pátek, října 24, 2014

ČZU "C" a Kladno


Čzu "C" : MFF 3:2 (19,-24,-17,20,13)

V hale kdesi uprostřed paneláků jsme se sešli před začátkem utkání všichni, což je ve srovnáním s loňským rokem zázrak! Nastoupila proti nám volejbalová mládhravosti a dravostidravosti. Průběh setu si už nepamatuji, ale vím , že po problémech na příjmu už nám toho moc nedovolili. Tomu odpovídá i výsledek prvního setu.

Do druhého setu jsme se nenechali zastrašit a s čistou hlavou a vědomím, že prohraný první set nic neznamená, jsme na ně vlítli. Poměrně se nám dařilo od začátku, mladíky jsme drželi pod sebou a hráli jsme si svojí hru. V koncovce nás sice nepříjemně dotahovali, ale zkušeně jsme si set pohlídali.
Třetí set měl tuším stejný průběh jako ten druhý, nezvykle dobrý začátek, podpořen tím, že mašina se rozjela a do koncovky jsme šli s pohodovým náskokem a soupeři jsme naším bezchybným projevem nedali šanci se na nás dotáhnout. 
čtvrtý set začal o poznání hůře, hned na začátku nám soupeř odskočil o pár bodů, takže jsme stále jen dotahovali . Dorovnat se nám podařilo poměrně brzy. Jenže pak na servis nastoupil chlapec, kterého jsme do tohoto okamžiku v pohodě čapali a zahrál nám jakousi bulharskou písničku, dal celkem asi šest servisů, z toho tři přímá esa a zbytek náš nahravač lovil kdesi mezi lavičkama. Takže čtvrtý set po předchozích dvou byl pro nás dost studená sprcha. Letošní sezonu nám tie-breaky moc nejdou, ale tentokrát jsme se dokázali dotáhnout až do koncovky a za stavu 13:13 sem to vzal do teplejch: parohy, deka a bylo hotovo.


Kladno: MFF 3:2 (-25,21,16,-22,8)

Pnrůběh zápasu jen stručně, nečekaně jsme vyhráli prví set, to nám většinou dělá problémy. Nejspíš nám k tomu dopomohla Standova předzápasová rada, tahat se o každý balon a hrát houževnatě. To to se nám dařilo i druhý set i když jsme ho nakonec prohráli. ve třetím setu jsme tuto taktiku úplně opustili a jen taktak jsme vylezli z housky. Ve čtvrtém jsme se opět trochu vzchopili , abychom opět utrhli aspoň ten jeden bod. Tie-break se nám vůbec nevyvedl, tuším, že jsme točili za stavu 1:8 což je v naší současný formě konečná.

Co jsem pochytil ze hřiště a ze čtverečku:
občasné problémy s přijmem nás postupně opouštějí, jenže obraz naši hry se vůbec nelepší. Máme velké problémy v mezihře, místo toho, abychom se u balonu srazili, tak si neustále dáváme přednost. Skládání momentálně, taky není naší silnou stránkou, jedna z věcí, která nás dlouhá léta Zdobila. Podle nejen mého názoru hrajeme málo pestře a děsně pomalu. Středem skoro vůbec a vše řešíme kopcem do kůlu, kde to je pravidelně na dvoje až tvoje ruce. Na Kladně bylo jasně vidět, že tento způsob hry je naprosto nevyhovující, tam jsme to ještě dokreslili tím, že jsme to většinou poslali rovnou do bloku.
Doufejme, že se dokážeme poučit ze svých chyb a obraz naší hry se rychle zlepší, nejlépe už dnes večer ;-)

Zdarec,

Malina

Žádné komentáře:

Okomentovat