokrát uspěly týmy Ostravy a kupodivu i Zlína... Příbram již podruhé v probíhající sezoně odjížděla z Prahy s prázdnou.
CHANCE ODOLENA VODA -DANZAS OSTRAV
A 2:3 (18, 18, 23, -19, -14), 112 minut, rozhodovali Popadinec a Labašta, 500 diváků.
OD. VODA: Wiedermann, Koláčný, Král, Rak, Štokr, Pláteník, libero Mosorjak - Sekanina, Malčík.
OSTRAVA: Štika, Zvolánek, Golštajn, Jedlička, Tomáš, Zedník, libero Dohnal
- Duda, Správka. V úvodu hned za stavu 1:1 se zranilo domácí libero, pak přišel na servis Wiedermann a posunul skóre o pět bodů vpřed (z 2:2 na 7:2). Tím byl osud prvního setu vyřešen. V dalším ale hostující celek méně chyboval a to vedlo k úspěchu, přičemž Odolena Voda dostala ještě dvě žluté karty (tedy dva body) za protesty. I ve třetím si udržel iniciativu Danzas, ovšem nezvládl koncovku - od stavu 15:18 špatně přijímal a domácí otočili při servisu Raka na 21:18! Ovšem to už se projevovala větší údernost a jistota ostravských útoků (Tomáš, Golštajn) a musel se hrát tie-break. V něm Odolena Voda vedla 7:4 a pak ještě 14:12 a měla mečbol. Ovšem taktický tah trenéra Tomáše vyšel - poslal na podání Správku místo Jedličky, ten zničil plachtícím servisem Štokra a Zedník utkání zakončil. (ít)
DUKLA LIBEREC-FATRA ZLÍN 1:3 (-23, 21, -14, -20), 91 minut, rozhodčí Škoda a Pejpal, 450 diváků.
LIBEREC: Staněk, Boula, Pikeš, Dittrich, Rejlek, Bíza, libero Sukuba - Ticháček, Kučera, Dlouhý.
ZLÍN: Pavlík, Calábek, Baráne
k, Bolehovský, Svoboda, Posikira, libero Chromý - Pospíšil, Šrámek. Domácí se nedokázali vyrovnat se ztrátou klíčových hráčů. Nečas a Steffan měli zraněná záda již před zápasem a v průběhu prvního setu se zranil Rejlek (výron kotníku). Po bezkrevném výkonu Dukly, kdy se nedařilo hlavně útoku, podlehli zcela po zásluze bojujícím hostům ze Zlína, kde zahrál výbornou partii především univerzál Bolehovský. (VM)
JIHOSTROJ Č. BUDĚJOVICE-SPARTAK PERŠTEJN 3:0 (19, 23, 22), 69 minut, rozhodčí Dočkal, Dvořák, 1000 di
váků.
Č. BUDĚJOVICE: Dvořák, Hudeček, Rubáček, Jeslínek, Cerha, Šotola, libero Habada - Kust, Černý, Zelenka.
PERŠTEJN: Fortuník, Schwob, Michal, Špernoga, Bican, Štolfa, libero Obdržálek - Oršuliak, Černý. Severočeši přijeli na palubovku lídra se sympatic
kou snahou pokusit se o vítězství, přestože stále postrádají v sestavě Mikulu a Michálka. Ani Jihostroj ovšem nemohl počítat s Kvasničkou, Smrčkou a Černým (ten nastoupil pouze na dvě krátká střídání). Kádr vicemistra je nicméně podstatně kvalitnější, takže absence zmíněných hráčů byla patrnější na straně hostů. První set by se dal bez nadsázky nazvat Hudečkovým sólem, kterého Dvořák »krmil« nahrávkou, co se do něho vešlo. Umožněno to ovšem bylo velmi kvalitním příjmem Jeslínka a Habady. V dalším průběhu už se Hudečkovi dařilo podstatně méně, do průměru sklouzl i Rubáček a co hlavně, Jihostroj nedokázal proměnit několik (ve třetím setu dokonce 7!) takzvaných »tutových bodovek«. Hosté vycítili šanci, chopili se jí a až do koncovky druhého setu (21:23) byli stále o bodík, dva před domácími borci. Za tohoto stavu vystřídal Šotolu Zelenka a při vynikajícím podání Hudečka pomohl dvěma bloky Jihostroji k zisku druhého setu. Třetí set byl jako přes kopírák s tím rozdílem, že hosté přece jen přidali nějakou tu chybu v útoku navíc a koncovku opět zvládli bez problémů Jihočeši. (MČ)MFF PRAHA-VAVEX PŘÍBRAM 3:2 (23, -20, -18, 25, 12), 105 minut, rozhodčí Záhorcová, Fink, 250 diváků.MFF: Vlasák, Honzík, Kadavý, Zadražil, Kouba, Petříček, libero Pekárek - Skýba, Stehno.
PŘÍBRAM: D. Rosenbaum, Kozák, Havrlík, Škodný, Pavelka, Boula, libero Kryštof - Agafonov, Zach. Domácí se pustili do Příbrami s chutí, skvěle přijímali a s rozhozeným soupeřovým blokem neměli potíže. První set však kupodivu získali jen díky výraznému náskok
u z úvodu, protože se jejich hra zhoršovala s každým míčem. Z herní krize se vzpamatovali až po dalších dvou setech, které patřily jednoznačně hostům. Do čtvrtého setu vstoupili matematici jako vyměnění a Příbram do druhého technického tajmu jen přihlížela. S přibývajícím časem se na ruce domácích opět začala lepit nervozita, a také proto se jim podařilo proměnit až třetí setbol. Stejně jako v předcházejících setech byl i pro vývoj pátého klíčový úvod. Domácí vedli 8:3 a druhé letošní vítězstí nad středočeským rivalem si už nenechali vzít. (OLD)

© copyright 2002 by SPLAWEK soft ® music by D.J.SPLAW

Žádné komentáře:

Okomentovat