sobota, prosince 03, 2011

Dvě facky na probrání

Benátky n. J. “B“ - MFF Praha 3:2 (22,-20,21,-21,8)
Česká Lípa - MFF Praha 3:0 (18,19,15)


Nedokážu si to jinak vysvětlit, než že patrně pro velký úspěch po minule napsané aktualitě, mi bylo shora znovu dopřáno si to ještě jednou v krátké době zopakovat. Trochu k tomu teda, se škodolibým úsměvem na tváři, dopomohli někteří spoluhráči, ale tím se u nich jen potvrdilo, že mají dobrý literární vkus, na můj další článek se jistě těší a nechtějí, aby můj talent upadl v zapomnění. Tak tady to tedy, milí kamarádi a návštěvníci stránek, máte… Já jen doufám, že se z toho nestane pravidlo.

V pátek 25.11. nás čekal výlet do Benátek nad Jizerou za týmem, se kterým jsme v prvním zápase letošní sezony poměrně v klidu 3:1 vyhráli, a tak jsme onu výhru chtěli potvrdit i u nich a ukončit tak soupeřovu sérii dobrých zápasů ze závěru první půle. Hned od začátku se ale ukazovalo, že to nebude tak snadné. Po většinu setů jsme dotahovali náskok mladíků na druhé straně sítě, a když už se nám konečně povedlo stav srovnat nebo jsme se dostali do drobného vedení, přišla série několika zbytečných školáckých chyb, které nás srazili opět dolu. To je bohužel naše nemoc poslední doby, kdy pro neukázněnost na hřišti a nesoustředěnost zbytečně prohráváme důležité rozehry a stojí nás to cenné body. Ve druhém a čtvrtém setu se nám povedlo trochu zlepšit příjem a rovněž jsme i lépe bránili a to přineslo své ovoce. Za nerozhodného stavu 2:2 se šlo do tiebreaku a k tíženému úspěchu nám měl dopomoci i Holousův fígl se změnou stran tak, abychom dohrávali zápas na “vítězné“ půlce. Ona půlka pro nás byla skutečně lepší i v tiebreaku, a když jsme na ní hráli, tak se nám celkem dařilo. Problém ale byl, že jsme na ní vstoupili po otočce za stavu 2:8, s čímž už se nedalo v závěru moc dělat a rozjetý soupeř nám k tomu nedal ani příležitost.  Jako největší škodná pro nás byl po celý zápas dobře hrající Zbynďa Parkán, který se, dle mého, nejvíce zasloužil o to, že se nám odveta v Pojizeří nevyvedla a do Prahy jsme se tak vraceli bez bodu.

Chuť jsme si chtěli spravit hned druhý den, kdy jsme si to namířili na sever Čech do Zákup, kde hrají svá domácí utkání borci z České Lípy. Cestu jsme oproti předešlému hracímu víkendu zvládli v klidu a na minutu přesně jsme se kompletně sešli před halou, až se tomu všichni podivovali. Do kasičky na pokuty tak nekáplo nic. Několik vtípků v šatně před zápasem svědčilo, i přes předešlou porážku, o dobré náladě v družstvu, ale z té nás kluci z Lípy hodně rychle vyvedli. Do zápasu jsme oproti pátku nastoupili se Zbirákem na smeči, Kulichem na účku a Vóďou na lavičce, ale toto složení moc nezafungovalo, a tak se začalo se sestavou točit. Ke slovu se dostal Vóďa a pak i Rohlík, ale pořád to nestačilo a náskok soupeře se nepříjemně zvětšoval. Nepomohlo nám ani Medvídovo hrablo na servisu a v závěru zápasu jsme to nespasili ani my 2 s Davidem na bloku. Dobře v poli hrající Lípa nás mlela, na síti jim vycházelo téměř vše a za mohutné divácké podpory na tribuně nám ani nedala šanci se nadechnout k nějakému vzdoru. Během hodiny nás svými zlými J pohledy vyprovodili zpět do šaten, kde už tentokrát moc veselo nebylo a my tu měli další námět k rozmýšlení, jak z těch patálií ven.

Nyní by se slušelo napsat, že nezbývá nic jiného než si přát, že příští zápas bude lepší a že se nám snad už konečně povede protrhnout smůlu a vyhrajeme, ale jelikož při psaní této aktuality vím, jak naše další vystoupení dopadlo, bylo by to přání zcela zbytečné. O tom Vám už snad ale poreferuje někdo jiný.

Zdenán

Žádné komentáře:

Okomentovat