středa, srpna 20, 2014

Albeř 2014


Rok se s rokem sešel a opět jsme se sešli na Albeři na našem tradičním letním přípravném soustředění. Hned v pondělí ráno nastal avizovaný konec léta a s ním i konec letního počasí. Přišla krutá zima ze Sibiře a proměnila tábor v jedno velké podzimní zamrzlé peklo. Celý týden byl v podobném duchu. V noci megamráz. Teploty klesaly až k sedmi stupňům. Přes den přeháňky až vytrvalé deště. V podstatě ani není o čem psát. Tak to tentokrát nevezmu po dnech ale po událostech.

Muži G vs. Berušky
Tradiční klání mezi těmi nejzkušenějšími hráči na Albeři a nezkušenými beruškami se odehrál s jednodenním zpožděním kvůli nepřízni počasí. Nejdříve se tedy ve středu odehrála oslavná pitka u okénka za účasti kytar a ohňové vody a druhý den teprve došlo na prestižní zápas. Atrakcí byli dva nerozvážní studenti, kteří se rozhodli dát 5 kliků za každý bod, který staříci uhrají. První set 25:x pro staříky a 125 kliků pro studenty. Druhý set se berušky kously a zvítězily, nicméně hoši s rukama jako rambo tentokrát dělali dřepy a bylo jich ke stovce. Pak toho radši nechali. Nicméně staříci posílení energií z předešlého večera vyhráli i další dva sety a strhly vítězství na svojí stranu.

Divadlo
Pod vedením řejži Melouna se odehrála Indiánská pohádka Vinetou. Na poměrně slušně zaplněné malé louce se oehrálo představení s těmito interprety:
Vinetou – pan KD
Old Shatterhand – Honza Jurčák (Bukač B)
Inchuchuna – pan Zdenán
Nšoči – pan Párky
Santer – speciální host Martin Plátek
Sam Hawkins – Lucka Kavka
Náčelník Stojící Medvěd – pan Medvíd
Bandité – Muži „G“ (Kopřiva, Kemler a Pivnička)
Sbor indiánů – Muži „A“ (Ráca, Štěpán, Hynek)
Kytara a zpěv – pan Meloun
Jako obvykle to byl sukces. Nejlepší kostým měl pan Párky, který byl fakt docela sexy a identický byl Santer páč Plátek vypadá jak Santer. Samozřejmě není malých rolí, takže kolem pana Kády se blejsklo i pár nadějných prken, které znamenají svět.

Čtyřky
Na čtyřky se sešlo krásných 48 hráčů, což předurčilo 12 bojeschopných čtyřek. Bylo tu dost otazníků: Jak dopadnou nové akvizice družstva A? Kdo půjde na lodičky? Bude zase pršet?

V mužstvu A se ukázalo pár nových tváří, o kterých se zmíním páč měly na čtyřky velký vliv.

Honza Štěpánovič Štěpánovský který strhnul burzu a ukázal se jako žhavý kandidát na závod lodičkářů. Prý hraje volejbal dva roky a z toho byl půl roku nemocný, jaký hraje post prý neví. Na Albeř si prý vzal jen trenky a tričko a tak byl často viděn zabalený v dece a to i v hospodě. Ukázalo se že neláka berušky do lesa, ale že je mu fakt zima.

Matěj a Kuba Drážové – podobní jako vejce vejci, volejbalové nečitelní. Prý jsou v nějaké symbióze, když jsou blízko sebe tak hrají dobře jinak hovno J

Kapr – Moc nemluví, moc se neprojevuje, jen občas přehodí patku na hlavě na správné místo, ale volejbalově asi nejnadanější.

Hned po losování se ukázalo pár dobrých nadějných družstev. Nadějně vypadal Holous, který dostal nahravčku Kavku a blokaře Kubu nebo Matěje Drážu a už se viděl na bedně. Pan Zbirák si vytáhl z klobouku jako vždy Moniku a Robina a byl tím pasován do role favorita. Báře opět přál los a vytáhla si dva největší adepty na lodičky Štěpánoviče a Rohlíka k nim jako žolíka Šotka, který se málem uklikoval k smrti při derby staříků s beruškami. Ferda si vytáhl Medvída a věděl, že ho nečeká lehký úkol a to zařídit Medvídovu obhajobu čtyřek. Zdenán dostal svoji gay čtyřku složenou ze slušivých mládenců. Pan Párky skřehotal, že ho bolí ramínko. Zformovala se i zajímavá čtyřka, Kapr si vytáhl již osvědčeného matadora Noťase a velice zkušeného Melouna. Byla jen otázka zda dokáže vybalancovat poměr mezi časem stráveným v hospodě a  ve stanu, pří Melounově trojitém představování, na které nerad vzpomíná Robin z loňské Albeře.

V pátek v ukrutné zimě se odehrávaly zápasy ve skupinách. Sem tam přišel déšť, sem tam vichr z hor. Ale už se začali rýsovat různí favorité. Bára potvrzovala předpoklady, že si mladé nesrovná a skončí na lodičkách. Vojtovi se na spodní antuce krutě nedařilo a vypadal vcelku taky jasně, zvlášť po té co prohrál hlavní souboj o lodičky se Zdenánem. Na Babetě sice Holous vydřel výhru nad Štěpánem v tiebreaku, ale pak prohrál jasně s Malinou, který se vzepjal k dobrému výkonu právě proti Holousovi a zbytek zápasů odevzdával do rukou soupeřů.

Na UHA vyhrál skupinu Medvíd, poté ce tesně porazil Rácu, který neudržel ani vedení 1:0 na sety a 17:10. Rácovi selhal bagr a vzal to slušně do teplejch. Chvilku se cukal i David, který téměř bezchybný výkon ukončil smolně v tiebreaku. Nejdřív ho Ferda čapnul uchem a pak dal svůj první aut. 15:13 vymalováno pro Medvída.

Na dolní antuce skupinu opanoval pan Zbirák, který všechny rozsekal. Meloun se ještě těsně vešel přesto, že dostal ostudně od Zdenána. Vojda pádlo.

Na Babetě vyhrál s přehledem pan Párky a svedl se zajímavý souboj po večeři po dešti mezi Malinou a Štěpánem. Pokud by vyhrál Malina šel by na lodě Štěpán opačně Holous. Před velmi početným publikem to Malináč vyházel do lesa a bylo vymalováno.

V sobotu tedy hned z rána začali čtvrtfinále.

Medvíd vs. Štěpán
Poměrně nedramatický souboj s flegmatickým Štěpánem, který sem tam složil, sem tam to hodil do autu a sem tam dostal deku. 2:0 pro Medvída.

Zbirák vs. Hanka V. (David)
Zbirák udělal s Davidem rychlý proces. Asi to Hanka špatně nahrávala J

Zdenán vs. Lukáš (Ráca)
Pan Zdenán prohýřil dvě koncovky v jedné prý vedl 21:18 a ve druhé 23:20 ale byl z toho jen odchod na párek a proklouznutí pana Ráci do semifinále.

Meloun (Kapr) vs. Párky
Velmi dramatické a velmi bojovné utkání, ve kterém došlo na tiebreak, který lépe zvládl Meloun. Parkyho ulívka za blok se moc neosvědčila a Bočka jí několikrát zvedla a Noťas tvrdě trestal každou Parkyho chybu. 15:13 v tiebreaku a oslavné kolečko pro pana Melouna. 

Semifinále
Medvíd vs. Zbirák
Po dobrém Medvídově úvodu, kdy rozdal Zbirákovi pár dek a ujal se vedení 12:8 se utkání totálně zlomilo. Zbirák si pomáhal servisem a Medvíd si nepomáhal příjmem. Výsledek bylo hladké Zbirákovo vítězství 2:0 a rýsoval se velký favorit na výhru ve čtyřkách.

Lukáš (Ráca) vs. Meloun
Zde nic dramatického. Ráca prý nebyl schopen složit a Meloun se radoval z hladkého vítězství.

Lodičky
Na lodičky vyšlo sluníčko a udělal se poměrně pěkně, Teploměr dokonce ukazoval 17 stupňů. Přesto se našly dvě ostudy, které to sabotovaly. Pan Holous a paní Kavka, kteří se odmítli zúčastnit tradice a odsoudili se k celovečernímu posměchu. Pro jasnou výhru si dojel zkušený lodičkář Rohlík proti Vojtovi, který hrál betla, protože měl Rohlíkovu akcii.

O třetí místo
Medvíd vs. Lukáš (Malina)
Ráca si nevěřil a tak radši onemocněl nominoval místo sebe čerstvého Malinu, který si celý den válel šunky ve stanu. Medvíd totálně zmožen si šáhl na dno svých fyzických sil a v tiebreaku podlehl Malinovi, který ho ničil svými nestandardními údery.

Finále
Zbirák vs. Meloun (Kapr)
Finále bylo velice zajímavé a velice vyrovnané. Zbirákův dobrý nástup zmařil déšť. Po vinucené pauze se Meloun dotáhl  a když se schylovalo k zajímavé koncovce, tak si Noťas udělal výron jako kráva, tentokrát kotníku. Jeden Vlasta ho vezl do nemocnice a druhý šel místo něj hrát. Hned se uvedl několika dekami, které rozdával na požádání. 1:0 pro Melouna. Druhý set se Zbirák trápil a Meloun už už sahal po trofeji, jenže Kapr dvakrát ulil do sítě a pak za stavu 23:23 dal jeden aut a po druhé byl čapnut a Zbirák vyrovnal na 1:1. Tiebreak byla přetahovaná až do stavu 10:9 pro Zbiráka, kdy nekonečný míč nakonec Robin složil a Zbirák odskočil na 2 body. Dostal se do pohodlné koncovky 14:10, kde se ještě blýskl Kapr obětavou rybou do betonového žlábku, ale Zbirákův triumf už neoddálil.
Večer se končilo plesem na starý kde se tančilo a zpívalo až do brzkého rána. Bába opět přísahala, že tu je letos naposled, a že příští rok už tu nebude, tak uvidíme za rok.

Tož to byla Albeř 2014

Medvíd.

Dovětek od pana Melouna:
mnoo, aby se nezapomnělo... jednou z dalších tradicí se již stalo předávání zahajovacího rituálu na čtyřky. Berušky tedy pokoupily něco lihovin do paňáků a myslím si že pěkně předaly tuto čestnou funkci mužům B (Medvídovi, Holousovi, Ferdovi, Bélovi, Noťasovi, Zbiráčkovi, Lůďovi... a třeba i dalším sportsmenům). Takže se za rok máme opravdu na co těšit..
Dále bych rád pochválil obsluhu u okýnka, která nám zpříjemňovala hluchá místa po obědě a večeři. Obzvláště vaječňák bych se nebál označit jako A++. Ostatně u okýnka či v jídelně jsme pod tradičním heslem "David nesmí vyhrát" sehráli nespočet games a myslím, že se nám letos neobyčejně dařilo, (viď Davide). Za panáky děkujeme a zase si přijď někdy zahrát...
Naopak, za co bych rozhodně nepochválil, je předčasný odjezd nejmenovaného dřeváka z Klatov a to na nějaký bezvýznamný pouťák do Nýrska. Když už koněčně po roce usilovného tréninku mohl Hynek na čtyřkách ukázat, co ho Standa naučil... no škoda mluvit. Doufám, že to bylo naposled a panáčci z A týmu, (kteří byli bůhvíproč rozeseti ve všech mužských kategoriích a dokonce i v jedné ženské), se ke čtyřkám postaví zodpovědněji (a to i k závěrečnému plesu, sólu pro lodičkáře a omluvnejm panákům pro mančaft (Kapře).
Závěrem bych jako ředitel Burzy připomněl politováníhodný fakt, že sázející veřejnost poměrně rychle odhalila dva největší mistry pádla a ti se navíc vlastní neschopností ještě nalosovali do lodi (pardon družstva) k sobě. To zapříčinilo nejen slzy v očích jinak usměvavé Báry, ale i pád výnosů z jedné akcie. Ten se propadl na sice slušných 82 vočí za kus, ale za posledních léta rozhodně nejnižší vejvar.
Zato u čtyřek se sázkaři rozdělili na tři skupiny. První se nechala strhnout krásou Parkyových nohou a kupovali a kupovali. Druhá skupina rozesela své portfolio po všech kategoriích a čekala, že "něco trefí". Ti zbylí evidentně tápali v množství kvalitních titulů a někteří si dokonce koupili akcii na Holouse či Vojtu, což byla evidentně zbytečná investice. Tedy na jejich obranu musím dodat, že ty akcie nebyly drahý....
No a až znovu začnu chodit, vypíšu zbrusu novou emisi na ročník 2015, která bude ještě bohatší než ta letošní... začal bych Zlatá lodní na Rohlíka (vítěz bere 25% banku) vyvolávací cena 100,-

Sportu a chudenickému pivu ZDAR
Meloun von Chudenitz


Žádné komentáře:

Okomentovat