čtvrtek, ledna 09, 2020

Vánoční sběr bodů

Poslední hrací víkend roku 2019 nás čekal netradičně třízápasový víkend.

V pátek jsme se v domácím prostředí střetli s týmem Velmezu, kterému jsme měli po prohře 0:3 na jejich palubovce co vracet. Nastoupili jsme v sestavě: Vánis na náhřeŠtufys Čudou na smeči, Miky se Skříťou na bloku, na Účku Kulicha libero Mahaj. První set jsme díky dobrému servisu soupeře odtáhli od sítě a dobrou obranou především na bloku si vytvořili několikabodový náskok, který jsme udrželi až do konce setu. Ve druhém setu soupeř zlepšil příjem a hra se vyrovnala. V koncovce jsme si však opět pomohli dobrým blokem a získali pro sebe i druhý set. Ve třetím setu již soupeř působil odevzdaným dojmem, za to my nepolevili a dovedli do vítězného konce i třetí set.

MFF x Velmez 3:0 (21,25,21)

V sobotu nás čekal náš soused v tabulce Tesla Brno. Brňané přijeli v plné sestavě a posíleni o extraligové hráče Volejbalu Brnu. My jsme nastoupili bez Mikyho, kterého nahradil Tužkin a bez Mahaje, kterého jsem nahradil já. Hned od prvních balónů nám Brňané ukázali, že ke svým 2 m výšky umí ještě slušně vyskočit a naši smečaři se úspěšně mazali o jejich vysoké bloky. První set jsme dotáhli do koncovky, kde však přišla nevynucená chyba v útoku a poté úspěšný blok hostů a první set patřil Brnu. Ve druhém setu rozhodla série hostujícího univerzála na servisu, kdy nám v jednom postavení Brno uteklo na propastných bodů. Třetí set se začal lámat opět v jeho polovině a opět u toho byl tvrdý servis Brňanů, který jim spolu s jejich dobrou obranou na síti zajistil z tohoto zápasu 3 důležité body do tabulky. 

MFF x Brno  0:3 (-23,-17,-18)

V neděli nás nečekalo obvyklé volno, ale cesta do Nymburka, kde jsme se měli utkat s českou repre kadetů. Standovo věta před odjezdem: ,,Není možné aby nás poráželi 15 letý kluci‘‘, nám dodala patřičné sebevědomí a poslední zápas roku jsme tak chtěli za každou cenu urvat pro sebe. Po příjezdu do Nymburka nás však čekalo nemilé překvapení, kdy jsme díky Tužkinovo nočním choutkám na jelítko museli hrát v improvizované sestavě. Na naší hře to však nebylo znát. První dva sety jsme soupeře přehrávali a dostali se do vedení 2:0. Ale jak už to tak bývá poslední krok je ten nejtěžší a nám se jej bohužel další 2 sety nepodařilo udělat. Zápas tedy dospěl do tiebreaku, kde se však přeci jen projevili naše zkušenosti, získali jsme jej v poměru 15:13 a tím 2 důležité body do tabulky.

SCM-ČVS-KTI x MFF  2:3 (-19,-19,20,15,-13)


Kubošík

Žádné komentáře:

Okomentovat