čtvrtek, ledna 19, 2012

Pátek třináctého

...aneb jak se nám nedařilo hrát špatně
My vs. Dobi (-17, -20, -15)
Třináctého dne prvního měsíce v roce jsme se po delší přestávce opět sešli v naší zasedačce. Bohužel tentokrát bez našeho kůlovýho bombera Koubeho, který kvůli svému zranění už delší dobu nebyl a zřejmě ještě nějakou dobu nebude. Tím se uvolnil flek smečařů mladším generacím a nominováni na prdu byli Vóďa se Zbirákem. Trkat šel Holous, protože Rohlík byl indisponován kvůli jakémusi nočnímu píchání...v uchu či co... Luďa opět během týdne někde pracovně poletoval, takže na pozici otlounkánka šel Váca. Na účku tradičně Kulich a na bloku Káda se Zdendou.
Začátek vcelku ušel. Začalo se obdrženým esem mezi Vácu a Zbiráka. Aby to Váca odčinil, příjmul asi 3 několikametrový auty. Zbirák se mstil v průběhu celého zápasu, ale o tom až později. Vcelku rychle jsme se dostali do pohody a udržovali si menší náskok. Příjmuto bylo slušně, trknuto asi taky a kluci to pak vcelku hravě skládali. Kupříkladu takovej Vóďa složil v prvním setu 8 míčů a ani jeden nezkazil.
Druhý set pokračoval v poklidném tempu, než se to na chvilku zadrhlo. Prohrávali jsme 10:13, situace se pomalu začínala stávat vážnou, když tu, kde se vzal, tu se vzal - Zbirák na servisu! A začaly hody. Prdnul jim tam 4 esiska a párkrát je rozhodil natolik, že jsme se hravě ubránili. Stav se otočil v náš prospěch a druhý set jsme dovedli zdárně k vítězství.
Ve třetím setu jsme se brzy ujali vedení , které jsme navyšovali a navyšovali, pak jsme ho trochu snížili... No a nakonec vyhráli. Obrovskou zásluhu na tom má Káda, který ze 6 balónů složil 6, což by Kulich statisticky vyjádřil jako stoprocentní úspěšnost útoku ve třetím setu. On sám na tom nebyl se svými 64% z útoku za celý zápas špatně.
Abych to shrnul. Řekl bych, že výsledek 3:0 nikdo neočekával, a že to bylo příjemné překvápko.  Zásluhu na tom má pohoda na hřišti, chuť hrát a v nespolední řadě individuální forma všech. Sloučením všeho pak vznikla vcelku pěkná podívaná.  Slovy našeho dvorního statistika Noťase:  "Ve všech herních činnostech jsme se dostali nad obvyklý průměr."
Den druhý aneb dva dny za sebou hold posvícení není
My vs ČZU (17, 14, 22)
Následující den nás navštívili Borci z ČZU.  Sešli jsme se všici v pět v zasedačce, stále ještě potěšeni včerejším výsledkem. Rozdaly se pokyny a šlo se na plac.
Bohužel, jak se brzy ukázalo, Ježíšek je skrblík a forma, kterou nám nadělil pod stromeček , vystačila pouze na jeden zápas. První set začal a nám se nedařilo. Nutno podotknout, že chlapci z ČZU nebyli tak tragičtí jako Dobi, a tak jsme už od začátku pozvolna prohrávali a ne a ne se chytit... 0:1


Náš výkon stál za zlámanou grešli a těch chyb co jsme nadělali... 0:2
Třetí set byl, řekl bych, vyrovnanější. Bohužel se nezadařilo...  0:3

Po slabém výkonu nám hosté vyprášili kožich a boj o příčky, které by nám zajistili play off, se opět o něco zkomplikoval.
Váca

Žádné komentáře:

Okomentovat