středa, ledna 29, 2020

Aktualita EGE a Dobi


Aktualita EGE a Dobi

V pátek 10. 1. nás čekal první zápas roku 2020 a to zápas velmi důležitý. Přijela k nám rezerva Budějovického Jihostroje a k našemu překvapení na nás vyrukovali i s jedním z Áčkařů Markem Šotolou. Zápas jsme začali v sestavě: Vánis (N), Miky(U), Čuda a Štufy (S), Kulich a Skříťa (B) a naše extraligové libero Mahaj.  První set jsme i přes 12 zkažených servisů!!!! drželi se soupeřem krok a ve vyrovnané koncovce jej nakonec získali pro sebe v poměru 26:24. Druhý set se hrál opět vyrovnaný volejbal, ale tentokrát pro sebe koncovku urvalo EGE. Třetí set byl vyrovnaný a drželi jsme si dvou až tříbodové vedení. Bohužel pouze do stavu 20:17, kdy přišel na servis Šotola a set dopodával. Škoda, neboť vyhrát tento dobře rozehraný set, mohli jsme si odnést alespoň nějaké body. Další set jsme začali v euforii a až do stavu 15:10 vše směřovalo k tiebreaku… Jenže…No raději nebudu konkrétně popisovat co se na hřišti odehrávalo a shrnu to asi takto: dvoják + troják + čtverák = Bóra červená (né nejednalo se o krátký program v krasobruslení). Po tomto sledu událostí najednou na ukazateli skóre 15:15. Holt kde nic není… I přes tuto křivdu jsme se nevzdali a bojovali o každý míč, ale soupeř nám již nedal mnoho šancí se na něj dotáhnout. Konečný výsledek 3:1 pro EGE byl z mého pohledu trochu nespravedlivý, neboť za předvedený výkon jsem si alespoň bod zasloužili.

MFF x EGE  1:3 (24, -23, -20, -21)


Druhý den nás čekal zápas proti jednomu z nejzkušenějších týmů 1. ligy – Dobřichovicím.
Už na poradě jsme si řekli, že dnes necháme povídání s rozhodčím na soupeři a budeme se soustředit je n na náš výkon. Začali jsme ve stejné sestavě jako proti EGE a od prvních balónů bylo jasné, že půjde opět o velmi vrovnaný zápas. V polovině setu se nám však přestalo dařit na útoku, čehož soupeř využil a vytvořil si několikabodový náskok, který udržel až do konce setu. Do druhého setu jsme vstoupili v obměněné sestavě a celý set se nám dařilo držet soupeře pod sebou. Zlepšeným příjmem jsme mohli více útočit přes naše středové hráče, s kterými si soupeř nevěděl rady. Druhý set jsme i přes menší zaváhání v koncovce získali poměrem 25:22. Třetí set nás soupeř začal mnohem více trápit svým skákaným servisem i blokem a když ani střídající hráči (Kubíno na U) náskok soupeře nezlikvidovali, ujali se Dobi vedení 2:1 na sety.
Do čtvrtého setu vymyslel Bóra menší rošádu, kdy poslal Kulicha na Ú a Mikyho na smeč. Tento tah se zpočátku zdál jako vydařený, ale od poloviny setu jsme se opět začali trápit na příjmu i útoku, a i přes bojovnost v poli jsme i tento set prohráli. 

MFF x DOBI  1:3 (-17, 22, -17, -19)


Tímto víkendem se definitivně rozhodlo, že druhou část sezóny strávíme v play-down, kde se budeme snažit udržet 1.ligu na Matikách i pro příští sezónu.



Kubošík

Žádné komentáře:

Okomentovat