pondělí, února 25, 2002

Perštejn


Preztoze jsem byl včera vysoce postavenym muzem z deniku Sport ujisten, ze nedoslo k zadne cenzure, v dnesnim vydani se objevila pouze podstatne oklestena verze puvodniho zpravodajstvi z utkani MFF - Perstejn. Popravde receno sem to trochu cekal. Zcela vyjimecne jsou proto do puvodniho textu z novin kurzivou vepsana i nepublikovana slovni spojeni. Dále musim konstatovat, ze zpravodajstvi z Pribrami je opet az neskutecne. Tajemstvi nenapodobitelnych metafor se pry ukryva ve specialnim sestitu, do ktereho si autor pisici pod prezdivkou VAN zapisuje vse co ho napadne. V tomto sesitu se ukryva neuveritelne 3000 !!! těchto perel.
25.02.2002, Mladá fronta DNES
Perštejn po bitvě zdolal MFF Praha
Praha - Před finálovým turnajem Českého poháru, který začíná zítra ve Svitavách, se volejbalisté Perštejna naladili na vítěznou notu v extraligovém utkání na palubovce poslední
MFF Praha. Vyhráli 3:1, ale až po boji. "Drama to bylo, ovšem zejména kvůli zranění blokaře Michala v první sadě už za stavu 4:4. Po zranění tak musel Bláha odehrát celý zápas," konstatoval perštejnský trenér Pavel Třešňák. Domácí získali první set, avšak koncovky dvou následujících dopadly už lépe pro favorizované hosty, obě shodně 30:28! "Zranění Michala bylo pro náš tým psychickým šokem, horkotěžko jsme se hledali. MFF se až ve čtvrté sadě smířila s prohrou," uvedl Třešňák.MFF Praha - Spartak Perštejn 1:3 (25, -28, -28, -21). Rozhodčí: Fink, Krsek. Čas: 110 minut. Diváků: 150. Perštejn: Fortuník, Oršuliak, Bican, Štolfa, Špernoga, Michal, libero Obdržálek - Bláha, Schwob.
25.02.2002, Mladá fronta DNES
Volejbalisté MFF dřeli, ale nakonec prohráli
Praha - Nováček nejvyšší soutěže volejbalistů, tým
MFF Techniserv, sice v souboji 24. kola proti Pernštejnu vyhrál první set, v dalším průběhu zápasu už však neměl štěstí v koncovkách setů a opět prohrál. Tentokrát 1:3 na sety.
25.02.2002, Sport
Jihočeši mají semifinálovou jistotu
Odolena Voda porazila libereckého mistra bez ztráty setu a získala jednobodový náskok na třetí příčku
Volejbalisté Odolena Vody vyhráli ve 24. kole extraligy souboj s Libercem o druhé místo v tabulce, které zaručuje přímý postup do semifinále. Tuto výh
odu už mají čtyři kola před koncem základní části jistou České Budějovice, neboť na libereckého mistra mají po výhře nad Zlínem v poměru 3:0 pětibodový náskok.
CHANCE ODOLENA VODA-DUKLA LIBEREC 3:0 (19, 22, 18), 65 minut, rozhodovali Škoda a Popadinec, 60
0 diváků.
ODOLENA VODA: Malčík, Nekola, Pláteník, Sekanina, Král, Rak, libero Mosorjak - Wiedermann, Štokr.
LIBEREC: Boula, Dlouhý, Pikeš, Bíza, Dittrich, Staněk, libero Steffan - Zadražil, Nečas, Ticháček.
Očekávaný duel o druhou příčku tabulky začali do
mácí náporem, jemuž hostující celek brzy podlehl. Lepším servisem otupili útočná ostří Dukly a získali náskok (10:6), který s přehledem udrželi. Stejné se odehrávalo i v dalším pokračování, opticky vyrovnané skóre vzniklo chvilkovým výpadkem v koncovce (23:17, 23:21). I ve třetím dějství hráči Odolena Vody od začátku diktovali tempo, nepovolili v tlaku a Liberečtí mu podléhali stále více. Měli problémy s přihrávkou, tím pádem i s útokem, nepůsobili jako tým, ale jako zakřiknutí jednotlivci. Na druhé straně sítě si fanoušek na některých akcích vyloženě pochutnal. (ít)MFF PRAHA-SPARTAK PERŠTEJN 1:3 (25, -28, -28, -21), 110 minut, rozhodovali Fink a Krsek, 150 diváků.
MFF PRAHA: Honzík, Zbirovský, Kouba, Petříček, Kadavý, Zadražil, libero Pekárek - Skýba.
PERŠTEJN: Oršuliak, Michal, Fortuník, Štolfa, Bican, Špernoga, libero Obdržálek - Bláha, Schwob.
Důležitý moment celého utkání přišel hned za stavu 4:3 v prvním setu. Hostující Michal si udělal výron, a tak musel nastoupit veterán Bláha, jehož dýchavičnému vý
konu se postupně přizpůsobovali někdy i o dvacet let mladší spoluhráči. Výkon domácích zase sráželo velké množství nevynucených chyb, a tak se ve všech setech rozhodovalo až v koncovkách. V prvním dějství za stavu 25:25 nahrávač Perštejna Fortuník
potvrdil, že svá nejlepší léta nechal daleko v minulém století, nejdříve nahrál za hlavu téměř pod pásku, aby poté ukončil set ulívkou na druhou do autu. V dalším setu diváky pobavil také Štolfa, který si ještě dlouho ohmatával pochroumaný nos poté, co jeho naivní pinknutí bleskově potrestal nahrávač MFF Honzík. Domácí hráči si v celém druhém setu udržovali nadějný náskok, ale v dramatické koncovce neměli štěstí a prohráli 28:30. Třetí set měl navlas stejný průběh, a jelikož ani ve čtvrtém nedokázali Pražané využít neuvěřitelně slabého výkonu favorita, do šaten nakonec odcházeli smutně právě oni. (OLD)

JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE-FATRA ZLÍN 3:0 (17, 26, 22), 78 minut, rozhodovali Všetečka a Klaisner, 800 diváků.
ČESKÉ BUDĚJOVICE: Kust, Hudeček, Kvasnička, Jeslínek, Cerha, Zelenka, libero Habada Černý, Dvořák, Šotola, Rubáček.
ZLÍN: Pavlík, Bolehovský, Posikira, Baránek, Calábek, Kopanja, libero Chromý - Stejskal, Pospíšil.
Utkání by se dalo docela dobře zhodnotit známým pořekadlem »k
aždý chvilku tahá pilku« s dodatkem, že ty plusové časové úseky byly na straně domácích přece jen o něco delší, a proto také výhra 3:0. Ale po pořádku: excelentní začátek Jihočechů (12:3), poté vynikající podání Kopanji (tím ovšem tento hráč vyčerpal svůj potenciál a záhy opustil hřiště) a pár Kvasničkových bodíků na soupeřovo konto (asi aby to nebylo tak jednoznačné). Hosté pochopitelně nabídku přijali a dotáhli na velmi nadějných 16:18, ale koncovka se hrála jednoznačně podle českobudějovických not. Druhý set po krátkém vedení Zlína byl opět koncertem Jihočechů, tentokrát pod taktovkou nechytatelného podání Kvasničky (šest es v řadě), ale jen do stavu 21:14. Stejskal našel podáním Jeslínka a bylo srovnáno. Přesto šli domácí do koncovky s mírným náskokem, ale tři setboly odvrátil vždy Baránek, aby pak při setbolu Zlína zkazil podání. To se podařilo ještě i Calábkovi, a tak po bloku Cerhy a útoku Hudečka přece jen 2:0 na sety. Ve třetím setu se zdálo, že Jihostroj snad chce ještě utkání Zlínským darovat. Někteří hráči vypadali, jako by je náhle postihla obrna (dominoval Kvasnička, až se dokonale »vyfauloval«) a skóre už dospělo na hrozivých 15:20. Naštěstí si to ale Jihočeši ještě včas rozmysleli a drtivým závěrem díky podání Kusta a Jeslínka a obraně Šotoly přece jen zvítězili.(MČ)
VAVEX PŘÍBRAM-DANZAS OSTRAVA 3:1 (14, 23, -23, 15), 89 minut, rozhodovali Labašta a Záhorcová, 730 diváků - vyprodáno.
PŘÍBRAM: D. Rosenbaum, Kozák, Havrlík, Škodný, Boula, Pavelka, libero Kryštof - Zach, Anděl, Sychra.
OSTRAVA: Štika, Tomáš, Jedlička, Zvolánek, Zedník, Golštajn, libero Dohnal - Správka, Obhlídal, Duda. Bloky 12:6, esa 15:5, pokažená podání 16:17.
Již tato suchá statistika jasně napovídá, že domácí mladíci byli tentokrát favorizovaným a výrazně zkušenějším hostům v
íce než důstojným soupeřem. V prvním setu je zatlačili podáním, když se blýskl Boula sérií čtyř es a blokem. Tak byla eliminována největší síla soupeře útočné schopnosti Zvolánka, Tomáše a Zedníka. I ve druhém setu stále vedla Příbram (21:16). Pak si domácí zalažírovali a Ostrava odvrátila první setbol, ale druhý již s jistotou proměnil Škodný. Když potom ve třetím setu domácí vedli 8:2 a ještě 21:16, zdálo se být rozhodnuto. Vše zkomplikoval střídající nahrávač Duda. Ten se zahnízdil na podání, vyseděl pět bodů a zásadně tak pomohl svému týmu k zisku setu. Paradoxně z této situace nejvíce profitovalo zaplněné hlediště, vidělo nahrávky Rosenbauma měkoučké jak šnek po pětihodinovém pobytu ve vroucím kotli, Kozáka, který boural blok soupeře jak holínky velikosti 16 stavbu vybudovanou na dětském pískovišti, ale především dvě neuvěřitelné herní sekvence, jež činí z volejbalu tak krásnou hru. Při obou šel míč osmkrát přes síť, než jej Boula ulívkou a Škodný tvrdou ranou ukončili. Dech však braly především předcházející zákroky v poli. Diváci aplaudovali vestoje. Domácí se ujali vedení 9:3 a hosty již na dostřel nepustili. (VAN)
(c) copyright 2002 by SPLAWEK soft (r)

Žádné komentáře:

Okomentovat