středa, dubna 03, 2002

Jaka je situace u nas, to je tajemstvi.


Jaka je situace u nas, to je tajemstvi. Castecny obrazek o deni v Dobi si muzete udelat z tohoto prizpevku. Pozn.: duse dobivolejbalu Sam se nemenuje Fejk nybrz Sejk.




28.03.2002, Mladá fronta DNES
Volejbalisté Dobřichovic vyhráli první ligu a čeká je boj v baráži
Praha - Velká radost vládne v Dobřichovicích. Tamní volejbalisté dokázali konečně vyhrát finálovou skupinu 1. ligy a nyní je čeká boj v baráži o postup mezi elitu. Na začátku dubna tak budou usilovat o nejvyšší soutěž v souboji s nejhorším extraligovým týmem, pražským
MFF Techniserv. Motivace je pro tým Dobřichovic o to větší, že jim právě mužstvo MFF skvělým finišem vyfouklo vítězství v první lize v minulé sezoně. Dobřichovice tehdy prohospodařily v závěru finálové skupiny velmi slibný náskok. "Na to, že jsme s MFF minulý rok prohráli, teď nemyslíme. My jsme hlavně chtěli první ligu vyhrát - a to se povedlo. Až teď se soustředíme na baráž, kde už je hra vabank," tvrdí manažer volejbalistů Dobřichovic Vladislav Fejk. Tým pod vedením trenéra Jaromíra Palduse za celou sezonu prohrál jen čtyři zápasy, byť odehrál soutěž s poměrně úzkým kádrem. "Zvládli jsme to v osmi lidech, ale teď na konci už nás bylo víc. Rozehrál se zejména náš nejmladší hráč Poduška," pochvaluje si manažer klubu Vladislav Fejk. Když má uvést největší oporu klubu, chvíli váhá. Je to dáno tím, že v Dobřichovicích mají v kádru hráče srdcaře. Ti, ačkoli klub nyní hrál druhou nejvyšší soutěž, odolali vábení elitních mužstev. Oporami tedy jsou podle Fejka Vokál, Črmák, Veselý, Medek a Presník. "Pro nás bude nejdůležitější, abychom byli na baráž všichni v pořádku. Zatím je to dobré, všichni jsou připraveni," ulevil si Fejk. Přehnanými myšlenkami na postup do extraligy se v Dobřichovicích nezabývají. "V baráži jde o všechno, uvidíme, jaká bude. Až když ji zvládneme, zamyslíme se nad tím, co by bylo dál. A není to vůbec o penězích. Zatím máme jako cíl MFF potrápit a poděkovat dobrými výkony našim fanouškům za povzbuzování. Chodily na nás totiž i tři stovky lidí," poznamenal Fejk. Před zápasy baráže mají Dobřichovice na své straně psychickou výhodu. MFF mezi elitou totiž po většinu sezony prohrávala. Naproti tomu v minulosti ve vzájemných zápasech proti Dobřichovicím tým uspěl. "Jdeme do baráže v úplně odlišné situaci. MFF to na nás umí zahrát, a navíc mohli hrát v extralize s kvalitnějšími soupeři než my. My jsme navíc s MFF z posledních šestnácti zápasů vyhráli snad jen dva, prostě na nás umí zahrát," hodnotí šance obou mužstev manažer Dobřichovic. Ale jak na tom tým MFF Techniserv je, odmítá podrobněji hodnotit. "Když jsme je naposledy viděli proti Zlínu, tak prohráli, ale se soupeřem, který byl dost kvalitní. Určitě taky mají oproti nám vyrovnanější kádr, ale my budeme bojovat," slíbil Vladislav Fejk. První zápasy baráže o účast v příštím ročníku extraligy volejbalistů jsou na programu 5. dubna (19 hodin) a 6. dubna (17 hodin.).
© copyright 2002 by SPLAWEK soft ®

Žádné komentáře:

Okomentovat