pondělí, února 04, 2002

Celodenni zajezd do Zlina


Celodenni zajezd do Zlina se pro zmenu nevydaril, ale urcita pozitiva bychom nasli, třeba ze se nas Zlin (logicky) neboji:
… Pokud nedojde k zázraku, Zlín bude muset příslušnost k české elitě uhájit v souboji s MFF Praha. Obě letošní utkání zvládla lépe Fatra, třetím testem bude sobotní vzájemný duel ve Zlíně. "Žádnou motivaci potřebovat nebudeme. Každý ví, o co se hraje," uvedl Pavlík. "Měli bychom je přehrát ve třech zápasech." "Určitě se zachráníme," nepochybuje trenér Ivan Dostál. …
Ale to je ještě hodne daleko. Pristi tyden hostime v ramci uvodniho kola zaverecne ctvrtiny zakladni casti souteze doma Pribram, která u nas letos ještě nevyhrala :-).
04.02.2002, Mladá fronta DNES
Volejbalistům MFF se znovu nedařilo
Zlín - Volejbalisté extraligového nováčka, týmu pražského
MFF, dál čekají na třetí vítězství v zápase nejvyšší soutěže. O víkendu prohráli ve 21. kole extraligy na palubovce předposledního Zlína hladce ve třech setech, když soupeři dokázali vzdorovat jen hodinu a čtyři minuty. Zlín tak unikl Pražanům v tabulce o čtyři body.
Zlín -
MFF Praha 3:0. Poměr setů: 25:20, 25:20, 25:19. Rozhodčí: Klaisner, Všetečka. Čas utkání: 64 minut. Diváků: 200.

04.02.2002, Mladá fronta DNES
Poprvé v sezoně stačily volejbalistům tři sady
Zlín - Pouhé tři sety trvalo utkání 21. kola volejbalové extraligy mezi Fatrou Zlín a
MFF Praha. Zdánlivě na tom není nic neobvyklého. Vítěznému mužstvu z volejbalového zápasu často stačí k úspěšnému výsledku odehrát jenom nezbytné tři sady. Novinkou je, že se to tentokrát podařilo Zlínu. V souboji dvou nejhorších celků soutěže dosáhl první výhry bez ztráty setu v letošní sezoně. Po jasném výsledku 3:0 (20, 20, 19) se Fatra radovala teprve z šestého vítězství v ročníku, třikrát přehrála právě extraligového nováčka. "Zápas jsme měli pod kontrolou a soupeře jasně přehráli," konstatoval trenér Fatry Zlín Ivan Dostál. V utkání průměrné úrovně měli domácí nad nekompletním soupeřem jasně navrch. Lépe servírovali, dokonce získali sedm přímých bodů z podání, dobře přijímali, často útočili středem. Na síti se prosazoval zejména juniorský reprezentant Kamil Baránek, který byl v útočné fázi bezchybný. "Nečekal jsem, že utkání bude tak jednoduché," přiznal blokař, který do Zlína přišel koncem loňského roku z Brna. "Dnešní soupeř Baránkovi vyhovoval, takže se mohl v útoku prosadit," ohodnotil jeho výkon Dostál. Nebýt tradičních výpadků ve zlínské hře mohlo být vítězství ještě výraznější. Stejně jako v předchozích zápasech se domácí nevyvarovali několika zbytečných a nevynucených chyb v řadě, kterými dovolili soupeři, aby se přiblížil na přijatelný odstup. Náskok Zlína byl však tak výrazný, že hosté na vyrovnanou koncovku nemohli pomýšlet ani jednou. "Máme pouze pět hráčů na extraligové úrovni, z nich nám chyběli Kouba s Kadavým. Další volejbalisté tuto ztrátu nenahradí," posteskl si trenér MFF Praha Stanislav Stehno. V domácí sestavě tentokrát chyběl studující smečař Svoboda, který je v těchto dnech na lyžařském kurzu v Itálii. Příští týden v Liberci zase bude scházet Jugoslávec Kopanja, jenž se musí vrátit do vlasti, aby si vyřídil prodloužení pobytu. Do Česka by se měl vrátit 11. února.


04.02.2002, Sport
Perštejn ještě zkouší finiš?
Volejbalisté dokončili třetí čtvrtinu dlouhodobé části Kooperativa extraligy, ve čtvrté půjde do tuhého
Zdálo se, že nic už nemůže narušit poklidné vody třetí čtvrtiny dlouhodobé části extraligy volejbalistů. Ovšem oba týmy, které se perou o druhou příčku, shodně prohrály. A tak tedy Perštejn stále ještě může do pořadí na medailových příčkách zasáhnout.
CHANCE ODOLENA VODASPARTAK PERŠTEJ
N 1:3 (-16, 19, -22, -20), 91 minut, rozhodčí Dočkal, Dvořák, 678 diváků.
ODOLENA VODA: Malčík, Pláteník, Rak, Král, Sekanina, Koláčný, libero Mosorjak - Štokr, Wiedermann.
PERŠTEJN: Fortuník, Michal, Bican, R. Schwob, Štolfa, Špernoga, libero Obdržálek - Černý, L. Schwob.
Domácí bez smečaře Nekoly (problémy s achillovkou), hosté pouze na lavičce s blokařem Michálkem (kotník), smečařem Oršuliakem (lýtko) a bez Bláhy (výron) a Mikuly (angína) však začali lépe. Byli přesnější nejen v útoku (6:9), ale i při sk
ákaném servisu. Do druhé sady vstoupili hráči Odolena Vody s mnohem větším herním zaujetím (9:3) ovšem ve třetí měli navrch do stavu 6:3. Potom předvedli seriál nevynucených chyb. V jejich hře měla absenci chytrost. Hrubou silou naopak postavili hosty na nohy, ti se snadno ujali vedení 22:17. Zdálo se, že se Odolka nevzpamatuje. Stáhla však na rozdíl pouhých dvou bodů. Koláčný měl při tom »nalitou« bodovku, avšak jako jeho spoluhráči zavřel oči a smečoval zbrkle do autu. Druhý setbol si už v té době na koni jedoucí Spartak nenechal vzít. Závěrečné dějství se nelišilo od sady třetí, kdy dělali hosté body nejen svou srdnatostí a naopak domácí na jejich konto znovu přidávali úspěchy další ukvapeností. (MS)
JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE-VAVEX PŘÍBRAM 3:0 (12, 20, 2
0), 60 minut, rozhodčí Krsek, Záhorcová, 800 diváků.
JIHOSTROJ: Dvořák, Hudeček, Rubáček, Jeslínek, Zelenka, Šotola, libero Habada - Kust.
VAVEX: V. Rosenbaum, Boula, Havrlík, Pavelka, Zach, Anděl, libero Kryštof - Škodný, D. Rosenbaum.
Jihostroj začal výb
orně a vysoko nasazenou laťku výkonnosti udržel po celý první set, když ještě polovinu bodů daroval svému soupeři zkaženým podáním. Jinak ovšem exhibice! Od druhého setu začal hostující tým přece jen trochu odvážněji a značně lepší obranou a bezchybným útokem se dostal dokonce do vedení 5:2. Brzy bylo ovšem srovnáno a Jihostroj získal tříbodový náskok. V prostřední fázi tohoto setu se pak chvilku hrála selanka, kdy nikdo nechtěl (či lépe řečeno nedokázal) přehrát přes síť ani podání. Pak se až do konce utkání hrál slušný sport s oboustranně dobrými zákroky v poli. Kvalita ovšem byla jednoznačně vyšší na straně lídra soutěže. Excelentní výkon podal opět Dvořák, výborně hráli i oba smečaři a Habada, trochu méně byli v akci blokaři. Hudeček se s následky lyžařského kurzu začal srovnávat až ve třetím setu. Z hostujícího družstva hrál nad průměr pouze V. Rosenbaum. (MČ)
DUKLA LIBEREC-DANZAS OSTRAVA 0:3 (-23, -24, -22), 82 minut, rozhodčí Pejpal, Škoda, 1000 diváků.
DUKLA: Staněk, Ticháček, Pikeš, Dittrich, Rejlek,
Bíza, libero Steffan Zadražil, Boula, Nečas, Sukuba.
DANZAS: Štika, Tomáš, Jedlička, Zvolánek, Zedník, Golštajn, libero Dohnal - Duda.
Komentář poskytl trenér domácího celku IVAN JAKUBÍČEK: »Ostrava se představila jako houževnatý soupeř, podle mého názoru
výsledek vyrovnaného utkání rozhodly naše neúspěšné koncovky. V prvním setu jsme například vedli 22:20, ale náskok jsme neudrželi. Soupeř měl velice solidní servis a navíc při něm stálo i štěstí. To ovšem ke sportu patří. Jinak se nám nedařilo na bloku, o tom svědčí i fakt, že jsme za tři sety dokázali na síti ubránit jen dva útoky! Prohra mrzí nejen kvůli divákům, jichž se sešlo požehnaně, ale i vzhledem k našemu snažení o druhé místo. A jestliže nedokážeme vyhrávat doma, pak na ně můžeme zapomenout.«
t)

FATRA ZLÍN-MFF PRAHA 3:0 (20, 20, 19), 62 minut, rozhodčí Kleisner, Všetečka, 200 diváků.
ZLÍN: Posikira, Pavlík, Stejskal, Baránek, Kopanja, Bolehovský, libero Chromý - Calábek, Pospíšil.
MFF: Honzík, Petříček, Stehno, Zadražil, Vlasák, Hromíř, libero Pekárek - Skýba, Šiller.
V průměrném zápase měli domácí od prvního míče jasně navrch. Poměr setů je pro studenty z Prahy ještě docela milosrdný, neboť Fatra si neodpustila své klasické hrubky. Hosté, bez dvou členů základní sestavy Kouby a Kadavého, se sn
ažili, ale na soupeře neměli. Na síti je ničil mladý Baránek, jenž prakticky nechyboval a táhl většinu útoků Zlína. I v poli a na podání byli domácí lepší. Přímo ze servisu například získali sedm bodů, a to i bez Svobody, který je se školou na lyžařském kurzu. (koš)


© copyright 2002 by SPLAWEK soft ® music by D.J.SPLAW

Žádné komentáře:

Okomentovat