pátek, února 22, 2019

Sedm kulí jak v Dobijevu

Hlásí se Vám pravidelný novinář Štůfi a dnes Vás zvu na 3. zápas proti týmu Dobřichovic. Tentokrát  jsme se museli vydat směr Dobřichovice do jejich kůlničky na dříví. Rozkaz v šatně od Bóry zněl jasně „Pojďme je smáznout, sobotu chci mít volnou.“  Tento plán lehce kazil Kulíšek, když ještě v době rozcvičky byl u Melouna a zabíjel prase.

          Do prvního setu jsme nastoupili v sestavě Kubošík, Ráďa, Óňa, Parky, Kubíno a Miki. Set jsme bohužel nezačali úplně dobře a hned na začátku jsme začali značně prohrávat. V  půlce setu přiběhl Kulich ještě s jitrnicí v ruce a naskočil do rozehraného zápasu za stavu 8:18. Skóre jsme nakonec o trochu stáhli  (17:25) a rozehráli jsme se na set druhý.

           Druhý set měl úplně opačný průběh a hned na začátku jsme se ujali vedení, to se samozřejmě dobřichovickému trenérovi nelíbilo a to až tak hodně, že dostal za stavu 7:5 první a zdaleka ne poslední žlutou kartu. Hned za stavu 16:7 dostali druhou žlutou kartu a v ten moment se vědělo, že si rozhodčí nenechají nic líbit , což byla veliká výhoda pro nás. Set si bereme jednoduše 25:16.

           Třetí nejzábavnější a nejzajímavější set celého utkání jsme začali ve stejné sestavě  jako jsme skončili. Hned na začátku setu byla zhruba 10 minutová pauza, ve které se celý dobřichovický tým hádal průběžně se spodním a s hlavním rozhodčím. Tyto hádky vyústily nejdříve v červenou kartu pro jejich blokaře Mácu a poté i v samotné vyloučení. Konečně jsem viděl využití židle vedle lavičky, ze které nás rozhodčí stále vyhazují. Pro velké překvapení se vyloučení nelíbilo dobřichovickému trenérovi a jinak chladně klidný trenér začal řvát na spodního rozhodčí, že ho muselo být slyšet i v Praze. Další červená karta pro domácí tým. Takže sečteno podtrženo, ze stavu 6:7 jsme rázem vedli 8:7 a hned se hrálo výrazně lépe. Přichází koncovka, kterou Dobi psychicky nezvládli  a dostávají další červenou kartu a po 35 minutách vyhráváme 3. set se stavem 25:22.

           Oproti třetímu setu byl set čtvrtý podstatně klidnější  a ukázalo se, že Dobi krom pokřikování na rozhodčí umí hrát i dobrý volejbal. Tento set si moc nepamatuji, protože jsem stále vstřebával emoce z předchozího setu. Vím, že pouze došlo k vystřídání smečaře a Pilda nahradil Kubošíka, bohužel tohle střídání do koncovky nepomohlo a set prohráváme 21:25.

        A jde se do tie-breaku, ve kterém se přetahujeme o každý bod. Naštěstí Dobřichovice zase pomohli a v pořadí pátou červenou kartou nám dali bod. Otáčeli jsme se za stavu 8:6 a set jsme celkem s přehledem dohráli 15:10.

           Na závěr bych rád poděkoval fanouškům, kteří nás v této bitvě podpořili, hráčům Dobřichovic, kteří nám ulehčili zápas svými projevy k rozhodčím. Zase musím uznat, že snad poprvé se Dobi hádali opravdu o ne úplně dobře písknuté balóny, ale na to se historie neptá a my se tak dostali do druhého kola play-off, kde se utkáme s jediným placeným týmem v první lize - s Beskydy.

Loučí se s Vámi dobřichovický zpravodajce Štůfi

Žádné komentáře:

Okomentovat