pondělí, října 29, 2012

Nymburk a Česká Lípa


Nymburk-MFF 1:3 (17,-26,-20,-27)

Ještě, že máme tu moderní techniku, jinak už bych vůbec nevěděl co se ten víkend dělo…
Do  Nymburku jsme dorazili asi s hodinovým předstihem, protože jsme netušili v které hale hrajeme, bylo to tak akorát J Nakonec jsme se trefili a sešli jsme se všichni v šatně. Už nemám ani potuchy jaká byla taktické příprava. Na hřišti se sešlo 12 borců v modrém a dva exoti v bílém. Rozhodčí zadul a šlo se na věc, první set spíš připomínal, že nám s hvizdem ujel i onen pověstný vlak. Objevily se dvě zásadní vady, zato komplementárně spojené. Špatný servis, který nám soupeř přihrával bez sebemenších problémů a mizerný příjem. Nymburáci nás servisem tlačili. Soupeřův servis se nám vůbec nedařilo přihrávat do míst, kde by nahrávač mohl hrát aspoň prsty, k tomu se přidalo i pár chyb na útoku a 1. set jsme docela rychle projeli.

Druhý set jsme začali o něco lépe, začalo se nám dařit na bloku a měli jsme i pár pěkných zákroků v poli, které nás psychicky trochu nabudily. Soupeř se nás stále pokoušel tlačit servisem, byť měl i pár přímých bodů z podání, měl i dost zkažených, což se podepsalo hlavně v koncovce. S Nymburkem jsme se tahali až do koncovky, kde jsme měli i trochu toho štěstíčka. Až na pár našich nedorozumění v poli, to vypadalo, že už jsme se dali dohromady a začali opět hrát volejbal. Konec setu se nám vydařil a tak jsme mohli slavit výhru v 2.setu.
            V 3.setu jsme na ně vlítli hned od počátku a vybudovali jsme si několika bodový náskok, který jsme si udržovali po celý průběh setu. 3.set nebyl o nás, ale o soupeři, který začal hodně chybovat, hlavně na servisu a dále i na útoku, kdy se nám  začalo dařit soupeře čapat v poli. Do koncovky se Nymburk trochu zvednul, ale náskok byl dost velký nato,
aby nás nedotáhli a set jsme v poklidu vyhráli.
            Jako by nás vyhraný set trochu ukolébal, sic na bloku a na útoku se dále dařilo, jakoby se nám do pole vkrádala liknavost a padaly nám tam balony téměř zadarmo. I tak jsme po celý set měli pohodlný náskok 2-3 bodů. Bohužel, to je pro nás asi málo. V koncovce jsme celý náskok prohospodařili a měli jsme co dělat, abychom to dotáhli do vítězného konce. Koncovka se divákům, kterých přišlo cca 80 musela líbit, hra byla nahoru a dolu, tahali jsme se o každý balon. V náš prospěch rozhodl zkažený servis na matchball a dva nekompromisní bloky.

 Cesta zpátky byla šílená, mlha kam se podíváš. Kančí se šípkovou, ani se zelím nebylo. Ani na pivo se po zápase nešlo a podle toho to v sobotu vypadalo.

Česká Lípa- MFF 3:0 (21,19,22)

            Letos jsme hráli přímo v Lípě v krásné nové hale, tak jsme doufali, že by nám to mohli jít. Omyl! Někteří hráči jakoby stále bloudili v mlhavém oparu z předešlého večera, nakonec se ukázalo, že to opar byl, ale ne mlžný, nýbrž alkoholový z návštěvy legendární restaurace
U Pekaře, kdesi za Prahou J
 Začátek zápasu byl totožný s tím pátečním, nevedlo se nic, příjem ještě mizernější než v pátek. Lípa na nás bojovně vtrhla a hned od začátku nás přehrávala, mrzuté je, že k tomu nepotřebovala, ani bůhví jak dobrý výkon. Prostě stačilo treninkové tempo. Postupem času jsme se trochu rozehráli a dostávali se do tempa, ale to už byla koncovka prvního setu a obrat se nepovedl.
Pak už mi to všechno splývá, jen jediný moment mi utkvěl v paměti a to stav 12:16 v náš prospěch, pak následovala řada es a dalších našich nepřesností a protihráč se poroučel ze servisu za stavu 21:17, což bych čekal v odbíjené žen v okresním přeboru a ne zrovna 1. lize mužů.

Na příští víkend máme zajímavého soupeře, se kterým bych nerad prohrál…Tak doufám, že do našeho chrámu ticha zavítají i nějací diváci, snad je strhne naše masivní letáková kampaň, kterou jsme U Čarodějky po zápase vymysleli.

Zdar, Malina

Žádné komentáře:

Okomentovat