pondělí, listopadu 23, 2009

Víkend povinných výher

MFF A vs. Vrchlabí, 3:2
MFF A vs. Jablonec, 3:0

Ani nevíte jakou mi titulek dal práci … Tentokráte jsem odhodlaný psát o volejbale.

Po minulém zájezdu Brno-Budějovice se náš tým nacházel už v celkem slušném rozkladu. Marné hledání chuti do volejbalu se projevoval zřejmě u každého a vyvrcholil v tristní účast na trénincích. Čtvrteční byl dokonce pro naprostou neúčast zrušen. Jedinou útěchou a zároveň výmluvou pro naše špatné výsledky snad zůstává jen dlouhá šňůru venkovních zápasů. Na zájezdech se nám již tradičně moc nedaří.  Zato na domácí neporazitelnosti si zakládáme! O to více byl tento víkend pro tým důležitý.

Pátek s Vrchlabím:

První dva prohrané sety nenaznačovali bohužel žádnou změnu od posledních zápasů. Bodovky se neuhrávaly a naše bloky nepřinášely ani body ani šanci zásahu v poli. Někteří před třetím setem už chtěli vracet registračku. Rád bych se ale věnoval fenoménu Lukáš Kouba (LK). Měl jsem totiž možnost vliv tohoto fenoménu zažít na vlastní kůži v minulých ročnících. Naši hráči střídající se na postu druhého smečaře si už asi dávno zvykli, že jejich působení na hřišti závisí pouze na výkonu LK. Pokud se LK nedaří, první na řadě pro vystřídání jsou právě oni. Pak většinou přichází výměna nahrávačů. Tento víkend však přinesl další fenomenologický objev v sestavách MFF. Po zahraných 0 procentech LK v prvních dvou setech si byli nuceni oba dva druzí smečaři sednout na lavičku! Na smeč se přemístil jediný skládající hráč Zbirák a na účko byl vpuštěn Kulich. Možná to bylo způsobeno absencí druhého nahrávače a tudíž nemohlo být provedeno tradiční druhé střídání!? Nevím, ale vraťme se k nastalé situaci a jejímu rozklíčování. Někdo by mohl říct, že jde o naprostou absurditu, aby hráč s nulou na kontě (Medvídův slovník naučný používá pro takového hráče výrazu kotva), byl stále na hřišti přítomný a kolem něho rotují sestavy. Já bych ale takovému názoru dokázal oponovat. Podle mě jde o historicky první sesazení LK z postu prvního smečaře. A kým? No, dokázal to Zbirák, který z účka poskočil na smečařskou jedničku našeho družstva! A proto zaplašme již myšlenky o nedotknutelnosti LK a sledujme historický okamžik ustupujícího fenoménu MFF Lukáše Kouby.

Takže nakonec vše dobře dopadlo a po rošádách v sestavě jsme vyhráli v tie-breaku. Lukáš dobře přijímal a velmi nám pomohl na podání. Nepřipustil tak jakékoli tie-breakové drama. Kulich nám pomohl na útoku, i když měl výkon trošku sestupnou tendenci. Káda hrál dobře. Holous dobře pinkal, ale o dalších jeho herních úkolech snad radši pomlčím.


Sobota s Jabloncem:
Podtitul: Vítězná sestava se nemění aneb zrození Caesara

Jak podtitul napovídá, nastoupili jsme ve stejné nezvyklé sestavě ze zápasu s Vrchlabím. Šlo o snadné vítězství 3:0, při kterém nám soupeř pravidelně pomáhal buď zkaženým servisem a nebo několika rourami. Opět pochválím Holouse za prsty, ale v poli se bohužel pravidelně proměňoval v kuželku. Zbirák si udržel smečařský výkon z pátku a Káda měl určitě také pěkné procento úspěšnosti na útoku. Ptáte se kdo je Caesar …? Hádejte.

Lůďa

P.S. Uvidíme co za sestavu nám přinese středa, ale rád bych se vrátil do již prozkoumaných vod. Loňské experimenty s Kustodem, nám toho moc nepřinesly. Navíc dva zápasy se soupeři z konce tabulky nejsou v ničem směrodatné.

8 komentářů:

  1. Kdo je Caesar nevim, ale připojit k aktualite hádanku je dobrý nápad :))

    OdpovědětVymazat
  2. wordpress je na prd ... zrovna jsem si vylil mozek do prispevku a tato mala chybicka s komentarskym profilem me stala cely prispevek.

    OdpovědětVymazat
  3. www.znova.kulich.cz23. listopadu 2009 v 15:30

    napad je to dobry jen by se nemelo na otazku odpovidat hned pod ni, tak jak to predvedl autor. Ted je to jasne jako facka ze Caesarem je Luda a budu ho muset zdravit AVE!

    K zapasum mam jen tohle: Zbirak byl vytlacen z postu ucka jen docasne, protoze v patecnim utkani byl jediny, na kom bylo videt, ze chce vyhrat. Ovsem kolem sebe mel na prvni pohled (a to je i pohled nezainteresovaneho divaka volejbalu) 5 zmoklych slepic, ktere tam jen tak chodily. Ja jiz vim, ze v pod slupkou zmokle slepice kazdy bojuje jak drak, ovsem nutno potknout ze je to vnitrni boj. Mym prichodem se pouze dvojnasobila vnejsi touha po vitezstvi, a 2 co si placaj, chvali se po kazdem balonu, radi si co prijde a na co davat pozor, to akorat stacilo na to MFF smazli soupere. Avsak s pribyvajicim odehranym casem kupim jednu nevynucenou chybu za druhou a to priste nemusi stacit. LK nezmizel jak se pise v aktualite protoze postupne se rozehraval ke svemu standardnimu vykonu, je pravdou, ze neobykle dlouho, ale mozna to bylo jen divackou kulisou, neb Vrchlabaku bylo dvakrat tolik co nasich. posledni 2 sety uz radil. Jen tak dal a na hristi vice navenek odholanych hracu at si muzeme (a doufam, ze mluvim jak za sebe tak za lavicku) odpocnout od vitezneho fandeni nominovanym kamaradum.

    OdpovědětVymazat
  4. Doufám, že až příště prostříháš, tak rozvedeš vzestup nového fenoménu Caesara :-)))

    OdpovědětVymazat
  5. Medvíde, ty bys měl vědět, kdo je Caeser jestli jsi dával v hospodě po zápase aspoň trochu pozor :))
    Tina

    OdpovědětVymazat
  6. Já Caesar rozhodně nejsem! A jak správně řekla Tina, kdo byl v hospodě, měl by pochopit :-)

    OdpovědětVymazat
  7. BeerBorec se pravděpodobně radoval ze svého triumfu, tak asi nedával pozor!:-)))

    OdpovědětVymazat
  8. Už jsem si vzpoměl :)))) Alea iacta est!

    OdpovědětVymazat