úterý, března 05, 2019

Beskydská dvoudenní

Po třech úspěšných zápasech proti Dobřichvicím jsme se posunuli do druhého kola playoff. Jednalo se o dva zápasy proti Frýdku-Místku u nich doma. Ve 13:20 byl sraz u Burger Kinga a ve 13:41 se vyjíždělo pendolinem směr Ostrava a potom vlakem do Frýdku. Po rychlém ubytování jsme se šli připravovat na zápas.

V pátek jsme nastoupili v modrých dresech. Do prvního setu Bóra poslal Kulicha, Mahaje, Mikiho, Parkyho, Pildu, Óňu a Ráďu. Set byl velice vyrovnaný, akorát Pildu musel vystřídat na smeči Štufi. Bohužel s velkou výpomocí rozhodčích Beskydy vyhrávají 27:25. Do druhého setu se nastoupilo v sestavě, jako se skončilo. Na druhý set se rozhodčí rozhodli, že domácí už pomoct nepotřebují a začali pískat víceméně správně. Opět se sehrál krutý boj ze kterého vzešli vítězně opět Beskydy, tentokrát 25:20. Ve třetím setu se sestava nezměnila. Ze začátku nám dělal problém příjem, který Óňa často zachraňoval svými vycvičenými prsty. Miky dělal, co mohl, ale nepodařilo se mu prosadit skrze Beskydské zdi na síti. Parky a Štufi měli s blokama taktéž problémy. Ráďa blokoval pěkně, ale nedařilo se mu sejít se na síti s Óňou a Kulich to už nezachránil. Třetí set skončil 25:22 pro Beskydy. Miki byl výsledky tak zhrozen, až zneuctil drez před zraky všech diváků a hlavně pínaře. K zápasu bych ještě dodal, že na obou stranách bylo tolik zkažených servisů, že by je ani matfyzák neuměl spočítat.

Po zápase nás opustili Miki s Ráďou, aby si mohli zapinkat tu svou extraligu. My ostatní jsme se šli navečeřet do Carbonu, kde nám Parky slavnostně oznámil své zasnoubení. Všichni jsme se dobře najedli, až na Tomína, který dostal žebra bez kostí, k dochucení sladké okurky a cibuli nakládanou ve skořici. Po večeři jsme se šli odreagovat do Irish klubu, kde jsme se pomocí kyblíků přátelství seznamovali s místními a sbírali fandy na sobotu.

Pro mě a dalších 5 spolubydlících začala sobota ohlušivým telefonátem od Kulicha, který nás všechny úspěšně dostal na snídani. Po snídani následovalo dospávání a ve 12 odchod do města. S týmem jsme se sešli v 16 hodin v hale, kde začala příprava na další zápas.

Tentokrát jsme nastoupili v bílých dresech v sestavě Kulich, Óňa, Parky, Ráca, Štufi, Tomíno a já. Zápas začal pěkně, ale potom na nás Beskydy zatlačily tvrdým podáním a potom už na Parkyho čekaly 3 ruce, přes které se těžko dostával. Netrvalo to dlouho, ale dohnat náskok se nám nepodařilo. Zápas pokračoval ve prospěch Beskyd. Když se první set blížil ke konci, přišlo první dvojstřídání dne. Óňu vystřídal Pilda a Rácu zase Fiky. Tato Bórova strategie nám posílila síť ale i když bylo střídání velké posílení, nakonec stejně Beskydy vyhrávají 25:15.

Druhý set jsme začali s Pildou místo Ráci. Druhá hra byla vyrovnaná, Beskydy si držely náskok, ale my jsme je nenechali utéct. Potom za stavu 17:19 přišlo druhé dvojstřídání. Ráca přišel pomoct vyblokovat beskydské smeče místo Óňy a Fiky vyměnil Pildu na podání. Fikyho tvrdé podání nám pomohlo dorovnat. Ale potom se Beskydům zadařilo a za stavu 22:20 se zpátky vrací Óňa s Pildou. Následovalo napínavé finále setu ze kterého jsme opět vyšli jako poražení se skórem 26:24. Ve třetím setu jsme začali ve stejné sestavě jako v setu druhém. Bohužel Beskydy dokázali naše tvrdé smeče zvednout a zalejvky zachránit, bohužel nám se tolik nedařilo. Za stavu 9:3 pro Beskydy padá první time. Po timu jsme se trochu srovnali, ale Beskydy pokračovali vražedným tempem. Parky na smeči neměl proti trojbloku velkou šanci a příjem s náhrou nedovolovaly moc velké variace na náhrávku. Bóra potřetí zkusil dvojstřídání, ale tentokrát moc úspěchů nepřineslo a tak už jsme prohrávali 17:6 neschopni střídat nahravače a univerzála. Poté přišel poslední hec při kterém se skóre změnilo na 22:13. Bojovali jsme, jak se jen dalo, ale výsledek nám už byl jasný. Set skončil 25:14 a Beskydy si z víkendu odnášejí 2 výhry.

Po zápase jsme se došli navečeřet do klubu Stolárna a v půl desáté večer vyrazili do Ostravy. V ostravě jsme prohru úspěšně zapili a ve 2:22 vyrazili směr Praha.

Jirka Zelí z Písecka


PS: Na sobotu se zkoušelo ledasco, i Vosu jsme zkusili vyvolat, jako ducha naděje z dějin MFF, ale nestačilo...



Žádné komentáře:

Okomentovat