sobota, října 11, 2014

Nymburk a Turnov

Léto je to tam a soutěžní ročník 2014 / 15 se neúprosně posunul ke druhému hernímu víkendu. Z prvních dvou kol na domácí betonovce jsme si odvezli skromnou porci dvou bodů a poněkud rozpačité dojmy z předvedené hry. Třetí a čtvrté kolo pro nás připravilo borce z Nymburka, ve kterém po mizerném výkonu vloni nezůstal kámen na kameni a nováčka soutěže – Turnov.

MFF Praha - Nymburk  0:3 (-22,-26,-22)

Tradiční sraz v Hostivar – zasedačce v 18 a jde se na věc. V sestavě už nechyběl Kulich, od kterého všichni očekávali (po siláckých kecech a absenci v prvních dvou kolech) excelentní antré a nechyběl ani Šíma, kterého jsme od soboty kvůli rýmičce neviděli. Na libero se po dietní pauze vrátil Váca a odsunul tak pana ramínka Parkyho zpět na post lobaře.

První set jsme začali tradičně s Rohlíkem na servisu a netradičně poměrně úspěšně. Za stavu 4:3 pro soupeře se zdálo, že nám konečně neutekl začátek, ale při prvním oddechovém čase už se skóre přiklonilo na stranu soupeře v poměru 8:4. Ani po krátké přestávce se obraz hry příliš nezměnil – nedařilo se na útoku, ulívku jsme nečapli ani jednu a obecně měl soupeř navrch v čemkoliv, co se dá měřit. Suma sumárum, oba smečaři zakotvili na úspěšnosti útoku 29 % a celkové bilanci 6 bodů z 21 nahrávek. Stav 16:10 poměrně silně připomínal situaci z minulého víkendu (16:8), kterou sám kapitán označil vše-vysvětlujícím termínem „mrmel“.

Štěstěna tomu chtěla, Káde byl ponechán v mrmelu (mrmeli?) na servis, abychom Kaprovykvality pošetřili do vypjaté koncovky a dokázal nekompromisním podstropákem podat osmkrát v řadě včetně jednoho esa. Stav 22:21 pro MFF sliboval největší obrat v dějinách volejbalu. Drama ovšem skončilo spolu s Kádeho servisem a výsledkem 25:22 pro borce z Nymburka. Nejlepší smečař Koube (4 body), dále Káda (3 body) a Parky (2 body). Nikdo jiný se útokem neprosadil a třeba Hynek ani nedostal příležitost. Zajímavým údajem je téměř 100% příjem. Za celý první set jsme udělali pouze 1 chybu. Příhráno za 1 ale pouze na 50%.

Druhý set začal z naší strany ve volejbalovějším tempu. Na prvním oddechovém čase jsme byli pozadu pouze o 2 body, na druhém o 3. Vypjatý stav se udržel až do samého závěru a 100% Hynek s pěti útoky dával šance na nárůst střeleckého potenciálu. Na stavu 26:26 bohužel dostal Lukáš deku a vzápětí náš příjem využil k útoku soupeř vstříc konečnému výsledku 28:26.

Se začátkem třetího setu nastoupila nová sestava, ale podle starých not. První time-out 4:8 pro Nymburk, druhý 13:16. Na dvacítce jsme soupeře opět dohnali a za mohutného povzbuzování fanoušků nastala koncovka o pokračování zápasu. Bohužel soupeř vyložil silnou kombinaci kolík-eso-kolík, čímž korigoval na 23:20. Finální úprava na 22:25 už nám soutěžní body nezachránila.

Suma sumárum, příjem za jedna půl na půl, útok s úspěšností 37 % a 6 bodových bloků (o 2 víc, než soupeř) nestačilo na víc, než na 2 piva v Hostivaru a koncentraci na sobotní výkon. Co je zajímavé, Hýňa ani Parky za celý zápas nezahráli ani jednu ostrou diagonálu a Kulich dostal za celé 3 sety pouze 2 náhry.

MFF Praha – Turnov    2:3 (-22,-22,20,26,-8)

V sobotu, po plamenné řeči kapitána Lukáše a připomínkách Standy, jsme se začali poctivě rozcvičovat, aby se první volejbal na naší straně palubovky neurodil až ve druhé polovině prvního setu za osmibodového vedení soupeře.

Turnov na nás nasadil statného ničitele Konečného, který měl dominovat především na bloku a plnou galerii fanoušků. Hned první Lukášův pokus po lajně skončil mocnou dekou a splnil tak naše očekávání o směru dalších útoků. Žel, v diagonále nám turnovští vše čapli, lajnou se neútočilo a dvě prohrané koncovky s 22 body na kontě nevěstily nic dobrého. Svěží vítr na hřiště vnesl až Kulich, který si po více než sezóně vybrečel post univerzála a mlátil do všeho, co se kolem něho pohnulo hlava nehlava, jak se na „U“ sluší a patří. Za zmínku určitě stojí Kulichova smeč do debla kolem Turnovského trojbloku s Konečným v diagonále a Hynkova zapomnětlivost na pokyny, která zpestřila naši hru o útok lajnou.

Křížová výprava dotáhla zápas až do prodloužení a nadějí vybojovat z víkendu alespoň 2 body. Změna stran ovšem probíhala za stavu 8:2 pro Turnov a myšlenky na obrat nebylo čím živit, tedy alespoň co se našich volejbalových schopností týče.

Soutěžní rozpis nám naštěstí přeje a po čtyřech ne-příliš vydařených vystoupeních na domácí palubovce máme možnost vše řádně spláchnout, přes volný víkend zapomenout a zkusit začít znovu, doufejme lépe. Na večírku jsme se sice stále ještě nepohádali, k čemuž nepříjemné herní výsledky často vedou, ale ve středu na tréninku už byla atmosféra poměrně napjatá. Fakt, že při tréninkových dohrávkách na jednu volejbalovou akci potřebujeme přibližně 6 pokusů, svědčí o tom, že je třeba někde přidat. Nic se nemá přehánět, ani snaha, ale taková drobnost jako krčení nohou při odbíjení míče by mohla posloužit jako poměrně snadný a účelný začátek.


Ráca

Žádné komentáře:

Okomentovat