pondělí, října 08, 2018

1. kolo sezony 2018/2019 - Tesla Brno a Beskydy

Odstartoval nový ročník 1. ligy mužů a nás hned na začátek čekali soupeři z Moravy a Slezska. Nejdřív bych chtěl zmínit, že naše hala přes léto prošla významnou rekonstrukcí, která se dle mého názoru velmi zdařila. Máme novou palubovku, nová světla, nové závěsy a částečně byl vylepšen i interiér haly. Halu nyní máme opravdu hezkou, nicméně jsme přišli hned o tři konkurenční výhody, kterými byly betonová podlaha, tma a zima.

Naštěstí se ale další výhody objevily v podobě příchodu mladých, nadějných a volejbalu chtivých novomatiků. Naše řady na letošní sezonu posílili Martin Pilous (Pilda) z Ústí nad Labem, Martin Fikar (Fiky) z Liberce, Kuba Jarošík (Kubošík) z Plzně, Matyáš Janda (Mahaj) z Českých Budějovic, Petr Sobotka (Soby) ze Ždáru nad Sázavou, Kuba Váňa (Vánis) z Proseka a nakonec se nám podařilo získat na hostování dvě mladé pušky z Příbrami ročníku 2001 - Jirku Mikulenku (Miky) a Radka Baláže (Ráďa). Tímto se náš tým oproti loňsku omladil v průměru asi tak o 10 let, ne-li o víc.


MFF - Tesla Brno (-23, 24, 22, -19, -15)


Na náhře nastoupil Óňa, na smeči Parky se Štufim, na bloku Kubíno, na liberu Mahaj a jelikož se ještě nehrála extraliga, mohli nás na první kolo posílit i Miky na účku a Ráďa na bloku. Kulich byl mimo a černý Petr zůstal na Heřmiho, Fikyho a Sobyho, který musel Parkymu půjčit svůj dres, protože to Parky logisticky z Plzně nezvlád. A jelikož Soby prostříhal, vyměnil s Parkym namísto vřelého pozvání na pivo v hospodě tuhle aktualitu.

Kluci z Brna přijeli s týmem plným nadějného mládí a tak bylo jasné, že budou řádně nahecovaní a na hřišti nedají nic zadarmo. Naštěstí nás na oba zápasy přišla podpořit početná skupina našich nejvěrnějších fanynek a fanoušků, kterým bych chtěl tímto poděkovat, za vytvoření perfektní atmosféry. Sice tím náš „chrám ticha“ trochu utrpěl na pověsti, ale aspoň jsme mohli vzdorovat hlasitému brněnskému zdaréééc. Hned od začátku se hrál pro diváka pěkný volejbal plný dlouhých výměn, protože Brňáci čapali rukama nohama, co to šlo. První tři sety byly velmi vyrovnané a rozhodovaly maličkosti. Trochu škoda, že se nám nepodařilo vyhrát první set, mohlo být po třech setech hotovo. Nakonec jsme se dostali až do tiebreaku, ve kterém jsme sice měli dva mečboly, ale pak na mě poprvé v kariéře padla tíha nejstaršího hráče na hřišti a to z obou týmů, a na jednoblok jsem si to zkušeně vrátil pod nohy a bylo vymalováno.


MFF - Beskydy (-22, 22, -20, 21, 14)


Druhý den nás čekal těžký zápas s loňským vítězem z Beskyd. Ten letos ještě posílil o zkušené bývalé extraligové hráče Tomáše Širokého a Romana Kozáka. Nastoupili jsme opět s Óňou na náhře, Jirkou na účku, Ráďou a Kubínem na bloku, Šufim s Parkym na smeči. Na liberu Mahaje vystřídal Tomíno. Nezačali jsme sice špatně, ale soupeř nás tlačil především tvrdým servisem, po kterém se nám těžko ztrátovalo a set jsme těsně ztratili. V druhém setu jsme se se soupeřovým servisem vypořádali lépe, přidali k tomu několik dobrých obran a set se nám v koncovce podařilo získat. Třetí set začaly být Beskydy postupně lepším týmem a opět díky kvalitnímu servisu nám komplikovali ztrátu a zdálo se, že dostávají zápas pod kontrolu. Došlo i na střídání, kdy Štufyho střídal Pilda a Tomína Mahaj. Ve čtvrtém setu jsme ale nesložili zbraně. Zlepšili jsme příjem, po kterém bezchybně útočili hlavně Ráďa s Mikym. Navíc soupeř přidal několik nevynucených chyb a šlo se do tiebreaku. Když už se zdálo, že pátý set opět ztratíme a to ve chvíli, kdy soupeř ztrátoval za, pro nás nepříznivého, stavu 13:14, Mahaj zkušeně čapnul balon až pod strop a soupeř během této chvíle stihl spadnout do sítě. Na servis šel Miky. Po jeho kvalitním servisu přišla další naše obrana a Miky nekompromisně složil z doskoku. Jeho chvíle měla ale teprve přijít. Za stavu 15:14 pro nás si Miky nahazuje servis a nekompromisní bombou po lajně setře zbytky barvy, co nestačila ještě zaschnout, z růžku hřiště. Připisujeme si velmi cenné vítězství, nicméně Miky svůj výkon skromně hodnotí slovy „v klidu, s Beskydama jsem ještě neprohrál“. Opět děkujeme fanouškům za skvělou sobotní podporu jak v hale, tak v restauračním zařízení a těšíme se na další fandění.

Příště zkusím nezapomenout si dresy…

Parky


Žádné komentáře:

Okomentovat