pondělí, dubna 08, 2002

Baráž


V pekelnem prostredi dobrichovicke sokolovny jsme obstali jenom napul. V novinach nic moc nenapsali a to co tam je je tak trochu blbost, nevim od koho mají informaci ze sme v sobotu prohravali 2:0 na sety a pomery micu v jednotlivych setech taky moc nesouhlasi. Nejobsahlejsi informace tak poskytuje Kalimero. Uvidime jestli se někdo neodhodla k sepsani aktualitky. Mozna by se i něco zajimaveho naslo.
08.04.2002, Sport
O EXTRALIGU VYROVNANĚ
Volejbalisté
MFF Praha zvítězili v sobotu ve druhém barážovém utkání v Dobřichovicích 3:2 a vyrovnali stav série na 1:1.
DOBŘICHOVICE-MFF PRAHA 2:3 (25, -17, 22, 26, -11), 128 minut, rozhodovali Fink a Halík, 300 diváků. Stav série: 1:1.
DOBŘICHOVICE: Plesník, Poduška, Čermák, Veselý, Medek, Vokál, libero Reif - Potužák, Mifka.
MFF PRAHA: Vlasák, Honzík, Kadavý, Zadražil, Kouba, Petříček, libero Pekárek - Stehno, Skýba. Pražané sice stejně jako v pátek prohráli oba úvodní sety, ale ve čtvrtém dějství se štěstím odvrátili dva domácí mečboly a rozhodující tie-break zvládli mnohem lépe.
08.04.2002, Mladá fronta DNES
Volejbalisté MFF uspěli ve druhém zápase barážePraha - Volejbalisté MFF Techniserv v sobotu zvítězili v Dobřichovicích 3:2 a vyrovnali stav baráže o účast v příštím ročníku extraligy na 1:1 na zápasy. Pražané sice stejně jako v prvním duelu prohráli oba úvodní sety, ale ve čtvrtém dějství pak se štěstím odvrátili dva domácí mečboly a rozhodující tie-break zvládli mnohem lépe. Další zápasy se hrají v pátek a v sobotu v Hostivaři.
08.04.2002, Mladá fronta DNES
Telegraficky
V baráži o postup do volejbalové extraligy zvládly Dobřichovice v domácím prostředí vítězně pouze první zápas. V tom druhém se radoval poslední celek tabulky nejvyšší soutěže. Série pokračuje v pátek a v sobotu v Praze. Dobřichovice -
MFF Praha 3:1 (20, 20, -19, 26) Rozhodčí: Krsek, Záhorcová. Čas: 80 minut. Diváci: 500. Dobřichovice - MFF Praha 2:3 (20, 20, -19, -26, -10) Rozhodčí: Fink, Halík. Čas: 135 minut. Diváci: 500. Stav série: 1:1.

© copyright 2002 by SPLAWEK soft ®


Od Kalimera:
V sobotu odpoledne se ve druhém zápase baráže o extraligu mužů utkala družstva Dobřichovic a MFF Praha. V předchozím prvním utkání zvítězily Dobřichovice.
V dobřichovické sokolovně se sešla pěkná návštěva a místní hlasatel hlásíl 2865 platících diváků, ale pro neznalé místních poměrů dodejme, že šlo pouze o vtip. Ani těsný kontakt publika s hráči však nepřiměl obecenstvo k výraznému povzbuzování. Družstvo Dobřichovic se "hecovalo" samo a to dost výrazně už před zápasem.
Místní začli zápas podařeným blokem a jejich odhodlání zvítězit bylo viditelné. V kontrastu s tím hráli hosté z Prahy tichý klidný volejbal místy dokonce se slovními potyčkami uvnitř družstva. Dobřichovice však zejména větší touhou po vítězství zvítězili 27:25.
Potom, ale přišel nápor matiků. kteří evidentně zatlačili svého soupeře těžkým podáním. Kapitán Honzík osobně přispěl šestibodovou šňůrou. Dobřichovice byly mimo hru a nemohly se najít. Pokus vystřídat lídra hry nahravače Pepu Plesníka nevyšel a nový nahravač se s nepříjemnou situací nedokázal vyrovnat. Zisk pouze 17 bodů a výsledek nelichotivý 17:25.
Třetí set za poklidného tempa pro sebe uhráli domácí. Pochválit zaslouží určitě libero Jiří "DISNEY" Reif, který odpřijímal většinu podání a navíc se blýskl několika zázračnými údery.
Rozhodující zlom zápasu nastal ve čtvrtém setu. Po mírném vedení hostů vedly v koncovce Dobřichovice a měly dokonce set-ball / match-ball (možnost jediným míčem vyhrát set i zápas), ale nedokázaly jej proměnit a následně prohrály. Opory domácích Jarda Čermák a Martin "PLACÁK" Veselý neriskovaly servis a slabé uvedení míče do hry bylo snadnou kořistí pro hosty. Tam naopak hráči riskovali a nejexemplárnějším příkladem byl David Skýba, který byl na hřiště střídán vždy na servis, na tribunách to zašumělo a domácím dělal starosti.
Pátý set byl již nezajímavý. Hosté se dostali do vedení, kterého se již nepustili a zvítězili i v setu i v zápase. Celkový stav série tím srovnali na 1:1 a zajistili si tak minimálně další dva zápasy na svojé půdě. Hraje se podle rozpisu


Žádné komentáře:

Okomentovat