čtvrtek, prosince 12, 2019

15. A 16. kolo 1. ligy - Hradec Králove a Liberec


O víkendu jsme absolvovali dva velmi důležité venkovní zápasy, konkrétně v pátek na půdě Hradce Králové a v sobotu Liberce.


Hradec Králové - MFF Praha      2:3

Po čtvrtečním tréninku jsme na poradě celkem složitě řešili dopravu do Hradce, jelikož nebyl dostatek aut pro nás všechny. Menší skupinka “vlakomatiků” tedy přicestovala vlakem. Po příjezdu do haly jsme byli překvapeni částečnou rekonstrukcí některých míst v hale (šatny, sprchy, palubovka...), ovšem jedna věc se nezměnila, a to teplota vzduchu pod 17°C a síť nižší než 240cm... Poté, co jsme se alespoň v rámci možností zahřáli při rozcvičce, jsme nastoupili do prvního setu, ovšem prohrou. V podobném duchu se nesl i set druhý, kdy univerzál domácích, který byl v podstatě jejich jediným dominantním útočníkem procházel naší obranou jako nůž máslem. Do třetího setu nastoupil místo mě Štůfi a hra se rázem otočila v náš prospěch. V setu čtvrtém opustil palubovku i již zmíněný hradecký univerzál, asi pro bolest v kotníku. Čtvrtý set jsme ovládli a čekal nás tie break. V něm domácí borci nevyužili několika match ballů, což náš tým ztrestal, když zapsal 19. a zároveň poslední bod ve zkrácené sadě a zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem. Důležitý bod navíc do tabulky tak byl náš.

Liberec B – MFF Praha      3:0

Přesun k zápasu do Liberce byl pro deficit vozů opět zajímavý, malá skupina hráčů tam zamířila již v noci po utkání s Hradcem a přespala u Fikyho babičky... Zbytek přespal doma v Praze a do Liberce přijel ráno. Na Dukle jsme se sešli včas a připravili se k utkání. Jediné, co nás trochu vyděsilo po příchodu do haly bylo to, že tu trénovali hráči domácího A týmu (Štokr, Holubec, Veselý a spol.), nicméně opravdu jen měli dopolední trénink před jejich večerním extraligovým duelem s Budějovicemi a do 1. ligového zápasu s námi se nepustili. Od začátku zápasu jsme nepředváděli úplně špatný výkon, ale vždy jsme nakupili určité množství chyb a vzniklou ztrátu se nám nepodařilo dohnat. Stejný průběh měl v zásadě druhý i třetí set. Hodilo by se vyzdvihnout výkon v Liberci domácího (jinak však našeho) Fikyho, který vždy svým příchodem na hřišti skvěle oživil atmosféru a k tomu přidal i pár bodů ze servisu a zaškodil tak soupeři. Bohužel se nám nepodařilo přetavit jeho sérii ve vítězství alespoň v jednom setu a do Prahy jsme si nepřivezli z Liberce ani bod.

Pilda

Žádné komentáře:

Okomentovat