čtvrtek, října 11, 2018

Signál festival na Hostivaři


Druhý hrací víkend byl pro nás trošku netradiční, protože jsme si ho postupem do druhého kola Českého poháru prodloužili o jeden zápas. Ve čtvrtek jsme v naší hale přivítali v rámci poháru extraligové Ústí nad Labem, v ligových zápasech jsme pak hostili v pátek Lvi Praha B a v sobotu Nymburk. Na nabité tři dny jsme se poctivě připravili pondělním a středečním tréninkem v počtu 14-16 lidí, už se to ani nedá počítat. Dobrou zprávou bylo, že se ukázal Kulich. Ten před prvním kolem poháru napsal, že odjíždí na 10 dní do Švýcarska na hory. Teď se vrátil s tím, že byl 14 dní v Itálii a Chorvatsku u moře, no nic, co by nás u něj překvapilo, prostě Kulich přesně tak, jak ho máme rádi. Důležité je, že má velkou chuť do voliše, protože předchozí volný víkend si zpestřil dvěma zápasy za tým, za který by chtěl hrát každý, domažlický Vestex.

Na Ústí jsme vyrukovali bez příbramských posil, Vánise, který pohár hrál už za Prosek, Péti, ten musel do školy, a Kubošíka, který má nějaký bebí, už se mi to plete, jaký zrovna teď. I tak nás bylo asi 13. Ústečtí borci na nás pro změnu vyrukovali v plný palbě se všemi cizinci v základní sestavě. Už rozcvičení na síti trošku vypovídalo o výkonnostním rozdílu mezi první ligou a extraligou. Je dobře, že se Ústečáci nerozcvičovali proti balkónu, po 15 útocích by asi nebylo s čím smečovat. Tak nám aspoň na naší straně pěkně usadili novou palubovku. Zápas jsme využili k tomu, aby si všichni zahráli, na Ústí bychom stejně nestačili ani v plné polní. Výsledek 0:3 (-16,-17,-17) je drsnej, ale podle mě to nebylo úplně hrozný. Kluci z Ústí nám dali každej set pár es, párkrát nás ubránili a štípli nám tam s bodovkou, my jsme jim eso nedali skoro žádný a jejich ztrátu jsme neubránili vůbec, což udělalo rozdíl 8-9 bodů v každém setu. Ale jinak jsme byli celkem schopní se útočně prosadit a i se celkem hrálo, takže můj pocit rozhodně není nijak negativní. A Ústečáky jsme asi dobře připravili, když v sobotu zničili Ostravu ještě víc než nás. Držím klukům palce, mají nadupaný cizince, k tomu sehraný Čechy, mladýho perspektivního trenére. Přál bych ústeckým srdcařům Salymu, Kóřovi a Čírovi úspěch. A Standu potěšili Luboš Bartůněk a Filip Kramár, že proti nám sehráli pár signálků, což má Standa rád. My v poli jsme moc rádi nebyli no. Vzhledem k tomu, že v signálech jsme úspěšní i my, tak mě trošku zklamali kámoši z Domažlic, kteří se byli podívat a po zápase hned utekli s tím, že pospíchají na SIGNAL festival do centra. Přitom ten nejlepší Signál festival právě viděli…

MFF – Ústí 0:3 (-16,-17,-17) 

Po čtvrtečním zápase jsme měli s Kubínem a Parkym krátkou rozpravu a shodli jsme se, že z našich mlaďochů (kromě příbramských vicemistrů Evropy) má největší potenciál se někdy do extraligy podívat Mahaj. To jsme ještě netušili, že se nám to hned následující den pokusí vyvrátit :) Lvi Praha B, mladý pušky z  Lužin, které předchází pověst brutálních mlátiček do servisu. Bylo to tak, především nahrávač a jeden z blokařů, jsou schopní to celkem slušně rozstřílet. Akorát že my hrajeme letos zatím dobře. Takže už ani nevím jak, ale první set jsme se základní sestavou Parky, Štufy, Kubíno, Ráďa, Óňa, Jura BabyMiky a Mahaj vyhráli. Brutální stehna jsou asi víc než brutální servis. Ve druhém setu už přišlo pár sérií lvích es a tak ho brali oni. Klíčová třetí sada byla pořád vyrovnaná, to už byl na hřišti Pilda (pro Bóru Jarda) místo Štufyho a Kulich místo Kubína. Koncovku jsme vyřešili ve stylu srbského nároďáku v době Ivana Miljkoviče, všechno jsme zvedli na handu a Jura to všechno, co dostal, složil. Ve čtvrtém setu jsme byli pořád pod Lvama, zase do nás úspěšně prali servisem a zvyšovali náskok. Bóra se Standou poslali do boje Vánise místo mě a Tomína místo Mahaje, ale sedmibodová ztráta se zdála až příliš velká. Nicméně Parky je kapitán a hráč do koncovek (když se soupeř nejmenuje Tesla Brno). Variabilním střídáním plachty a skákanýho servisu totálně rozhodil mladíky na druhé straně sítě. Buď nepřihráli, anebo přihráli a dostali deku od Pildy, Rádi nebo Jury, nebo to poslali někam do zdi. Prostě ze stavu 16:22 jsme vyhráli 26:24, když posledním balónem nás soupeřovo účko skoro zabilo ve čtverečku, a mohli jsme slavit hodně cenné vítězství 3:1.

MFF – Lvi Praha B 3:1 (23,-21,21,24)          

Zde je potřeba zmínit jednu důležitou věc, Standa se rozhodl, že by chtěl koučovat zápasy co nejméně a dohodl se s Bórou Perušičem, že si koučing vezme na starosti on. Ve čtvrtek ještě nedorazil, protože něco měl, ale v pátek si odbyl svou letošní premiéru. Největší jeho majstrštyk přišel ve 4. setu, kdy za nepříznivého stavu vystřídal mě a Mahaje a vypustil Tomína s Vánisem, a hlavně o všech 4 timetoutech zmínil slovo tiebreak asi tak 3x častěji než padlo za minulý hrací víkend, kdy jsme dva tiebreaky fakt hráli. Jen namátkou: „Hoši, v klidu, rozehrajem se do tiebreaku.“ „Óňo, uklidni se a odpočiň si na tiebreak.“ „Tenhle set už je asi v prdeli, pojďte to nastartovat na tiebreak.“ „V tiebreaku už jim ten servis takhle chodit nebude.“ Tímto zkušeným psychologickým tahem kluky na hřišti tak uklidnil, až zařídili, že na žádnej tiebreak nedošlo :) Teď bez jakékoliv ironie, koučování Bóry a Standy jako asistenta bylo super, dokonce i Kulich o timeoutech mlčel a hrál výborně. Nemáme jen nejlepšího smečaře, účko a blokaře soutěže, ale i trenéry. Doufám, že si to přečtou a budu hodně hrát :) Po zápase jsme Pod Lipami pěkně povečeřeli, někdo se představil našim fanynkám, dirigování Parkym jsme si zapěli Spartakiádu a šli jsme všichni spát. Postupně... Časem… Podle informací co mám, všichni spali doma, žádný random byty neproběhly, takže jsme byli všichni ready na sobotní mač.

Poslední na řadě byl Nymburk, toho času poslední tým tabulky bez zisku bodu. Oproti loňsku jim chybělo účko, libero a střeďák a bylo to dost znát. Sice se s námi první dva sety drželi do půlky setu, ale pak jsme je přehráli. Poslední set už byl jednoznačně v naší režii. Hráli jsme v sestavě Parky, Pilda, kterého vystřídal Štufy v půlce druhého setu, Kulich, Kubíno, Óňa, Jura a Tomíno na liberu. Za zmínku stojí to, že Nymburku se podařilo dvakrát sestavit dvojblok proti našemu signálku. Nicméně jim to nebylo nic platné, Parky jednou zkušeně zalil a jednou šel over, takže dva body z toho byly jako by to bylo na bez – tohle bylo to pravé zakončení hostivařského Signál festivalu.

MFF – Nymburk 3:0 (19,20,13)        

Úvod sezóny nám vyšel víc než slušně, porazili jsme loňského vítěze 3:2, teď jsme si připsali plný počet bodů. Možná trošku mrzí prohra 2:3 s Teslou, která od té doby neuhrála ani set. Ale proti nám jim to prostě sedlo. Takže 9 bodů a druhé místo je super. Teď pokračujeme moravským výjezdem do Bučovic a Staráku, držte nám palce!

Závěrem bych chtěl pochválit všechny, co v zápasech nastoupili, myslím, že tam není moc co vytýkat. Dále chválím žebřinu Mahaje, že se na mě neuráží, když mu pořád sypu, určitě chápe, že to s ním myslím dobře a mám ho rád, a Kubošíka, že zabojoval s rýmičkou a v sobotu se dokonce přišel podívat. A hlavně díky moc všem fanouškům, co dorazili do naší nové haly a podporovali nás, moc si toho vážíme!


Nananananana Óňa Kupilík

Žádné komentáře:

Okomentovat