čtvrtek, října 02, 2014

Zahájení sezóny 2014/2015


Zdar matfyzácká rodino, nakonec jsem v napínavém souboji ve sprše prohrál střižbu a aktualita z prvního víkendu tak spadla na mě. Ještě než začnu popisovat útržky z náročných soubojů s Dobi a Budějky a bohatého zisku dvou bodů, se vrátím ještě kousek nazpět. Před zahájením sezóny bývá náročná příprava, která slouží hlavně k tomu, abychom v soutěži ukázali soupeři, že jsme dobrým a kvalitním týmem 1. ligy, a že jsme byli minulý rok mistři zaslouženě. Po absolvování přípravy v maximálním počtu 8 lidí, spíše 6-ti, si asi mnozí z nás myslí, že můžeme být mistři znova bez jakéhokoliv úsilí, jinak nerozumím, že se hojný počet 14 lidí objevilo až 14 dní před soutěží, když už veškeré to skákání a běhání bylo za námi. Podle toho taky vypadal první soutěžní víkend, kdy jsme se na hřišti spíše ploužili, než hráli. Nechci na nikoho ukazovat, jsme tým a táhneme za jeden provaz, ale jestli nezačneme všichni do jednoho konečně pořádně makat, tak pořád budeme tak silný, jako náš nejslabší článek.

VŠSK MFF Praha – TJ Sokol Dobřichovice 3:2 (-19,-22,19,18,11)
Do zápasu nastoupila základní šestka ve složení Koube, Štěpán, Hynek, Rohlík, KD, Tury a nově na liberu nejlepší smečař loňského play-off Parky. Už v úvodu prvního setu jsme se ujali vedení po Rohlíkově servisu a parádní obraně na síti Koube, KD a Hynek. To však netrvalo dlouho, když po třetím servisu v řadě přišla první nepochopitelná chyba, kdy se hnedka po servisu z první vrátil míč k nám lízajíc strop a spadl nám bez sebemenší reakce do hřiště. Po zbytek setu už jsme se těmto chybám vyvarovali a přetahovali se se soupeřem o vedení. To si, ale po třech soupeřových prasátkách na servisu a našich třech chyb na sítí vyžádalo ztrátu prvního setu. Do druhého setu jsme nastoupili ve stejném složení, ale už po prvním technickém čase došlo ke střídání nahrávačů, které zapříčinilo špatný příjem a ne uhrávání smečařů. Pomohlo tomu taky bezchybnost soupeře první dva sety, které jsme tak prohráli bez sebemenší šance. Od třetího setu se Šimou na náhře (nová posila z Kladna, pozn. Redaktora) jsme se zvedli a donutili soupeře chybovat. Začali jsme bez chyb a drželi Dobřichovice až do taj-brejku pod sebou. V rozhodujícím setu se Dobřichovičtí zvedli a dostali se zpět do vedení. Po výměně stran však přišlo střídání na servisu, a to Kapra (nová posila z České Lípy, pozn. Redaktora) za KD, který dostal jasné instrukce od Standy, a to dát servis. Kapr do toho však tolik říznul, že kopírující trajektorií Kádeho servisu dal čisté esíčko. Po Kaprovi se dále blýsknul esíčkem Hynek a bylo vymalováno.
..3:2 Ti čuměli!
Za zmínku stojí ještě večerní pozápasová návštěva Hostivaru a Turyho placení na baru.

Servírka: „Kolik jste toho měl?“.
Tury: „Dvě piva“.
Servírka: „Jenom? To si děláte srandu ne“.
Tury s pořádným nasypáním zaplatil a rychle radši odešel.

VŠSK MFF Praha – VK EGE České Budějovice 0:3 (-19,-19,-20)
Do zápasu nastoupila vítězná sestava z pátku, a tedy Koube, Štěpán, KD, Malina, Hynek, Šíma a Parky na liberu. Příjem oproti pátku tolik nepokulhával, ale útok byl set od setu horší. Netrvalo dlouho a Standa už v půlce setu šáhl po dvojím střídání Rohlíka s Rácou a vydařilo se na jedničku, potom co byl na hřiště vpuštěn jen Rohlík. Rácovi pro nedostatečnou připravenost, nebylo povoleno střídání rozhodčím. Jednu výměnu jsme tak zahráli se dvěma nahrávači na hřišti a bezúspěšně. Poté se už Ráca dostal do hry a při jeho servisu jsme pak stáhli ztrátu Budějovic, ale koncovku neuhráli. Jedna nula pro Budějovice. Do druhého setu zůstala základní šestka se změnou nahrávačů. Druhy set jsme nezačali vůbec dobře, hlavně náš páteční servis byl v nedohledu a soupeře jsme vůbec nedokázali odtáhnout od sítě. Dále nám ¼ útoků nadráželi blokaři, 2/4 zadekovali, ¾ počapali a 4/4 jsme si sami vyházeli. Už při prvním oddechovém čase znova Standa zamýšlel výměnu nahrávačů, přitom to chtělo údernou sílu. Nakonec ze střídání sešlo, potom co jsme se začali zas soupeře držet. Drželi jsme se málo a dva zero pro Budějky. Ve třetím setu nám chtěl rozhodčí ušetřit trápení a pískal jak na fotbale okresního přeboru ve prospěch Budějovic. Po odpískání taženého míče z příjmu, přes rohlíkův dvoják v rybičce zahraný mimo jiné dlaní, a tedy dvoják nemohl nastat, to zakončil rozhodčí 20-ti centimetrovým autem písknutý jako dobrý míč v našem hřišti. V tom Lukáš neudržel nervy na uzdě a dostal žlutou kartu. Hladce jsme pak projeli i třetí set a suma sumárum Budějky nás sfoukli jako svíčku 3:0. Malináč se ještě blýskl červenou kartou po zápase, kdy pochválil rozhodčího za krásně předvedený výkon. Cenou útěchy byl pak burčák od Šímy, který jsme dali v tramvaji cestou do hospy a někteří pak v hospodě navázali na kvasničák z Náchoda.

Rohlík 

Žádné komentáře:

Okomentovat