čtvrtek, září 24, 2009

Český pohár

Letošní pohár nás opět zavedl do Odolky, kde nás ve skupině čekalo ještě EGE s HavlBrodem. Nikdo nijak neskrýval přání, aby se vše odehrálo již v sobotu a večerní posezení mohlo proběhnout bez myšlenek na brzké vstávání a následný výkon. To se Standovi nakonec domluvit podařilo, za což mu patří dík. I přes pozdní příjezd, způsobený Rácovým pobíháním kolem ČVUTu, jsem stihl být svědkem závěru Kulichovy ranní exhibice, kdy s neotřesitelným klidem a za nadšeného povzbuzování zbytku kabiny vyložil všechny své dresy na holou zem doprostřed šatny, a tak se můžeme začít těšit na vydatnou šunku.

AERO Odolena Voda : MFF Praha – 3:0
Už začátek prvního zápasu proti Odolce přinesl dvě významné události, které se do večera nezapomenuly, Medvíd poprvé kapitánoval a Honza prožíval svou soutěžní premiéru. Samotný průběh si moc nevybavuju, tak jen pár úlomků. První set nebyl nejhorší, před koncovkou se ale Odolka utrhla a v paměti spíš zůstane Holousův dvoják (a to je ještě eufemismus…:)) bezprostředně po příchodu na hřiště, kterým alespoň vylepšil atmosféru. Druhý set byl jasnou záležitostí Odolky, nedařilo se v pohodě točit a navzdory pokynům se stále nedařila blokovat diagonála. Ve třetím už se něco málo zablokovalo, držel se krok, víc ale už nevím, protože všechny další vzpomínky vytěsnil Holous svým tichošlápkem v průběhu jednoho time-outu. V koncovce měl Kulich na ruce setbol, ale nevyužil a tahanici nakonec zvládla líp Odolka.

MFF Praha : VK EGE České Budějovice – 3:2
Čtvrtá cenová na oběd nezklamala a po příchodu zpět nás Kulich překvapil (nebo možná ani nepřekvapil) kompletním rozborem útoků EGE. Na zápas už taky dorazil Koube, podpořil obranu na síti a první set jsme získali pro sebe. V dalších dvou přišel útlum, prdli jsme je, pořádně ani nevím jak. Nedařilo se jednoduše točit, obranou jsme si také moc nepomohli. Ve čtvrtém jsme se kousli a dostali se nad EGE. Nakonec nás nerozhodili ani útočné choutky Lůdi, kdy se jako libero šrouboval do vzduchu a svůj omyl si uvědomil dost pozdě (ale stejně by měl přešlap J). V tie-breaku jsme byli lepší, točili jsme za stavu 8:5 a i po točce se soustředěnou hrou nedal soupeři prostor na zvrat.

TJ Jiskra Havlíčkův Brod : MFF Praha – 0:3
Standův slib, že nám ukáže, jak v místní hale dával balkony, sice zůstal nesplněný, ale při rozcvičování na HavlBrod ho nahradil Koube a zbylý čas pro rozesmečování se změnil v balkonovou soutěž. Nutno dodat, že Koube zůstal jediný. V takové pohodě začal i zápas, ve kterém jsme vcelku jednoznačně potvrdili roli favorita, v prvním setu se snad HavlBrod nedostal ani z housky. Další sety byly v podobném duchu, do koncovek se šlo vždy s dostatečným náskokem, a tak jsme v pohodě vyhráli 3:0. V průběhu zápasu se dostalo i na Rácu, který se příležitosti chopil skvěle a stal se hvězdou zápasu, když za svůj pobyt na hřišti nasbíral dva úspěšné bloky, což se nepodařilo mnohým, kteří hráli celé tři zápasy. Do hry jsem se dostal i já, a tak k aktualitce přibyla ještě jedna povinnost, a to večerní, kulturně-společenská. Naštěstí jsem se na hřiště podíval víckrát, a tak nezůstalo jen u prvního dosti neslavného pokusu, kdy jsem přišel, nedal servis, odešel za libera, přišel na síť a vystřídal zpět.

Společenská část dne se vydařila, k Medvídovi dorazili všichni, co jeli na Pohár, krom Koubičů a Davida. Kulich nás překvapil sdělením, že si počítá, kolikrát v zápase smečoval, a my jeho ještě více tím, že si smeče nepočítáme. A dorazil ho Lůďa, když se nechtěl bavit o odehraných zápasech s přesvědčivým argumentem, že už si na ně příliš nepamatuje. Mladí – prvničky poté dostáli společenským zvyklostem a, jelikož měl snad každý něco zásadního na srdci, nezůstali v tom sami. Valná část týmu se pak přesunula do blízké Potrefené Husy, kde – dle očitých svědků a přímých pamětníků – družná zábava pokračovala do časných ranních hodin.
Cheero

Žádné komentáře:

Okomentovat