čtvrtek, ledna 28, 2010

Konec domácí neporazitelnosti :(

MFF – Brno 3:1 (20,-24,22,23)

V zasedačce před zápasem jsme očekávali nastavení výherní taktiky, avšak Standa pronesl, když vy nic nemáte tak schůzi končím. Až pak se rozhostila debata jestli blonďák, nebo zrzek, ale nakonec se ukázalo, že iniciátor debaty Luďa si spletl družstvo.

První set jsme vyhráli bez větších problémů, oproti zápasu v Brně jsme hráli celkem vyrovnaně. Již od počátku nás smečař, nebo účko trápil svým tvrdým servisem. Tento hráč nám dělal problémy i na síti, kdy bez větších problému procházel skrz bloky, nebo o ně uhrával stylem o větve do lesa. Naštěstí jsme hráli celkem kompaktně, skládalo se ze všech postů, na žádné výrazné problémy v obraně si nevzpomíná a tak se stalo, že jsme první set vyhráli. Nebylo to žádný výjimečný výkon na jaké jsme byli z poslední doby zvyklí, ale stačilo to.

Druhý set jsme začali v podobném duchu jako ten první. Standardně jsme uhrávali, ale Brno zřejmě trochu přidalo na výkonnosti, drželo se nás až do koncovky, kde vinou nevynucených chyb na našich kopačkách jsme Brnu podlehli. Drželi jsme se statečně, čemuž odpovídá i skóre, ale bohužel to nestačilo.

Třetí set si už vůbec nevybavuji, ale myslím, že průběh byl velice podobný, snad jen se šťastnějším koncem pro nás.

V průběhu čtvrtého setu došlo k nepříjemné události, Káda musel kvůli zhoršujícímu se stavu jeho lýtka odstoupit ze zápasu. Na bloku ho nahradil Medvíd zvaný pán s hrablem, který několikrát zablokoval, nebo nadrazil, což se nám v tomto zápase moc nedařilo a nakonec složil i matchball, co víc si přát.

MFF – E.G.E. České Budějovice 0:3 (-17,-23,-25)

Po několika zápasech jsme opět začali hrát osvědčený systém s liberem i když tentokrát se nám moc neosvědčil. Vinou zranění a porodů v družstvu jsme nastoupili v pozměněné sestavě.

Již od prvního balonu se mi zdál náš výkon poněkud studený a opatrný na což jsme po naší velmi dlouhé výherní šňůře nebyli zvyklí. Vkrádající se nervozita mezi hráče nám moc nepřidala a tak již od počátku jsme se na každý složený balon hrozně nadřeli. Potřebovali jsme na to mnohem víc pokusů, než bylo do té doby obvyklé. Na druhou stranu soupeř naše i velmi nadějné útoky dobře bránil a nekompromisně vracel zpět. A tak se stalo, že jsme neslavně prohráli první set.

V průběhu druhého setu mi přišlo, že se hráči celkem zmátořili a probíhal tam pokus naladit se na starou dobrou vítěznou vlnu, ale při každé příležitosti kdy jsme mohli se nějak nabudit, se stala nějaká minela, nebo nepochopitelný zkrat hráče, což nás opět srazilo hluboko pod podlahu. Toto dokreslila situac za stavu 24:23 pro soupeře, kdy náš hráč s řevem JÁÁÁÁÁÁ chytal balon padající na trojku a přitom stál někde v rohu u zadní lajny, samozřejmě, že ho nechytil, tento balon završil druhý set, kdy jsme v koncovce E.G.E. dotáhli.

Třetí set už byl jen marným pokusem něco zvrátit. Asi náš nejkvalitnější výkon, ale ani tak to nestačilo. Za celý zápas snad je stojí zmínit jen Medvídův vynikající výkon na smeči, kde uhrál asi 80% balonů. Na druhou stranu bych zmínil jen náš marný blok, kdy jsme Píďu zablokovali jen párkrát, nato že za E.G.E. smečoval snad jen on, tak to bylo dost málo.

Po zápase se šlo zapít jedno významné jubileum, samozřejmě, že v pozici vítěze by to bylo daleko příjemnější, ale museli jsme překousnout žal a veselit se i tak.

Čus Malina

Žádné komentáře:

Okomentovat