pondělí, října 05, 2009

MFF Praha vs. ČVS-SCM-JRI

Dnes mám poprvé tu čest vzít do rukou novinářské pero a hodit své zápasové poznámky na titulní stranu našeho celosvětově uznávaného plátku Plesk.

Ve dnech 3. a 4. října se uskutečnila mistrovská utkání mezi téměř neporazitelným teamem z Matematicko-fyzikálního kolbiště a českou volejbalovou reprezentací, i když ještě dorosteneckou. Již předzvěsti napovídaly, že se bude jednat o utkání nejvyšších kvalit vzhledem k tomu, že repre asi milionkrát posílala různě obměňovanou soupisku, aby vyladila nejvhodnější složení proti našim borcům. Bohudík to nebylo nic platné a nepomohla jim ani dozajista skvěle vedená statistika či audiovizuální záznam.

Sobotní vejprask (MFF 3:0 Repre)

Ač je to podivuhodné, tak se sobotní odpoledne obešlo bez jediné pokutky. Nevyšly ani Medvídovi vkládané naděje do Holouse, který si dovolil dorazit 5 vteřin před vypršením časomíry. Za naše barvy nastoupili jako ranaři Koube a Máca, jako nepřekonatelná blokařská zeď Káda s Malináčem, na účku metodik Kulich, všečapající libero Lůďa, jako náhra Holous a samozřejmě tajné zbraně na lavičce Medvíd, Zbirák, Zdenán, David a já.

Do zápasu jsme naskočili jak divoká voda. Jako zkušení borci jsme nenechali nic náhodě a za stavu 24:21 pro soupeře jim dali možnost zkazit pár setballů. Nakonec v prachu a opovržení mohli uhrát pouhých 29 bodíků. Druhý set byl zas v naší režii a dorostenci uplácali opět jen 29 bodů. Jelikož už Standu omrzela taktika kočka/myš, tak vydal jasné rozkazy a do třetího setu vypustil na ty nebohé chlapce Zdenána. Soupeři se ještě zoufale pokusili změnit výsledek zápasu tím, že v polovině setu raději udělali Kulichovi lehký výron. Pro jejich smůlu šel do hry Zbirák a dal jim všechno pořádně sežrat, tím že hned zalil. Nyní už neměli šanci a dostali 25:18.

Z prvního setu a vlastně celého zápasu chci vyzdvihnout Lůďu. Já (a asi nejsem sám) bych si v šatně byl ochoten vsadit na to, že Lůďa usne ještě před rozcvičkou. Nicméně jeho klamání tělem bylo brilantní a nejenže během hry neusnul, ale dokonce si od Kouby nechal „ukrást“ jen několik málo příjmů.

Nedělní exhibice (MFF 3:0 Repre)

Nedělní zápas se konal již za brzkých ranních hodin. Člověk se probudil, kouknul ven, jak je hnusně, sluníčko nesvítilo, ptáčci nezpívali, no prostě ideální den pošlapat dorostenecké sny o výhře. Musím konstatovat, že bohužel ani teď nepřibyly do kasičky žádné peníze. Nevím, jestli to je tím, že nejel René, a tak se nikdo nedostavil pozdě, nebo že se Kulich už naučil neházet dresy na zem. Sestava zůstala téměř neobměněná, až na to že místo Malináče nastoupil do základu Zdenán a namísto Kulicha Zbirák.

Jelikož jsme všichni spěchali rychle domu, tak jsme se rozhodli zápas zbytečně neprotahovat. V prvním setu jsme se pouze rozehrávali a čekali na správnou příležitost, a tak tento set dopadl 25:20. Druhý set byl rozehraný velkolepě. Dorostenci vedli 2:1, když přišel zlomový okamžik. Otočili jsme na 2:2 a na servis šel Holous, dbalý Standových pokynů dávat plachty. Za stavu 6:2 pro nás si dorostenci vybrali 1. timeout. Okolo stavu 10:2 vystřídali. Když se skóre zastavilo na 13:2 vzali si 2. timeout. Poté za stavu 15:2 vystřídali nazpět. Bohužel ani tímto nezměnili vývoj setu. Podařilo se jim se jim nakonec otočit za stavu 20:2. Konečný výsledek setu byl 25:6. Snad jen zbývá dodat, že třetí set byl uvolněnější a my je zdolali 25:20. Celková doba zápasu byla 1hodina a 2 minuty.

Velký dík samozřejmě patří největšímu fanouškovi Kulichovi, který dokázal řvát bez jediné přestávky a chvilky odpočinku celý zápas.

Honzin

Žádné komentáře:

Okomentovat