pondělí, října 03, 2016

Prvnní 2 víkendy sezóny 2016-2017

MFF A Praha – ČZU B Praha 0:3 (-19,-26,-24)

První zápas letošní sezóny se konal v pátek v domácí hale ČZU na Lužinách. Už jen to samo o sobě bylo pro některé hráče problémem, neboť vyznat se v nekonečné změti paneláků okolo haly je celkem problém, své by o tom mohl vyprávět Kulich, který jel s půl hodinovým předstihem, ale nakonec dorazil jako poslední.
Před zápasem jsme si řekli podrobné instrukce k základní sestavě mladíků s ČZU, které nám poslal Vláďa. Bohužel jak se později ukázalo, moc nám tento podrobný rozbor soupeře nepomohl.


1.       Set
Začínáme celkem nadějně, nicméně po pár balónech se dostáváme do ztráty, kterou nejsme schopni do konce setu dohnat. Trpíme především na příjmu a na obraně. ČZU podává velice dobře a bohužel i stabilně, takže nemáme moc možnost s tím něco udělat.

2.       Set
Do druhého setu vstupujeme velice nadějně a skoro celý set jsem ve vedení. ČZU přestává podávat tak razantně, takže je konečně i možnost pro nějakou kombinační hru. Ještě za stavu 18:13 všichni pěvně věří, že tento set je náš. Bohužel opak se stal pravdou. Ačkoliv ČZU přestalo podávat smečovaný servis, protože jsou pod tlakem, naši přijímači nejsou schopní přijmout celkem kvalitní plachtu a najednou je stav 21:19. Následuje přetahovaná v koncovce, kterou prohráváme. Za zmínku v tomto setu stojí Kulichův blok, kterým sejme vykrývajícího hráče, který už se málem nezvedl a Tužkinův blok, kdy stihl dojít tak maximálně krok od středu a natáhnout ruce. Naštěstí ho soupeřův smečař trefil do konce rukou a míč nekompromisně spadl do rohu hřiště

3.     Set       
Třetí set se nese v duchu druhého setu, opět jsme v prostřední části setu ve vedení, které ovšem ztrácíme v koncovce a prohráváme blokem soupeře.

MFF A Praha – Ege České Budějovice 0:3 (-22,-19,-20)

V sobotu jsme byli poměrně v brzkých hodinách očekáváni v Budějovicích. Dalo se tedy čekat, že budou mít pomoc z extraligy, což se potvrdilo. Bohužel už před zápasem někdo naznačil, že dopoledne nevyhráváme, což se potvrdilo.

1.       Set
První set začínáme velice slibně a vedeme 5:1. Opět jsme jako na ČZU většinu setu ve vedení, dokonce v koncovce donutíme vystřídat nahravače s účkem. Bohužel tenhle tah Budějkám vychází a v koncovce nás převálcovali. Nutno podotknout, že soupeř podával ještě tvrději než ČZU, takže naši přihrávači opět trpěli, stejně jako Průche, kterej si dal skoro půl maraton v průběhu zápasu.

2.       Set
Druhý set začínají Budějovice stejně jako na konci prvního setu. Bohužel celý tento set jsme hluboce pod soupeřem, každý druhý příjem se odráží někam do stěn haly. My bohužel nejsme schopni produkovat tak dobrý servis. V koncovce se trochu zvedáme, ale už jen korigujeme stav.

3.       Set
Třetí set je kopií druhého, celou dobu trpíme na příjmu. Za celý zápas jsme dostali odhadem tak 15 es. Obrana na síti ani v poli nepomáhá.

MFF A Praha – Volejbal Brno B 0:3 ( -20, -17, -14)

Tento víkend nás čekal krásný moravský zájezd. Vzhledem ke stavu D1 bylo nutno jet už s velkým předstihem. Průcheho posádka vyrážela už v jednu, aby si v Brně dala ještě jídlo, což nakonec za Vosičova bezvadného navigování a projížďkou po českých luzích a hájích nakonec vyšlo. Posádky Davide a Koubeho vyrazili na trať ve chvíli, kdy už Průche pomalu míjel značku Brno. Nicméně nakonec všichni dorazili do haly celkem načas.

1.set – 3. set
Třetí zápas hrajeme opět s farmou nějakého extraligového týmu. Bohužel Brno bylo zatím nejlepším týmem z posledních 3 zápasů. Velice tvrdým skákaným podáním nebo rychlou plachtou naprosto cupují naší rozehru, Průche opět rozbíhá půl maraton. Všechny 3 sety byli jako přes kopírák. Bohužel nevyšla předzápasová predikce, že 3 sety v řadě prostě podávat tvrdě nevydrží. Vydrželi. Moc pozitivních momentů nebylo. Nejlepším blokařem byl Průche, který rozdával jednu deku za druhou z naší špatný rozehry, což bohužel není hezká statistika.

MFF A Praha – VK Staré Město 3:1 (20, -16,  22, 16)

Po páteční držkové v Brně přespáváme, trošku se utužujeme v hospodě kousek od haly. Potkáváme se s kluky z Nymburka, kterým pro jistotu zabíráme rezervaci v hospodě a podělujeme se o zážitky ze zápasů.

Ráno si dáváme vydatnou snídani v hotelu, protože je potřeba energie na odpoledne. Máme celý den, než budeme hrát ve Staráku. Někdo v průběhu dne vyrazil na poznávací výlet na hrad Buchlov, ti moudřejší se jeli projet na motokáry ve Staráku, z kterých byl alespoň nějaký zážitek.

1.       set
Opět hrajeme s farmou extraligového klubu. Holt los k nám nebyl tentokrát moc přívětivý. Ovšem jak se ukazuje v průběhu prvního setu, mladíci ze Zlína jsou zatím suverénně nejhorší v porovnání s týmy, se kterými jsme hráli. První set se nám daří celkem přihrávat, což je způsobeno především tím, že Starák nepodává tak dobře. Daří se nám i na bloku a Koube chytá slinu na smeči. Vyhráváme první set této sezóny, což je celkem dobrý pocit pro naše skleslé halvy.

2.       set 
Opět rozehráváme set celkem dobře. Bohužel s přibližující se koncovkou, nejsme schopni přihrát plachu domácího účka a prohráváme propastným rozdílem.

3.       a 4. Set
Ve třetím a čtvrtém setu držíme standart z prvního setu. Přihráváme, blokujeme, Koube s Vosičem řádí na sítí a na servisu a tím vyhráváme první zápas této sezóny. Nutno říci že nám soupeři značně pomohli. Ale 3 body se počítají.

Kuba






Žádné komentáře:

Okomentovat