středa, října 26, 2016

Zájezd na Moravu: od severu k jihu


MFF A Praha - Black Volley Beskydy 1:3
MFF A Praha – Tesla Brno 1:3
Čekal nás nejdelší výjezd letošního ročníku. Bohužel už v pátek jsme museli vyrazit do Frýdku-Místku, kde hraje tým Beskyd a v sobotu nás čekal přejezd do Brna. Ačkoli tým Beskyd teprve tuhle sezónu postoupil do první ligy, všichni už vědí, že chtějí vyhrát ligu a postoupit dále. Cesta do Frýdku utekla celkem v rychle, alespoň pro mě, jelikož jsem usnul někde před Litomyšlí a probudil se až ve Frýdku. Všichni stihli přijet na čas, před rozcvičením nám Kulich předal své cenné zkušenosti a znalosti o hráčích Beskyd a šlo se na věc.

1.Set
Beskydy byly evidentně hodně nabuzené, ještě aby ne, když trénují každý den, a v prvním setu nás přejeli naprosto suverénně, chvilkama to vypadalo, jak kdybychom nikdy nedrželi balón v ruce.  I když těžce se hraje proti soupeři, který podává výborně s minimem chyb celý set, vůbec nekazí na příjmu a rychlost nahrávek do kůlů div nepřekonává rychlost zvuku. Vosičovi se moc nedaří (jak sám řekl: myslím, že jsem zapomněl jak hrát volejbal) , tak Bóra posílá na plac naší tajnou zbraň, stroj vysoustružený před více než 23 lety v Klatovských strojírnách – Hýňu.
2.set
Rozhodli jsme se o přestávce, že to nevzdáme a vstupujeme do setu s Hynčusem na účku. Všem se najednou začíná dařit na servisu, příjem jsme taky zlepšili, takže se dostáváme do celkem slušného vedení už od začátku setu. Když nás začínají dotahovat v půlce setu Hynčus, Láďa a Parky vytáhnou naprosto brutální deky, Hynčus smečuje hlava nehlava a Kulich se i přes radu, že nemáme smečovat do Kubaly, rozhodne, že mu to pro jistotu nakouří z rychlíku přímo do hlavy. Hýňa to komentuje slovy: Jen si pískej Přemysle.  Druhý set vyhráváme a jsme na koni.
3. set
Začínáme stejně, jako jsme skončili. Od začátku vedeme a jsme celou dobu lepším týmem, ani v koncovce nás soupeř nemůže dohnat a jdeme do ní s 5 bodovým náskokem, po tom co Parky 3 krát sejme jednoblokem jejich účko. Pak se ale ta postava, která stojí na empiru a má společného více s č….kem, než s rozhodčím, rozhoduje, že takto by to nešlo a nekompromisně otáčí zápas proti nám. Napřed je zapískána teč našich blokujících hráčů, i přesto že míč letí tak metr od nich a nikdo ze soupeřů se neraduje. Potom dvakrát smečujeme o blok do autu, ale rozhodčí teče nevidí, i když jsou přímo před ním. Po tomto pískne ještě aut na jako dobrý míč a je skoro dokonáno. Jistí hráči našeho týmu ho v tu chvíli chtěli zabít a málem to i udělali. Prohráváme set, který jsme měli skoro vyhraný zásluhou rozhodčích. Nutno podotknout, že vedlejší rozhodčí nepískla za celý zápas snad jediný balón, ale starala se hlavně o to, aby 10 letí podavači míčů nedávali balóny z ruky a řvala na ně, co to dalo.
4. set
Čtvrtý set je vidět rozhořčení na naší straně a nedokážeme se koncentrovat. Když už prohráváme o 5 bodů, tak se rozhodčí rozhodnou vrátit nám jeden balón a připísknou nám ho. Jak sportovní, když prohráváme o parník. Set končí červenou kartou pro Průcheho, po nějaké další výtečné chybě rozhodčího. Je škoda, že zatím náš nejlepší výkon téhle sezóny má takhle hořkou pachuť
No nic no, třeba bude zítra lépe, říkáme si a odjíždíme na večeři. Na hotel se ještě nechystáme, vzhledem k tomu, že se jmenuje Paskov (ano jako ten důl), tak je jasné, že do pěti hvězdy to má hodně daleko. Všude to smrdí, jako kombinace nemocnice a čínských nudlí. Paradoxní je, že hotel doporučil Kulich, který tam pro jistotu vůbec nespal. Po večeři a pár zelených na srovnání chuti po jídle i po zápase vyrážíme do místního baru. Rozjíždíme tanečky a další rundy panáků. Asi ve 3 ráno se část skupiny rozhodne pokračovat dále na místní diskotéku. Tužkyn kupuje cuba libre po kýblech. Jeden kýbl vystačí zhruba pro jednoho Kulicha, nebo pro všech 7 zbylých lidí.
Druhý den vyrážíme do Brna, doufajíc, že si spravíme zápasovou chuť.
1.set
Začínáme ve stejné sestavě jako včera, nicméně opět prohráváme. Nějak se nemůžeme herně srovnat. Hra je nemastná a neslaná, hrajeme o poznání hůře než proti Beskydům. Brno nehraje špatně, ale spíše jim to odevzdáváme.
2.set
Jako den předtím zlepšujeme hru a druhý set vyhráváme, ne moc přesvědčivým výkonem, ale vyhráváme.
3.set
Třetí set je vyrovnaný, volejbal není nikterak skvělý ani na jedné straně. Ale opět jdeme do koncovky s mírným náskokem. I přesto, že pravděpodobnost, že by zase rozhodčí rozhodli set proti nám je mizivá, stává se skutečností. Opět 3 hrozivé chyby rozhodčích, jako například písknutí autu, když míč spadl více jak metr v hřišti. To, co ani v krajském přeboru nepísknou rozhodčí špatně za celou sezónu, se nám stalo během dvou dní. Hýňa proto raději počastuje hlavního rozhodčího čůrákem, za což si vysluhuje kartu. A opěr prohráváme set. Bóra taky během tohohle setu vymyslet alternativu střídání, která nemá ve světě obdobu. Poslal Vosiče do pole místo Průcheho a místo Hynčuse na blok Kubajze. Tak jsem mu to radši napsal za blbost, aby to už nedělal.
4. set
Opět ne moc pohledný volejbal, ale vyrovnaný. Nějak nám pořád propadávají smeče na bloku a nejsme schopni ubránit.  V koncovce opět chyby sudích. Bóra už to nevydrží a kope do číslic určených pro střídání, takže si taky vysloužil žlutou kartu. To má s tou blbostí už za 150.
Výsledek víkendu: Nejlepší volejbal co jsme tuhle sezónu zatím hráli. Dvě prohry.Čtyři svině s píšťalkou, tři žlutý karty a jedna červená. Snad se to konečně příští týden otočí a budeme konečně my ten tým, který se ani neraduje a dostává body v koncovkách jak na běžícím páse.
Kuba

Žádné komentáře:

Okomentovat