pondělí, ledna 14, 2002

Odolena Voda


V sobotu se stalo neuveritelne skutecnosti. Odolena Voda odjela s brekem, trenéru Lickovi se nenapodobitelny usmev zkroutil do smrtelneho sklebu a manažer Neumann si svou bosou hlavu vyhladil až se dokonale leskla, skoda ze nikdo nemel fotak. V tisku se zrovna moc nevytahli, mozna v MF pripravuji vicestrankovou prilohu na stredu ;-), takze muzete vyuzit velmi utrzkovite zaznamenani prubehu zapasu pro ty, kteří již nemeli silu prijit a sledovat nas dalsi debakl.



Zpětné on-line zpravodajství:
17:00 - v zasedačce se schází pouze torzo družstva, které má z nepřítomnosti zbytku velkou radost, jelikož bude hodně pokut za pozdní příchod
17:30 - začínáme se hejbat, zkušenější diváky zaráží, že nehrajeme fotbálek
17:45 - vstupné právě platí zástupci Dobřichovic, kteří si jdou omrknout staré známé před možným soubojem v baráži
18:00 - trochu rozpačitě se jdeme fotit se zástupci sponzora 18:05 - Labašta píská
První set hrajeme celkem vyrovnaně, ale občas přece jenom vyrobíme chybičku a to nám v závěru chybí.
Před začátkem druhého zmiňuju, že bych nerad aby se opakoval Perštejn (0:5) a tak poprvé otáčíme až při stavu 0:3… 5:15, krize je neodvratná, ale zároveň ničí soupeře, protože něco tak špatnýho už dlouho neviděl (od našeho posledního vzájemného duelu už uběhlo pár týdnů). Nekola střídá a ostatní již v myšlenkách strkají prémie (jak je na nás vůbec mohli vypsat?) do peněženek a odcházejí do restaurace.
Odolka kazí na co šáhne a vedeme 8:4. Zmatkujeme, necháme si je dotáhnout, ale v koncovce těsně vyhrajeme.
Nikdo neujede víc než o dva body a od stavu cca 20:20 konečně přichází naše pověstná haluz, podání o pásku, 10 cm za síť, nás dostává nahoru, bezmozkovitě prorvanej blok (208, 205 cm) nás přibližuje setbolu a ten napoprvé proměňujeme deblovým zatažením zpoza anténky do Štokrovy kapsy.
Začátek jde, Láďa je napomínán, jelikož se prochází (nevídané!) za lavičkou. Při 6:9 se zdá že je s námi konec, ale otáčíme na 7:9. Kupodivu je v podstatě vyčapeme na 11:12 a Dejvis střídá na podání. Zase čapnem a srovnáme. 12:12 - já (poprvé v zápase) s Kádem společně blokujeme Štokra a dostáváme se do vedení. 13:12 - Dejvis dává eso. 14:12 - Štokr smečuje do autu a my se tak trochu radujeme…

Oldrige



Volejbalisté Odolena Vody nečekaně přišli o bod
Česká tisková kancelář - 12.1.2002
PRAHA - Volejbalisté Matematicko-fyzikální fakulty Praha nečekaně obrali o extraligový bod druhý celek tabulky Odolena Vodu. Hráči Chance sice snadno získali vedení 2:0 na sety, ale pak se dostali do krize a nováček nejvyšší soutěže se už nenechal o radost a zároveň druhé vítězství v sezóně připravit.
14.01.2002, Právo
Vedoucí mužstva v extralize volejbalistů našla přemožitele
PRAHA - Volejbalisté
MFF Praha nečekaně přehráli druhý celek tabulky Odolenu Vodu. Hosté sice snadno získali vedení 2:0 na sety, ale pak se dostali do herní krize a Pražané se mohli radovat z druhého vítězství v soutěži. Zaváhaly také vedoucí České Budějovice, které doplatily na lepšící se formu mistrovského Liberce. Severočeši se v tabulce posunuli na třetí místo před Perštejn, který doma zaváhal s Ostravou. "V oslabené sestavě jsme na víc neměli," uznal perštejnský kouč Pavel Třešňák.

14.01.2002, Sport
Černé kolo obou vedoucích týmů
V extralize volejbalistů si poslední celek tabulky vyšlápl na favorita a nadšenou hrou mu vzal body
Už jen deset kol zbývá do konce dlouhodobé části nejvyšší domácí soutěže volejbalistů a zdá se, že o účastnících play-off je rozhodnuto. Šanci na zisk titulu dostane pouze šest týmů a ztráta Zlína na sedmé příčce vypadá hrozivě. O to více se zamotává situace ve špičce, vedoucí celky shodně prohrály (Od
. Voda na hřišti posledního!) a odstupy jsou tedy pouze bodové.
JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE-DUKLA LIBEREC 1:3 (-21, -17, 15, -19), 84 minut, rozhodčí Dvořák a Dočkal, 1300 diváků.
Č. BUDĚJOVICE: Kust, Hudeček, Černý, Jeslínek, Zelenka, Cerha, libero Habad
a - Rubáček, Smrčka, Dvořák, Šotola, Kvasnička.
LIBEREC: Ticháček, Bíza, Dittrich, Staněk, Pikeš, Rejlek, libero Nečas - Dlouhý, Boula.
Od prvního hvizdu rozhodčích začala bitva o každý míč a Jihostroj si udržoval mírný náskok až do stavu 13:11. Dovolil s
i ovšem »přepych« tří zkažených podání v řadě a pěti nevydařených příjmů, čímž nabídl svému soupeři prakticky výhru v úvodním setu. V sestavě se vůbec nevedlo Černému, kterého vystřídal Rubáček (efektivita jen o málo lepší), a oporou nebyl ani Hudeček. V průběhu druhého setu přišli ještě na hřiště Dvořák a Šotola (místo Cerhy), ale rozjetá Dukla si dělala prakticky co chtěla a domácí obranu nebrala jaksi v potaz. Po Rubáčkově setbolovém zkaženém podání dali diváci svoji nelibost najevo dokonce dosti silným pískotem. Do třetího setu nastoupil Kvasnička a Jihostroj se dokázal přece jen pochlapit - Liberec ovšem předváděl svoji zřejmě již obvyklou hru třetího setu, hodně kazil, a tak se zdálo, že by ještě mohl utkání i ztratit. V dalším dějství se hosté vrátili k výbornému bezchybnému výkonu, Jihostroj se ale nevzdával a k vidění byly parádní výměny, které ale většinou úspěšněji zakončovali razantnější hosté. Při opět zcela »hluché« obraně Jihočechů na síti bylo již jen otázkou, jakým rozdílem set skončí. Dukla vyhrála naprosto zaslouženě. (MČ)
VAVEX PŘÍBRAM-FATRA ZLÍN 3:0 (21, 20, 29), 72 minut, rozhodčí Klaisner a Fink, 490 diváků.
PŘÍBRAM: Zach, Boula, Škodný, Havrlík, Agafonov, D. Rosenbaum, libero Kryštof - Kozák, Sychra.
ZLÍN: Posikira, Pavlík, Kopanja, Ba
ránek, Calábek, Stejskal, libero Chromý - Pospíšil, Svoboda, Bolehovský.
I třetí měření sil dopadlo v této sezoně pro Vavex dobře. Rozhodly o tom excelentní závěry všech tří setů, v kterých domácí hráli jednoznačně prim. Každý byl jiný. První hladký, druh
ý si domácí zkomplikovali, když se jim sedmibodové vedení splasklo na dvoubodové, a ze třetího by nadšením chrochtal i Alfréd H. To nejprve hosté vygumovali smečaře domácích. Vedli 22:16, podával Agafonov. Spolehlivá plachta a a po ní smrtící bloky domácích až na 21:22. Hosté opět vedou o dva body, Vavex otočí a útok hostí evidentně chybný překročením třímetrové čáry. Rosenbaum dává eso a srovnává. Následuje setbol hostí, ale Boula riskuje, opět vyrovnává a vzápětí těžkým podáním získává mečbol. Vavex však promění až šestý. Blokem happy střídače Kozáka. Tímto výsledkem si Vavex zadělal na účast v play off. První v jeho pětiletém extraligovém působení. (VAN)

MFF PRAHA-ODOLENA VODA 3:2 (-22, -17, 23, 22, 12), 122 minut, rozhodčí Labašta a Pejpal, 200 diváků.
MFF: Vlasák, Honzík, Káravý, Zadražil, Petříček, Kouba, libero Pekárek - Skýba.
OD. VODA: Wiedermann, Král, Pláteník, Štokr, Rak, Nekola, libero Mosorjak - Koláčný.
Když vedla vysoce favorizovaná Odolena Voda ve druhém setu již 12:5, zdálo se, že si z Pra
hy odveze hladké vítězství. Zřejmě pod tímto dojmem se hosté začali více usmívat než hrát a hrubými chybami v úvodu třetího setu nabídli MFF vedení 8:4. Domácí ožili, rapidně se zlepšili ve všech herních činnostech a i když v prostřední části setu opět prohrávali, nakonec ho získali v dramatické koncovce ve svůj prospěch. Čtvrtý set nabídl divákům opět pohled na markantní rozdíl mezi nadšenou hrou domácích a matným výkonem hostů. Hráči MFF ale prokázali obrovskou touhu po vítězství až v tie-breaku za nepříznivého stavu 6:9. Díky skvělé obraně na síti i v poli srovnali na 12:12 a soupeře dorazili jeho vlastní zbraní, když střídající Skýba zařídil rozhodující body smečovaným podáním. (OLD)


SPARTAK PERŠTEJN-DANZAS OSTRAVA 1:3 (23, -23, 23, -22), 108 minut, rozhodčí Krsek a Halík, 700 diváků.
PERŠTEJN: Bican, Štolfa, Michal, Špernoga, Mikula, Černý, libero Obdržálek - Bláha, Fortuník, Schwob.
OSTRAVA: Zedník, Správka, Golštajn, Obhlídal, Duda, Zvolánek, libero Dohnal - Štika, Jedlička.
Utkání začali lépe domácí
, hosté se dostávali do tempa pomaleji, ale přesto se v koncovce prvního setu dostali do slibného vedení 23:20. Tam však totálně zkolabovali a domácí šňůrou pěti bodů rozhodli set pro sebe. Ve druhém za stavu 22:22 začal úřadovat rozhodčí Krsek. Při útoku hostů do autu ukázal na stranu domácích, ale po upozornění spodního, že domácí byli v síti, své rozhodnutí změnil a ještě ho vylepšil velmi přísnou žlutou kartou v té době již zraněnému Bláhovi (výron v kotníku). V dalších setech již byli o ten pověstný kousíček lepší a někdy i šťastnější hosté, kterým pomohl příchod Štiky a téměř bezchybný výkon Správky. (VOK)

© copyright 2002 by SPLAWEK soft ® music by D.J.SPLAW

Žádné komentáře:

Okomentovat