neděle, listopadu 25, 2001

České Budějovice


Nas manažer Bouše (ne)uvažuje o sankcich, nejlepsi smecar není videt a nas nahravac je velmi dobry. Sci-fi? Ne ne, tohle se pry stalo v Českých Budějovicích. Dodejme jen, že jsme podali naprosto vyrovnaný výkon - všechny sety se šestnáctkou. Tento týden nás čekají zase dva slabší soupeři. Ve čtvrtek hrajeme na palubovce Příbrami, (která tam ale před týdnem porazila Liberec) a v sobotu s předposledním Zlínem doma v Hostivaři.


26.11.2001, Mladá fronta DNES

Volejbalisté MFF opět prohráli

Praha - Nováček nejvyšší soutěže volejbalistů, MFF Praha, zase prohrál, tentokrát na palubovce Českých Budějovic. "Budějovice jsou v nejlepší formě z celé extraligy, výsledek bohužel odpovídá," prohlásil zklamaně manažer pražského týmu Bošek. "Šanci jsme měli jen v prvním setu, kdy jsme chvíli vedli." MFF má coby nováček soutěže zatím na kontě pouze jednu výhru, vedle ní tým zaznamenal dvanáct proher a je jasně poslední. "Jsem zklamaný. Čekal jsem dvě tři výhry, ale o nějakých sankcích uvažovat nemůžeme, vždyť máme plně amatérské mužstvo," dodal Bošek.

Výsledek: České Budějovice - MFF Praha 3:0 (16, 16, 16). Rozhodčí: Všetečka, Klaisner. Čas: 59 minut. Diváci: 600.

26.11.2001, Sport
Volejbalisté Liberce porazili sami sebe
Jihočeši předvedli ve třináctém kole extraligy mužů proti nováčkovi
MFF Praha exhibici a upevnili si vedení v tabulce
Ani dvousetové vedení nestačilo ve 13. extraligovém kole hráčům mistrovského Liberce k vítězství nad Perštejnem. Celek zpod Ještědu je čtvrtý a odstup na první tři zvýšil o další bod. V čele jsou České Budějovice, které nedovolily nováčkovi
MFF Praha uhrát na jihu Čech v jednotlivých setech více než 16 bodů, druhý je Perštejn a třetí Odolena Voda. Ta zvítězila nad Příbramí, přestože marodka donutila nastoupit na palubovku i kouče Licka.
DUKLA LIBEREC-SPARTAK PERŠTEJN 2:3 (17, 22, -20, -23, -12), 110 minut, rozhodovali Popadinec a Škoda, 900 diváků.
LIBEREC: Boula, Nečas, Pikeš, Rejlek, Staněk, Dittrich, libero Steffan - Ticháček, Zadražil, Bíza.
PERŠTEJN: Mikula, Michálek, Oršuliak, Michal,
Bican, Štolfa, libero Obdržálek - Fortuník, Černý.
Jak lze porazit sám sebe ve vyhraném zápase, čítankově předvedl Liberec v zaplněné domácí hale. Po dvou setech, kdy diváci obdivovali smečařský koncert Pikeše, nahrávačskou nápaditost Bouly a riskantní s
ervisy domácích, by málokdo vsadil na hráče Perštejna. Ti ve třetím setu navíc prohrávali 4:6, pak ovšem Liberec vyházel smeče na jednoblok do autu a nepochopitelně znervózněl. Od té doby měl problémy na podání (celkem 27 zkažených!) a nedokázal čelit tlaku na jistotu hrajících hostů, které skvěle až do konce dirigoval střídající nahrávač Fortuník. (VM)

JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE-MFF PRAHA 3:0 (16, 16, 16), 59 minut, rozhodovali Všetečka a Klaisner, 600 diváků.
ČESKÉ BUDĚJOVICE: Dvořák, Hudeček, Rubáček, Jeslínek, Zelenka, Šotola, libero Habada - Kust, Kvasnička, Černý.
MFF PRAHA: Honzík, Vlasák, Hromíř, Kadavý, Kouba, Petříček, libero Pekárek - Skýba, Stehno.
Pražané přijeli s obvyklou snahou, ale umění jim vystačilo vždy jen do prvního technického time-o
utu. Domácí hráči, které série úspěšných výsledků vynesla až na špici tabulky, tentokrát nepřipustili pražádné komplikace, vědomi si, že v následujících týdnech je očekávají zápasy, které dokonale prověří skutečnou sílu družstva a jeho možnosti jak v extralize, tak v evropské pohárové soutěži Top Teams Cupu. Všichni hráči, které českobudějovičtí trenéři »vypustili« na palubovku, se maximálně snažili a celkově vyprodukovali pohlednou hru a očekávaný výsledek, takže spokojený divák měl často možnost k potlesku na otevřené scéně. Těžko někoho vyzdvihovat, ale přesto: Habada pokračuje v reprezentační formě, velmi spolehlivě hráli Dvořák s Jeslínkem, Zelenka naprosto opanoval prostor nad sítí, a tak snad jen Kvasnička stále trochu hledá svoji bývalou vynikající formu (trvá to ale už poněkud dlouho). U hostů snese srovnatelné měřítko pouze velmi dobrý nahrávač Honzík, když tentokrát ani jindy značně lepší Kouba nebyl téměř vidět. (MČ)

CHANCE ODOLENA VODA-VAVEX PŘÍBRAM 3:1 (-18, 19, 23, 14), 78 minut, rozhodovali Fink a Halík, 400 diváků.
ODOLENA VODA: Malčík, Král, Rak, Kotrch, Nekola, Licek, libero Mosorjak - Wiedermann.
PŘÍBRAM: Rosenbaum, Zach, Agafonov, Havrlík, Škodný, Kozák, libero Kryštof - Boula, Anděl.
Utkání předcházela nedohoda obou klubů - domácí kvůli
vysokému počtu zraněných hráčů žádali o odklad, Příbram nesouhlasila. A tak tedy musel domácí manažer Neumann narychlo vyřídit hráčskou licenci i sedmatřicetiletému trenéru Lickovi. Příbramští hráči se dostali do setového náskoku docela lehce - domácí se vinou špatné přihrávky porazili sami. Ještě do poloviny setu následujícího se hostující celek držel ve vedení, ovšem při skóre 12:15 přišel na podání Rak a zařídil zvrat. Domácí volejbalisté se osmělili, začali lépe vnímat sestavu, v níž nastoupili, a dobrou obranou na síti donutili soupeře k chybám. Vyhrané druhé pokračování rozhodlo, odolenavodský tým působil čím dál tím kompaktněji, na druhé straně sítě to však začalo skřípat, až skřípot byl silnější než volejbal. Jen na dokreslení - ve třetím dějství bylo skóre 19:13, když domácí udělali spoustu chyb a povolili vyrovnat na 20:20. Zdálo by se, že Příbram se dostala na koně, jenomže zázračný jednoblok Malčíka za stavu 23:22 ji zase sundal na zem. Závěrečný set byl naprosto jednoznačný. (ít)
FATRA ZLÍN-DANZAS OSTRAVA 2:3 (23, -25, -22, 27, -8), 122 minut, rozhodovali Došlík a Lička, 800 diváků.
ZLÍN: M. Novotný, Pavlík, Posikira, Calábek, Stejskal, Kopanja, libero Chromý - Šrámek, Bolehovský.
OSTRAVA: Zedník, Štika, Zvolánek, Ohlídal, Tomáš, Golštajn, liber
o Dohnal - Duda, Jedlička.
Přímý souboj o šesté místo, poslední postupové do play off, zvedal diváky ze sedadel svou dramatičností a nečekanými zvraty. Úvod vyšel domácím, kteří si přesnými smečemi drželi soupeře na bodový distanc a sadu přes několik hrub
ek v koncovce dotáhli do úspěšného konce. Čtvrtý setbol proměnil Jugoslávec Kopanja, nová posila Zlína. Bez jedné minuty půlhodinu se táhl druhý set, jenž byl pro celkový výsledek klíčový. Domácí dlouho prohrávali, ale nakonec skóre otočili až na 23:20 a směřovali k dalšímu dílčímu triumfu. Ve finiši ovšem zkolabovali, Calábek sám na vše nestačil. Rozhodující míč poslal na zlínskou stranu Zvolánek a totéž se mu podařilo i v následující sadě, v níž už byla herní převaha Danzasu zřetelnější. Domácí špatně blokovali a nevedlo se jim v poli. Svého soupeře převyšovali pouze na podání, což sehrálo ve čtvrtém setu podstatnou roli. Za stavu 23:24 totiž zahráli hosté při mečbolu servis do autu a vzápětí promarnili další dvě šance ukončit zápas. A ostravský Zvolánek, jehož schopností spoluhráči ve vypjatých momentech využívali, zasmečoval při třetím setbolu Zlína mimo kurt. V psychické výhodě tak měla být před tie-breakem Fatra, ale realita byla zcela jiná. Ostravští zahráli závěr takřka bezchybně a více než dvouhodinové drama ukončili stylově - esem Tomáše. (koš)

Žádné komentáře:

Okomentovat