pondělí, října 01, 2018

Český Pohár – první kolo

Píše se sobota 22.9. 2018 a náš manšaft vyráží s poměrně obměněným kádrem na první turnaj sezony, který zároveň bereme jako přípravu na ligové zápasy.  Jakožto nováček týmu jsem byl obeznámen před zápasem o pravidlech pozápasových aktualit a s klidnou hlavou jsem si říkal, že není možné prohrát střižbu 4x za sebou. Jak se ukázalo, mé domněnky byly mylné a tahle povinnost tedy připadla mně.

Sraz jsme měli před sportovní halou ve Dvoře Králové, nebo možná Králově Dvoře, to už není podstatné, protože jsme trefili ten správný Dvůr. Z důvodu nedostatku aut, musela část naší výpravy vyrazit už v 8 hodin ráno vlakem a zbytek se vezl v domluvený čas auty. Ve 12 hodin jsme se konečně všichni sešli v šatně a udělali rychlou poradu. V jednu hodinu zazněl hvizd rozhodčího.  Naše první utkání začalo.

VŠSK MFF UK Praha – Choceň

Do zápasu jsme nastoupili v sestavě Óňa začal na nahrávce Heřmi na účku, na kůlech jsme měli Pildu a nahecovaného Štůfiho, na bloku začal náš univerzální hráč Petr alias Bohouš Sobotka s Kubínem a na liberu Tomíno. Já, společně se zbytkem týmu, jsem čekal na svojí příležitost ve čtvéru, ale protože na poradě jsme se shodli, že si zahrají všichni, sestavou se stále míchalo.
I přes Choceňské nestandartní údery se nám podařilo ve všech setech soupeře přehrát poměrně velkým rozdílem, hlavně díky Pildově dělovému servisu, který záhadně pokaždě našel pana Filče (choceňský přihravač) na druhé straně sítě. Vítězíme 3:0 (25:19, 25:12, 25:19)

VŠSK MFF UK Praha – Dvůr Králové

Naše základní sestava se na druhý zápas trošku změnila. Na smeči vystřídal Parky Pildu a já začal na liberu. Soupeř vyhrál s Chocní také poměrem 3:0, a tak jsme soupeře nechtěli od začátku podcenit.
První set byl velmi vyrovnaný.  Až v koncovce se nám povedlo ubránit pár útoků soupeře, utéct o pár bodů což znamenalo vítězství v prvním setu 25:21.
Druhý set jsme soupeře tlačili na servisu a soupeř se nemohl na útoku prosadit. Set se nám opět podařilo vyhrát a to o něco jasnějším rozdílem 25:19.
Třetí set byl asi nejdramatičtější ze všech. Byla to tahanice o každý bod a soupeř měl dokonce i setball, který se mu naštěstí nepodařilo využít. Stav byl 25:25, když na servis přišel nějaký bomber od nás a ukončil zápas 27:25.
Jelikož se Turnov z turnaje odhlásil, pro nás to znamenalo vítězství ve skupině, a tím jsme si zajistili účast v druhém kole poháru. Naší novou halu přijede navštívit extraligové Ústí nad Labem. Těš se Ústí!

Snad budu příště stříhat líp.


Mahaj

Žádné komentáře:

Okomentovat