úterý, ledna 29, 2002

České Budějovice a Velasco


V sobotu jsme hodně potrápili Budějovice a přesto se pan Rubáček na Křižovatce divil, jak jsme mohli porazit Odolku. Škoda, tajbrejk nebyl daleko. Snad všechny družstva se těšily, že se na ně příde podívat Velasco a on nakonec nejdelší dobu strávil logicky v naší hale. O tom všem se můžete v nezvykle bohaté nadílce před i pozápasových článků dočíst zde.



26.01.2002, Mladá fronta DNES
Volejbalisty MFF vyzkouší lídr z Českých Budějovic
Praha - Těžký úkol stojí dnes před volejbalisty extraligového nováčka - týmu
MFF Praha. Pražané jsou v nejvyšší soutěži zatím poslední, když mají na kontě pouhá dvě vítězství. Rozšířit tuto skromnou sbírku mají možnost už dnes od 18 hodin v domácím střetnutí s Českými Budějovicemi. Situace však pro tým z metropole není jednoduchá, protože Jihočeši zatím vedou a letos prohráli doma jen čtyři střetnutí. "Kdybychom byli kompletní a v hráčské pohodě, mohli bychom být soupeři vyrovnaným konkurentem. Vlasák má ale střevní chřipku, Hromíř je služebně v cizině, Martin Stehno střídá, je po chřipce. Družstvo je rozladěné. Budeme se snažit, ale Budějovice jsou hrozně silné. Rád bych pozval diváky, ale těžko s výsledkem něco uděláme," říká otevřeně trenér Ladislav Bičík.
26.01.2002, Mladá fronta DNES
Derby volejbalistů možná shlédne i trenér Velasco
Praha - Před zraky nového reprezentačního trenéra, Argentince Velasca, se zřejmě odehraje utkání 20. dějství volejbalové extraligy mužů mezi Vavexem Příbram a Odolena Vodou. V příbramském táboře před zápasem řádila chřipka, která sklátila Zacha, Škodného a libera K
ryštofa, jehož start je nejistý. Domácí přesto touží po výhře, která by je přiblížila na dostřel zatím čtvrtého Perštejna. "Zároveň si musíme hlídat situaci za námi, abychom nakonec nevypadli z první šestky," upozorňuje příbramský kouč Jiří Zach na rostoucí formu šesté Ostravy a sedmého Zlína. "Odolena Voda na nás umí zahrát, ale přesto očekávám vyrovnaný zápas. V něm by nám mělo pomoct domácí prostředí." Odolena Voda po vánoční přestávce ještě nevyhrála a v Příbrami chce černou sérii zlomit. "Věřím, že naše forma jde nahoru a v Příbrami to konečně potvrdíme vítězstvím," říká trenér Odolena Vody Jindřich Licek, jenž špatné výsledky připisuje předvánočním zdravotním problémům a změně tréninku. "Krizi jsme dlouho oddalovali. Nyní víc trénujeme, proto jsou hráči pomalejší a slabší a projevuje se na nich únava. Porážka na MFF Praha byla zbytečná." Zápas v příbramské sportovní hale začíná v 17.00 hodin.
26.01.2002, Mladá fronta DNES
Velasco jde na extraligu
Perštejn - Možná i před zraky Argentince Julia Velasca, nového trenéra českého reprezentace, se odehraje utkání volejbalové extraligy Perštejn - Liberec. Začíná dnes v chomutovské hale v sedm večer. "Mluvil jsem s ním hodně dlouho, vyptával se mě na různé věci, protože jsem u české reprezentace působil dlouho
jako asistent," řekl Milan Fortuník, hrající asistent Perštejna. Potvrdil, že se Velasco chystá na extraligu, ale netuší, zda to bude právě do Chomutova. Možná ho přilákají adepti reprezentace, kteří hrají v Liberci. "Já jsem mu z našeho týmu přímo doporučil Bicana a Obdržálka, nepřímo Michala." Perštejn, čtvrtý celek extraligy, se už pomalu sbírá z velké marodky. "Doba, kdy jsme měli až šest zraněných, je snad už za námi," oddechl si Fortuník. Potíže s kotníkem má stále Michálek, nově i Černý. Trénovat ale začal Oršuliak. Třetí Liberec, to je podle Fortuníka mužstvo dvou tváří. Když ho hřeje náskok, předvádí nádherný volejbal, ale jinak je labilní.
Extraliga volejbalistů, 20. kolo: dnes 17.00
Příbram - Odolena Voda, Ostrava - Zlín, 18.00
MFF Praha - České Budějovice, 19.00
Perštejn - Liberec v Chomutově.

28.01.2002, Sport
Perštejn prohrál neprohratelné!
Kooperativa extraliga volejbalistů příští sobotu končí 21. kolem třetí čtvrtinu dlouhodobé části
Zdá se to být neskutečné, ale je tomu tak. Ve 20. kole nejvyšší domácí soutěže volejbalistů vedl Perštejn v pátém setu nad Duklou Liberec 7:1 a 14:10 a ještě stačili prohrát! Dukla tak udržela svoji šanci na druhou příčku tabulky, o niž bojuje s Odolena Vodou.
VAVEX PŘÍBRAM-CHANCE ODOLENA VODA 0:3 (-21, -22
, -18), 67 minut, rozhodčí Popadinec, Pejpal, 720 diváků - vyprodáno.
VAVEX: Zach, Boula, Kozák, Havrlík, Agafonov, D. Rosenbaum, libero Šimeček - Škodný, Sychra, Pavelka.
OD. VODA: Sekanina, Pláteník, Král, Rak, Koláčný, Malčík, libero Mosorjak - Wiederma
nn, Štokr. Domácí před zápasem trénovali s torzem svého hráčského kádru. Chřipkový bacil k nim dorazil s předstihem, a tak se část borců místo při tréninku potila v posteli. Forma zmizela, ale nejdůležitější byla asi skutečnost, že libero Kryštof nastoupit nemohl. V plné nahotě se ukázalo, že bez jeho příjmu je hra Vavexu poloviční. Příjem domácích měl rozptyl jak puška, které chybí muška. Pouze tři z deseti příjmů byly provedeny v patřičné toleranci. Borci Odolena Vody toto kuří oko domácích snadno odhalili a začali po něm s rozkoší dupat. V prvním setu sice sedmkrát podání pokazili, ale dali dvě esa a to prakticky rozhodlo. Jedinou příležitost ke zvratu vývoje utkání měl Vavex ve druhém setu, když deficit 6:11 dokázal otočit na profit 21:20. Nevyužil ovšem své útočné příležitosti, nevypořádal se s podáním Raka, prohrál set, a protože se ze svého mrá kotného stavu probrat nedokázal, i celé utkání. (VAN)
SPARTAK PERŠTEJN-DUKLA LIBEREC 2:3 (-19, 24, -20, 19, -17), 129 minut, rozhodčí Škoda, Krsek, 800 diváků.
PERŠTEJN: Bican, Štolfa, Michal, Špernoga, Mikula, Černý, libero Obdržálek - Michálek, Fortuník.
LIBEREC: Pikeš, Bíza, Dittrich, Staněk, Ticháček, Rejlek, libero Nečas - Zadražil, Steffan, Dlouhý.
Severočeské derby nabídlo divákům nadprůměrný dramatický vo
lejbal. Díky servisu Štolfy si domácí zajistili čtyřbodové vedení, které drželi až do stavu 12:8. Potom však Dukla ožila, kvalitní servis podpořila dobrými bloky a o osudu prvního setu bylo rozhodnuto. Ve druhém se lámal chleba až v koncovce. Dukla vedla 22:20, ale domácí dobrými bloky rozhodli dramatickou koncovku pro sebe. Ve třetím si hosté rozhodující náskok vybudovali v polovině setu a bez problémů ho dotáhli do vítězství. Ve čtvrtém poslali domácí na hřiště Fortuníka a začali excelentně. Zase hlavně díky servisu vedli už 11:3, ale ani to hosty nezlomilo. Kvalita servisu, hlavně Bízy a Ticháčka, se přestěhovala na jejich stranu a srovnali na 17:17. Pak zase přišli na řadu domácí. Neprodyšné bloky a dvě esa (Štolfa, Michálek) přinesly vyrovnání. V pátém díky servisu (opět Štolfa) si hned v začátku zajistili domácí vedení 7:1, které drželi až do stavu 14:10. Rozhodnuto však nebylo. Hosté třikrát zablokovali útok domácích a po špatném příjmu Obdržálka vedli 15:14. Domácí pak zkazili dvě podání a dílo své zkázy dokonali při čtvrtém mečbolu Dukly útokem do autu. (VOK)

MFF PRAHA-JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE 1:3 (21, -14, -19, -23), 90 minut, rozhodčí Halík, Fink, 200 diváků.
MFF: Vlasák, Honzík, Kouba, Petříček, Kadavý, Zadražil, libero Pekárek - Skýba, Zbirovský.
Č. BUDĚJOVICE: Šotola, Dvořák, Rubáček, Zelenka, Hudeček, Jeslínek, libero Habada Smrčka, Kust.
Domácí se pustili do lídra tabulky bez respektu a v prvním setu ho přehráli. Nový trenér mužské volejbalové reprezentace Velasco se v hledišti objevil ve dru
hém setu právě ve chvíli, kdy Budějovice nasazovaly k trháku, který MFF nezachytila. Třetí set byl až do poloviny velmi vyrovnaný, domácí dobře přijímali a kombinační hrou zkušenějšímu soupeři zdatně konkurovali. Po druhém technickém »tajmu« však udělali několik chyb, kterých Jihočeši dokázali využít. Úvod čtvrtého dějství patřil opět hostím, kteří získali lehce vedení 8:4 a zdálo se, že o osudu zápasu je rozhodnuto. Matematici ale dokázali vyrovnat a při vedení 23:22 dokonce sahali po setbolu. Za stavu 23:23 se v poli po tvrdém úderu Kouby blýsknul do té doby nevýrazný reprezentant Habada a k velké smůle MFF se následně podobný míč lehce otřel o strop a naděje domácích skončily společně s posledním útokem, který mířil těsně do autu. (OLD)


DANZAS OSTRAVA-FATRA ZLÍN 3:1 (20, 21, -20, 28), 109 minut, rozhodovali Všetečka a Klaisner, 350 diváků.
OSTRAVA: Duda, Tomáš, Jedlička, Zvolánek, Zedník, Golštajn, libero Dohnal - Štika, Obhlídal.
ZLÍN: Pavlík, Kopanja, Beránek, Calábek, Svoboda, Posikir
a, libero Chromý - Stejskal, Bolehovský, Pospíšil.
Do úvodního dějství vstoupili lépe domácí, kteří získali hned v úvodu náskok, a přestože hosté v závěru setu snížili na rozdíl dvou bodů, vedení se ujala Ostrava. Zásluhou kvalitního servisu šli Zlínští na
začátku druhé sady do vedení 5:1, ale domácí pod taktovkou nahrávače Štiky a vynikajícího Zedníka skóre otočili a zvýšili na 2:0. Třetí set, a hlavně jeho druhá půle, byl plně v režii Zlína, jenž zkvalitnil především obranu v poli. Drama se odehrálo ve čtvrtém dějství. Ostravané rychle získali čtyřbodový náskok, ale hosté zabojovali a po útoku Bolehovského to bylo 15:15. S levačkou Bolehovského měli domácí potíže až do konce utkání, které ve čtvrtém setu dospělo do stavu 23:23. Od té chvíle promarnili domácí čtyři mečboly a hosté jeden setbol. Za stavu 29:28 se ale postavil na podání muž večera Zedník a symbolicky zápas ukončil, když o vítězství Ostravy rozhodl esem. (riš)
28.01.2002, Mladá fronta DNES
Volejbalisté ztratili set
Praha - Ve 20. kole extraligy volejbalistů potrápili hráči nováčka z MFF Praha vedoucí celek tabulky z Českých Budějovic jen v úvodu. Pražané dokonce vyhráli první set. Hosté ale neznervozněli a následující tři části uhráli pro sebe. "Jeli jsme pro vítězství," řekl trenér Jihostroje Zdeněk Pommer. Hosté neměli možnost postavit Černého, který má problémy se zánětem v oku, ani déle zraněného Kvasničku. Hudeček byl v týdnu na lyžařském výcviku se školou. "V prvním setu měl ještě na nohou lyže, ale potom byl naším nejlepším útočníkem," žertoval trenér Pommer. O čtvrté části, kde měli domácí šanci srovnat stav setů, řekl, že Pražané se o šanci připravili sami, poslední míč zápasu zkazili.MFF Praha - České Budějovice 1:3 (21, -14, -19, -23).

28.01.2002, Mladá fronta DNES
Volejbalisté MFF obrali lídra z Budějovic jen o set
Praha - Volejbalisté extraligového nováčka, pražského týmu
MFF, ve 20. kole nejvyšší domácí soutěže potrápili na domácí palubovce vedoucí tým tabulky z Českých Budějovic. Pražané dokonce vyhráli první set. Hosté ale neznervózněli a následující tři sady se staly jejich kořistí. Možná však předpokládali, že cesta za vítězstvím bude daleko snadnější. MFF favoritovi vzdorovalo devadesát minut.
MFF Praha - České Budějovice 1:3. Poměr setů: 25:21, 14:25, 19:25, 23:25. Rozhodčí: Halík, Fink. Čas: 90 minut. Diváků: 200.

28.01.2002, Mladá fronta DNES
Trenér Velasco navštívil Příbram
Příbram - Argentinec Julio Velasco ještě nestvrdil podpisem smlouvu u volejbalové reprezentace a už začal úřadovat. V sobotu byl legendární kouč mezi diváky extraligového zápasu Příbram - Odolena Voda, odkud zmizel na souboj
MFF Praha s Českými Budějovicemi. Do Příbrami se nový kouč národního celku přijel podívat na hostující hráče Raka s Pláteníkem a domácího Kryštofa. Ten však kvůli nemoci nenastoupil. "Ale Rak s Pláteníkem se mi líbili," řekl Velasco. Komentáře k úrovni extraligových zápasů se zdržel. "Jsem tady proto, abych si zmapoval situaci a vytipoval adepty reprezentačního dresu, a ne proto, abych komentoval kvalitu extraligy. To je věc domácích trenérů." Kromě výše zmíněného tria volejbalistů měl v plánu zhlédnout i výkony budějovických Smrčky s Kustem a liberecké trojice Boula, Staněk, Dyttrich. "Plán jsem splnil tak z šedesáti procent," postěžoval si Velasco, že jeho záměry překazila zranění a nemoci vyhlédnutých hráčů.
© copyright 2002 by SPLAWEK soft ® music by D.J.SPLAW

Žádné komentáře:

Okomentovat