pátek, listopadu 02, 2018

Honba za prvnim flekem

Někdy to prostě přijít muselo. Ano, i já mám tu čest napsat si jeden ze slavných článků VŠSK MFF A. Říkal jsem si, že šance je opravdu maličká (obzvlášť, když je nás na zápase 14), ale když už jsem se ocitl ve finále střižby...bylo mi jasné, že tento víkend pro mě neskončí dobře. 

No nic, dáme se do toho. Cíl pro tento víkend zněl jasně: Vrátit se zpět do čela tabulky a udržet se tam pokudmožno i po sobotním zápase. Nečekal nás lehký úkol, jelikož v pátek měl přijet Velmez, který se v posledních zápasech bodově zvedl a nebezpečně se přiblížil našemu čtvrtému místu. Druhého soupeře není třeba nijak představovat...Brno “B” figurovalo po šesti kolech na prvním místě 1. ligy.

MFF “A” vs Velké Meziříčí
Vypadá to, že správce haly konečně pochopil, jaké podmínky potřebují matici, k udržení domácí neporazitelnosti. Teplotu v hale snížil lehce nad bod mrazu a my byli konečně ve svém živlu. Jediná věc, která byla trochu nejasná byla situace na postu druhého smečaře. Štůfi poslední týden proležel s virózou, Kubošík jezdil po Bělehradě a Pilda “pitaval z Teplic” měl ve škole pitevní týden. Nakonec se borci hecli a dorazili všichni, takže jsme byli zase v plné polní.

První set jsme soupeře přejeli 25:12 a to hlavně díky bodovým blokům, kterých bylo nespočet. Druhý set se soupeř rozehrál, ale my měli hru stále pod kontrolou...25:21. Až třetí set se dal považovat za vyrovnanou bitvu. Soupeře jsme zdolali až v koncovce 25:23. Velmez si tedy neodvezl ani bod a to ještě nevěděli, jakej klepec je čeká v sobotu v Dobřichovicích.

MFF “A” vs Brno “B”
Po nenáročném pátečním dýchánku v hospůdce Pod Lipami se očekávalo, že na sobotní zápas dorazí stejná sestava v plné síle. Téměř se to podařilo, jen Parky se ještě v době předzápasové schůze cpal domácí buchtou někde v koloně u Berouna. 

Zahajovací hvizd už se blížil a Parky stále nikde. Tak na plac naskočil na místo prvního smečáka Štufi. První set se nahravač Óňa a.k.a. Jeřdno Kílipuk rozhodl neponechat náhodě a v polovině setu, poté, co třikrát zalil a jednou neomylně zasmečoval, byl naším nejlépe útočícím hráčem. Výsledkem bylo vítězství 25:18. Druhý set už na palubovku naklusal i Parky. Celý tým pokračoval ve stabilním výkonu z pátku. Nedělali jsme téměř žádné nevynucené chyby a hlavně jsme po dlouhý době konečně něco čapli v poli. Výhra v dalších dvou setech byla nevyhnutelná. Brno porážíme 3:0 (18,21,20).

Víkend můžeme hodnotit jako zdařilý. Všechny body zůstaly na Hostíku a my opět vedeme tabulku 1. Ligy mužů. Všem fanouškům děkujeme za podporu a těšíme se na další zápasy pod oslepujícími reflektory na hostivařské palubovce.


Jakub Heřman

Žádné komentáře:

Okomentovat