pátek, října 14, 2011

Kladno - MFF 3:0, Rakovník - MFF 0:3

Kladno – MFF 3:0 (22, 18, 20)

Po docela vydařeném úvodním víkendu, kdy jsme soupeře přejeli neuvěřitelným způsobem 3:1 a 3:2, o kterém jste se bohužel nic nedozvěděli, ale kdyby ano, tak se jistě dozvíte o novém šikovném smečaři, ale to asi jindy. Já vám přiblížím alespoň události v Kladně a v Rakovníce (nebo Rakovníku – Koube, ty jseš tu expert na češtinu).

Takže jsme se sešli na Kladně, kde nás hala přivítala v pouťové atmosféře, všude běhaly mažoretky, komentátor zápasu přiváděl diváky do varu ve stylu kolotočářů „ kupujte poslední lístky, za chvíli startujeme…“, no atmosféru vskutku fajná.

Ale k zápasu samotnému, začali jsme, jak sám Standa později přiznal, v nejzkušenější sestavě, co máme – Holous, Káda, Koube, Zbirák, Kulich, Zdenán + libero Váca. Od začátku bylo jasný, že Kulich se do toho netrefí pod nátlakem publika (vlastního), ale to nebudu předbíhat.

Atmosféra nabitá zkušeností na našem hřišti byla stejně hustá jako mlha před brlohem rákosníčka, ale jelikož jsme již starší a zkušenější a jsme zvyklí, že práci za nás udělaj ostatní, tak jsme se s tím nějak nevyrovnali. Což vedlo k tomu, že jsme naším akademickým výkonem slehli v prvním setu. Již nyní mohu zmínit, že se Kulichovi moc nedařilo.

Set druhý začal tak, jak začal a celkem do půlky setu jsme hráli vyrovnaně, přestože náš univerzál nám moc nepomohl. A pak šel bohužel na servis Boban a tím tuším skončila snaha v druhém setu.

Set třetí, aneb velký nástup nového univerzála Ráci „René“ Milkoviče, který vstoupil do této sezóny i s vlastním krejčím a módním poradcem, jak si všichni již všimli v průběhu tréninků. Ráca vypadal dobře, ale nervozita ho svázala takovým způsobem, že mu zalila nohy do podlahy a při první smeči svou malíkovou hranou nepřekvapil. Berme to však jako daň z nováčkovství pro fešáka z Řep.

Takže nás ani druhé účko nespasilo, nespasil nás ani ubohý servis… dali jsme vůbec? Takže jsme slehli v docela svižném čase 0:3.

Rakovník – MFF 0:3 (-21, -19, -20)

Druhý den to podle tabulky vypadalo, že si jedeme pro povinné body. Sestava nastoupila omlazená o Rohlíka a Malinu, vlažný a rozpačitý začátek se nakonec proměnil ve snadnou výhru a nebylo potřeba ani střídání.

V zápase samotném asi nebylo nic zvláštního, vlastně bylo, Kulich začal skládat. A skládali všichni, takže to spíše přičtěme slabší obraně soupeře, nebudeme to přeceňovat a koukneme se, s čím na nás nastoupí Brno a Starák – o tom už si doufám přečtete od jiného zoufalce.

Zbirák

Žádné komentáře:

Okomentovat