čtvrtek, prosince 05, 2013

Kladno a ČZU "B"

Na začátku druhé půlky základní části jsme zavítali na zápasy do Kladna a na Suchdol, kde jsme se utkali s ČZU B. První půlku základní části jsme nezakončili dobře. Dvě prohry s Dobřichovicemi mluví za vše. Proto bylo důležité využít volného týdne a načerpat síly na druhou půlku sezóny a vyléčit drobné bolístky. Před těmito dvěma zápasy jsme spadali s bilancí šesti výher a šesti proher spíše do druhé půlky tabulky, bylo tedy nezbytné urvat co nejvíc bodů.

29.11.
Kladno
-
MFF Praha
3:1 (-20,25,20,21)
Tento zápas byl pro nás důležitý hlavně z důvodu, že jsme byli s Kladnem v přímém kontaktu v tabulce. Při rozcvičce jsme vypadali lépe, palubovka na straně soupeřů se jen otřásala, zatímco soupeř spíše masíroval pásku. To jsme netušili, že si to nechávají až na zápas. Nastoupili jsme v sestavě: Průche na náhře, Kulich se po několika zápasech vrátil zpět na „účko“, na smeči Koube s Parkym a na bloku Tury s Kádou. Na liberu Váca.
Začali jsme dobře, dařilo se nám na bloku i v poli. Dokonce jsme složili i nějakou tu bodovku. Soupeře jsme válcovali a nakonec i tento set získali 25:20. Na začátku druhého setu nám „ujel vlak“. Začít stavem 0:5 to potom není jednoduché. Ale soupeři to nestačilo a náskok dále zvyšoval. V druhé půlce setu jsme však zapnuli a náskok Kladna začali stahovat. Tlačili jsme servisem, fungovala i obrana na síti. Dotáhli jsme dokonce na stav 22:22, ale poté přišla opět série chyb, která nás stála druhý set, 25:27. Jakoby nás prohraný druhý set stál příliš sil a sebevědomí. Nedařilo se nic, naopak Kladno tvrdě útočilo i bránilo. Třetí set jsme ztratili 20:25. Před čtvrtým setem udělal Standa změny v sestavě. Kulich se vrátil zpět na blok a na účko šel Ráca. Ani to ale nestačilo a zápas už jsme nedokázali zachránit. Třetí set 21:25 a ztráta zápasu 1:3.

1.12.
ČZU Praha B
-
MFF Praha
3:2 (-19,-22,15,18,13)
V nezvyklý čas, v 14:00, nás čekal zápas s ČZU B. Po ztrátě s Kladnem byl pro nás tento zápas velmi důležitý. Bohužel jsme se museli obejít bez Průcheho, který byl omluven z rodinných důvodů.
Do zápasu tedy nastoupil na náhře Rohlík, s ním křížem na účku dostal šanci Ráca. Kulich se vrátil na blok, společně s ním byl na bloku Káda. A na smeči opět Koube s Parkym. Váca na liberu. Zřejmě jsme si uvědomovali důležitost zápasu a na soupeře vlítli. Výborně jsme čapali v poli a následně i útočili na bod. První set jsme tedy získali 25:19. Do druhého setu soupeř udělal nějaké změny, kterými jsme se nenechali rozhodit a dále hráli to co v prvním setu. 25:22. Došli jsme si tedy alespoň pro bod, my ale chtěli tři. Jenomže potom se něco zlomilo, nám se přestalo dařit, naopak soupeř se zvedal. Začal razantněji útočit i dobře blokovat. Ve třetím setu jsme neměli nárok, 15:25. Ani začátek čtvrtého setu se nám nevydařil. Soupeř nám ani v tomto setu nic nedovolil a vybojoval tie-break. 18:25. S tie-breaky máme v této sezónně, už zkušenosti. Do této chvíle jsme jich hráli 5, s tím že 2 jsme dokázali vyhrát. V pátém setu se bojovali o každý míč. Většinou se jen ztrátovalo  ani jeden z týmů nedokázal odskočit na výraznější rozdíl. V půlce setu si jeden ze soupeřových smečařů udělal výron, ale ani to vyrovnanost tohoto setu nezměnilo. Za stavu 13:14, z našeho pohledu jsme útočili na ztrátu. Dobrý příjem, náhra na rozhozený blok, útok na hlavním kůlu, bomba dírou v bloku. Bohužel přesně v díře stál jeden ze soupeřových hráčů. Čapnul, téměř za jedna, náhra a útok bombou o bloky ven. 13:15. Zápas jsme tedy ztratili 2:3.

Zřejmě nás postihla nějaká krize v půlce sezóny. Prohráli jsme 4 zápasy za sebou. Prohraný zápas s ČZU B, ve kterém jsme vedli 2:0, mluví za vše. Suma sumárum z tohoto víkendu jsme si odnesli 1 bod do tabulky a tím se posunuli už na 9. místo. Snad příští víkend přetrhneme šňůru proher proti Chocni a Brnu, které přivítáme v naší Hostivar aréně.

Tury 
  

Žádné komentáře:

Okomentovat