pondělí, ledna 21, 2002

Ostrava


Jak se zda, je pravidlem, ze po vyhre paradoxne propadame do nejhlubsi herni krize, coz je také dano tim, ze se na nasledujici zapas nesejdeme v plne sestave. Tentokrat jsme prohrali nejvetsim rozdilem v sezone, udelali jsme si celkem jenom 41 bodu, coz v souctu nestai ani na dva sety. Tady jsou ohlasy z novin, tentokrat snad ještě milostive.



21.01.2002, Mladá fronta DNES
Volejbalistům MFF se v extralize nedařilo
Ostrava, Praha - Nováček mužské volejbalové extraligy, tým
MFF Praha, si musí na své třetí vítězství v domácí nejvyšší soutěži ještě počkat. V 19. kole prohráli zatím poslední Pražané na palubovce zatím šesté Ostravy po necelé hodině hry hladce ve třech setech, když se nezmohli na větší odpor.
Ostrava -
MFF Praha 3:0 (25:14, 25:14, 25:13). Rozhodčí: Antušák, Lička. Čas: 58 minut. Diváků: 450.

21.01.2002, Mladá fronta DNES
Ostravané nedali pražskému týmu šanci
Ostrava - Všem dvanácti hráčům dal trenér volejbalistů Danzasu Ostrava Jaroslav Tomáš příležitost v 19. kole extraligy, a přesto tým hladce za 58 minut porazil
MFF Praha 3:0 (14, 14, 13). "Nedali jsme soupeři šanci útočit, výborným blokem jsme otupili jejich útok, i když ten nebyl nijak silný," podotkl trenér Tomáš. "Soupeře jsme jednoznačně přehráli ve všech činnostech." Šestí Ostravané se opět přiblížili týmům před sebou, na pátou Příbram ztrácejí už jen bod a na čtvrtý Perštejn tři.

21.01.2002, Sport
Dvoubodový odstup Jihočechů
V extralize volejbalistů se nečekala porážka mužstva Perštejna ve Zlíně
Poměrně snadno promarnili volejbalisté Odolena Vody šanci bodově se dotáhnout na vedoucí České Budějovice. Ty už tak získaly po druhé porážce Středočechů po sobě v čele tabulky dvoubodový náskok. Vítězství se také konečně dočkal Zlín, je však otázka, zda nejde o pozdní probuzení.
DANZAS OSTRAVA-MFF PRAHA 3:0 (14, 14, 13), 58 minut, rozhodovali Antušák a Lička, 350 diváků.
OSTRAVA: Tomáš, Jedlička, Zvolánek, Správka, Duda, Golštajn, libero Dohnal - Zedník, Neusser, Štika, Obhlídal, Konečný.
PRAHA: Vlasák, Kadavý, Zbirovský, Petříček, Šiller, Zadražil, libero Pekárek - Skýba.
Hosté předvedli jen volejbalový odvar. Částečnou omluvou může být snad jen neúčast dvou klíčových hráčů - nahrávače Honzíka a smečaře Kouby, navíc chyběl i blokař Hromíř. Utkání tak byl
o jednoznačnou záležitostí Danzasu, v jehož dresu dostalo příležitost všech dvanáct hráčů. Pražané byli zcela neškodní, bez dobrého příjmu a přihrávky se stávaly jejich útoky lahůdkou pro blokaře Ostravy. Celek Danzasu ale i přes to, že mohl střetnutí odehrát v tréninkovém tempu, potvrdil, že jeho forma jde stále nahoru.(UH)

CHANCE ODOLENA VODA-JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE 1:3 (22, -23, -21, -19), 99 minut, rozhodčí Labašta, Škoda, 686 diváků.
ODOLENA VODA: Malčík, Pláteník, Nekola, Sekanina, Král, Rak, libero Mosorjak - Wiedermann, Štokr, Koláčný.
Č. BUDĚJOVICE: Kust, Jeslínek, Hudeček, Kvasnička, Zelenka, Cerha, libero Habada Dv
ořák, Smrčka.
V utkání o čelo tabulky zvládli úvodní sadu lépe v koncovce domácí. Za stavu 22:22 dvakrát zablokovali útok soupeře od kůlů a sami naopak bodovali. Poslední míč patřil Pláteníkovi, přes jehož ruce se neprosadil smečující Hudeček. Nahrávač Ma
lčík mohl v klidu vyzvat Nekolu k uzavření prvního dějství. V tom následujícím se především Středočeši »prezentovali« hromadou nevynucených chyb ve všech herních činnostech (mimo jiné na zkažená podání 6:3, útokem »do lesa« 7:4). Tyto skutečnosti rozhodily jejich psychiku natolik, že v koncovce soupeři čtvrtý setbol doslova darovali. To už byl na hřišti v mužstvu Českých Budějovic nahrávač Dvořák, který zjevně svým spoluhráčům ve všech směrech vydatně pomohl. V dalších dvou setech hosté pod jeho taktovkou i díky lepší přihrávce přehrávali protivníka. Odolena Vodě přitom nelze upřít kopec snahy, nicméně »díky« mnohem horší přihrávce trpěla efektivita útoku.(MS)
FATRA ZLÍN-SPARTAK PERŠTEJN 3:1 (-21, 20, 22, 21), 91 minut, rozhodčí Došlík a Cirbus, 250 diváků.
ZLÍN: Calábek, Pavlík, Svoboda, Posikira, Kopanja, Baránek, libero Chromý - Bolehovský, Stejskal.
PERŠTEJN: Michal, Černý, Bican, Mikula, Štolfa, Špernoga, libero Obdržálek - Michálek, Fortuník.
Po zlepšeném výkonu ve všech řadách přerušila Fatra nepřízni
vou sérii porážek a čtvrtý celek tabulky po zásluze zdolala. Po nevýrazném úvodním setu, ve kterém sice několikrát vedla a prohrála ho, se zdálo, že hraje ve stylu minulých zápasů. Od druhého dílu se nečekaně zvedla a začala hosty přehrávat ve všech herních činnostech. Výkonem překvapil teprve osmnáctiletý Baránek, ale ani ostatní nezůstali pozadu. K výhře jim dopomohli i hosté, kteří sice dřeli, ale byli hodně nepřesní.(AN)
DUKLA LIBEREC-VAVEX PŘÍBRAM 3:2 (-23, 20, 21, 23, 13), 107 minut, rozhodčí Fink a H
alík, 700 diváků.
LIBEREC: Ticháček, Dlouhý, Pikeš, Bída, Staněk, Dittrich, libero Nečas - O. Boula, Zadražil.
PŘÍBRAM: D. Rosenbaum, P. Boula, Havrlík, Škodný, Zach, Agafonov, libero Kryštof - Sychra, Kozák, Pavelka, V. Rosenbaum.
Příbram hrála na hřišt
i favorita bez respektu, riskovala servis, který jí vycházel, a nahrávač Rosenbaum skvěle připravoval útok svým spoluhráčům na jednoblok. Hráčům Dukly se naopak podání vůbec nedařilo, a tak jej přestali skákat, čímž umožňovali soupeři zakládat bez problémů protiúder. Smečaři Dukly střídali výborné zákroky s průměrnými a výsledkem byla bitva, která vyvrcholila v pátém setu. V něm nejprve domácí vyhrávali 3:0, záhy však ztráceli 6:8. Rozhodující okamžik přišel za stavu 8:9, kdy domácí nahrávač Boula tvrdým podáním otočil na 11:9.(VM)

Žádné komentáře:

Okomentovat