pondělí, prosince 05, 2011

Tatranský čaj

Po třech porážkách jsme trochu vzhlíželi k tomuto víkendu a doufali, že si připíšeme nějakou tu výhru do tabulky.

MFF Praha - Kladno           1:3 (-27,-28,24,-19)
  
V pátek jsme přivítali kladno, ve kterém hraje půlka Dobřichovic a v prvním zápase nás porazili 3:0 na své domácí palubovce. V prvním setu jsme začali celkem dobře, ale soupeř tvrdým servisem získal vedení na svoji stranu, které si držel až do koncovky. Pak přišla vynikající série bloků z naší strany a dostali jsme se do pohodlného vedení 24:21. 
V tomto momentu byla klíčová dlouhá výměna, která skončila šťastně vytlučenou páskou ze strany soupeře. Poté začalo Kladno úřadovat na bloku a dokázalo vyrovnat a pak v nervy drásající koncovce získalo vedení na svoji stranu. První setbol ještě odvrátil Zbirák neviditelnou tečí své roury dva metry do autu, ale svůj druhý setbol Kladno již proměnilo. A my jsme si připsali již několikátou vyházenou koncovkou v tomto roce.

Ve druhém setu jsme měli špatný začátek a stahovali jsme poměrně velký náskok soupeře. Opět jsme bojovali s dobrým servisem soupeře, který moc nekazil a pravidelně nám sázel přímé body. V půlce setu jsme vyrovnali a v koncovce si vytvořili hodně nadějné vedení 23:20. Na řadě byla naše oblíbená činnost, koncovka. Tentokrát to vzal na sebe Lůďa, který rozsel dva příjmy a pak měl co dělat, aby uchránil své tělo od sebedestrukce. Soupeř byl i v této koncovce úspěšnější.
Třetí set  byl naprosto vyrovnaný a i do koncovky se šlo za vyrovnaného stavu. Soupeř opět dobře podával a i my jsme hráli slušný volejbal. Tentokrát vyšla koncovka lépe nám a urvali jsme první set v náš prospěch.
Ve čtvrtém setu nás bohužel soupeř odskočil a s minimem chyb si set pohlídal. Zajímavý moment nastal zhruba v polovině setu, kdy si vybral slabší chvilku rozhodčí a hosté z Kladna by v té chvíli uvítali nějaké prášky na nervy. Hostující trenér dokonce navrhoval set okamžitě ukončit a přejít rovnou do tiebreaku. To bohužel rozhodčí neudělal a tak jsme prohráli 3:1.
Oboustranně se hrál poměrně pohledný volejbal, ve kterém nás soupeř převýšil na servisu. Až někdo u nás dokáže fláknout se setbolem na zem, tak bychom opět mohli začít vyhrávat.

Série nezdarů vyústila v poradu v hospodě u Čarodějnice, kde se podával Tatranský čaj, který se prý nosil rovnou v decácích. Spousta lidí označilo tento bod jako klíčový pro úspěch v sobotním zápase.

MFF Praha - Rakovník 3:0 (21,8,22)

V sobotu k nám zavítal Rakovník. Už rozcvička naznačovala, že by to šlo. První set se odehrával v hrobovém tichu našeho svatostánku. My jsme si v klidu kontrolovali náskok, soupeř se sice snažil,ale natropil i dost chyb. Koncovku jsme bez problému uhráli. Druhý set jsme se nestačili ani rozkoukat a vedli jsme po devíti chybách soupeře 10:1. Lukáš zažíval nejdelší sérii na servisu v sezóně a na druhé straně hřiště se jen měnili přijímači a smečaři. Set se jen dohrával a soupeř i díky asi čtyřem našim zkaženým servisům uhrál 8 bodů.
Ve třetím setu se soupeř dlouho držel na dostřel a hrál poměrně vyrovnanou partii. V koncovce se nechal rozhodit domnělou křivdou z Voďových dvou es. A jedny Kádovy sklepky na čáru. Hostující trénér poté přišel s nezvyklou taktikou a přikázal svým hráčům, aby brali i jasné auty. Taktika nevyšla a dohráli jsme set do vítězného konce. Což ocenili všichni tři diváci potleskem. Ještě mě zaujal hostující střeďák, který trpěl jistou anomálií (nebo animálií?), protože po každé, když jejich smečař vytloukl blok, tak na oslavu začal štěkat. Ale jiný kraj jiný mrav. J
Výhru jsme se jali řádně oslavit. Večírek se tedy skládal převážně z hráčů, kteří neabsolvovali páteční dýchánek u Tatranského čaje, nebo těch kteří jsou imunní. Večírek se povedl a hned jsem o něco chytřejší. Zjistil jsem že mám hrozně chytré spoluhráče. Třeba už vím co znamená slovo „chucpe“. Nebo že pokud uklízečka neutře prach z křídel letadla, tak tam zůstane na věky, protože vzduch po křídlech neproudí. Jo a nebo pokud se chystáte počít dítě, tak prý jsou asi tři dny v měsíci, kdy je zaručené, že to bude kluk. Ještě Rohlík má prý něco s bramborami a Váca by je potřeboval půjčit, ale to jsem úplně nepochopil. Jo a neříkejte Holousovi Horác, nebo ho to bude stát moc peněz. A už vůbec si nedělejte srandu z jeho snížené pohyblivosti, pokud nemáte rádi rum J.






Jen doufám, že jsme prolomili špatné výsledky a nakročíme do play-off. Hned příští víkend nás čeká zájezd, tak doufám, že již tradičně přivezeme cenné body.

Medvíd

Žádné komentáře:

Okomentovat