pondělí, dubna 07, 2014

Návrat do reality

                Tak už potřetí v této sezóně na mě padla povinnost napsat aktualitu. Musím se konečně naučit stříhat. Měl jsem to usnadněné tím, že oba zápasy se vysílaly na stránkách www.tvcom.cz a byl zde i záznam. 

                Po naší spanilé jízdě druhou polovinou základní části ligy a celým play-off, nás čekal nelehký úkol v baráži o extraligu, kterou jsme hráli proti týmu ze Starého Města. Kladli jsme si otázku jaký je  rozdíl mezi vítězem první ligy a nejhorším týmem z extraligy. Po vyhraném finále v Chocni samozřejmě následovala týdenní tréninková pauza, kdy se hrál pouze fotbálek, po které jsme se do tréninku vrátili v dobré náladě. Přece jenom titul z první ligy byl náš a to hřálo u srdce. Ve čtvrtek po tréninku byla naplánovaná schůze o tom, jak k baráži přistoupíme. Došlo se k závěru, že budeme chytřejší po víkendu, až uvidíme, jaké kvality má soupeř.
                Zápasy se pro nás nezvykle hráli až v sobotu a v neděli, což znamenalo jistou výhodu vyhnutí se dopravním problémům na D1, avšak drobným zácpám jsme se ani tak nevyhnuli. Čekala nás dlouhá cesta, proto byl odjezd všech čtyř vozidel plánován již do dopoledních hodin, s plánem společného obědu v Ostrovačicích u sjezdu na 178 kilometru dálnice. Sem dorazily však jen 2 auta, jejichž řidiči si pamatovali číslo sjezdu a nepotřebovali jméno vesnice na ceduli u sjezdu z dálnice. Ostatní dvě auta tedy hledala možnost k obědu jinde. Do „Staráku“ jsme dorazili s předstihem, proto jsme se jeli nejdříve ubytovat do hotelu Morava. Pak už jsme mířili do haly.

1. Zápas: Staré Město - MFF Praha, 3:0 (19,13,22)
                Zápas byl naplánován na pátou hodinu, sraz tedy ve 4 v šatně. Všichni dorazili včas, takže naše pokladničky se neobohatila o případné pokuty za pozdní příchod. Předzápasovou poradu přenechal Standa Kulichovi, který měl soupeře napozorovaného ze záznamů zápasů na tvcom.cz. Zpracoval si i detailní obrázky vystihující směry útoků jednotlivých hráčů soupeře a jaké kdo dává podání. V hale, na rozdíl od té choceňské, nechyběli koše a tak se hned několik nadšenců vrhlo na „košandu“, která patří k základním pilířům naší předzápasové přípravy. Rozpinákní, rozsmečování, nějaké podání. Ještě pozdrav soupeře, podání rukou a šlo se na věc. Hlasatel vyvolával sestavy obou týmů. Ta naše v osvědčeném složení z celého play-off.
                Začátek poněkud nervózní, nedařil se příjem, 0:4. V zápětí ale několik dobrých servisů, bloků a útoků, 6:4 pro nás. Do prvního technického time-outu, jsme však šli se skóre 7:8 pro soupeře. Pak nás ale začal zlobit příjem. Soupeř si už zbytek setu pohlídal vedení. Naše nepříliš tvrdé podání trestal přesnými útoky. První set jsme ztratili poměrem 19:25. Ani vstup do druhého setu nám nevyšel. Při prvním technickém time-outu svítil na ukazateli skóre nepříznivý stav 2:8. A vedení soupeře narůstalo. Nepomohla ani mnohá střídání. Konečný stav byl 13:25. Stav 0:2 pro nás byl známý už z třetího finálového utkání s Chocní, ale dnes proti nám stál zkušenější soupeř. I přes nejvyrovnanější set, 22:25, jsme zápas ztratili 0:3. Skončila tak naše série 17 vyhraných zápasů v řadě. Hořkost porážky jsme poznali poprvé od 30. listopadu.
                Po osprchování jsme se přesunuli na hotel a šlo se na večeři. Většina po vydatném jídle pokračovala spláchnout hořkost porážky do víru velkoměsta, jiní se uložili k spánku ještě před půlnocí. Jen z vyprávění tedy mohu posoudit, jaká byla večer zábava, ale při vyprávění o akci ve které byla zelená (myslím panák za 20 kč a při koupi 2, jeden zdarma) si dokážu představit, že výborná.

A Kulich se dočkal vytouženého poháru pro vítěze první ligy.
  
  
Ráno nás všechny mile překvapila donáška snídaně skoro až do postele. V 12:00 jsme byli nuceni hotel opustit a každý trávil dobu do zápasu po svém.
2. Zápas: Staré Město - MFF Praha, 3:1 (16,-20,20,14)
                Před druhým zápasem měl poradu na starosti Standa. Rozkaz zněl jasně: tvrději podávat, hrát více středem a pokusit se lépe přijímat. Vstup do zápasu se povedl, 6:4 pro nás. Pak soupeř ale zvýšil obrátky a první set nám sebral, 16:25. V druhém setu jsme začali lépe podávat i přijímat a hned jsme to byli my, kdo měl v setu navrch. Dostali jsme Starák po sebe a byl z toho první vyhraný set v baráži, 25:20. Snad jsme se příliš uspokojili vyhraným setem. Několika zkaženými podáními jsme v úvodu setu soupeři darovali body. Třetí set tak skončil výhrou domácího týmu, 20:25. 3:2 výhra, taky výhra ozývalo se mezi sety, ale čtvrtý set už byl jasně v režii domácího celku. Odevzdaným výkonem jsme ztratili tedy i 4. set, 14:25. Druhý zápas tedy skončil v náš opět neprospěch, tentokrát 1:3

Po zápase jsme se rozjeli do Prahy, každé auto různou trasou z obav před ucpanou D1. Do baráže jsme si tedy nepřenesli formu z play-off a v sérii prohráváme už 0:2.  Příští týden musíme vyhrát v naší Hostivar Aréně dvakrát, abychom udrželi teoretickou šanci na výhru v baráži o extraligu mužů. 

Tury

Žádné komentáře:

Okomentovat