neděle, února 08, 2009

MFF Praha ČZU Praha 0:3 a MFF Praha Jablonec 3:0

Ruka se mi pomalu otvírá a těším se, jak obalím zbylé kameny, načež je můj papír rozstříhán na kusy. To, že se v 12ti členném kolektivu stanu pravidelným přispěvatelem, už beru jako fakt…. Skoro bych navrhl nové pravidlo něco jako 3x a dost… no probereme to v restauraci.

Takže k zápasu, bože to byla zase trága, že se mi do toho ani nechce, ale budiž. Čekala nás výzva v podobě leadera tabulky, do konce sezóny zbývaly dva zápasy, které by bylo dobré opravdu vyhrát, aby naše výchozí pozice do play off byla co nejlepší!
Já sám jsem lákal pár lidí, že to bude super volejbal, ale naštěstí nikdo z nich nemohl. Úroveň zápasu mi přišla, jak když hrají dva týmy ve třetí třídě o udržení a chyba stíhala chybu. Čímž nechci nijak shazovat kvalitu soupeře, ale přes náš mrzký výkon a vzhledem k vyrovnanosti setů to z jejich strany asi taky nebyl úplně optimální výkon, nicméně stačil.
Moc si nevybavuji průběh utkání, ale co my jsme byly schopni vymyslet během tří setů, to by jeden brečel. Neustálé dávání si přednosti a na útoku jsme také zrovna nezářili. Každopádně i přes velký počet vynucených chyb jsme v prvních dvou setech slehli vždy o dva body, což byla škoda.

Asi nejzajímavější okamžik celého utkání bylo, když to Koube dostal do xichtu. J

Takže nás ČZU smázlo výsledkem 3:0 na sety…. Škoda!

Poslední zápas první části sezóny je vždy dobré zakončit výhrou a tak jsme se chystali na Jablonec. Přestože zápasy s Jabloncem jsou pro nás vždy snad nejtěžší zápasy v sezóně, tak s nimi hrajeme docela rádi, neboť je to docela sympatické družstvo. V každém takovém zápase se jistě všichni těší na souboj extrémě rychlých prvoligových nahrávačských es Holouse a Broni Vytisky. (Holo myslím to v dobrém J), Pižlovy záchvaty vzteku směrem k rozhodčím a v neposlední řadě vyrovnané výkony každého družstva.
Jablonec přijel na zápas celkem uvolněně, těšil se na deváté místo, kdy nafasují Havlbrod a poté v klidu pojedou na hory. My bychom měli vyhrát!
Na Jablonec jsme nastoupili celkem dobře a v prvním setu jsme je smázli se čtrnáctkou. V pohodové hře jsme pokračovali i nadále a další dva sety, kdy soupeř dosáhl nejvýše 20-ti bodů, jsme v klidné atmosféře dotáhli do konce.
Překvapivá byla návštěvnost na našem utkání, která snad dosáhla rekordní úrovně, ale nedivím se jim, neboť výše zmíněná lákadla na toto utkání si lidé jistě nemohli nechat ujít. Během zápasu už mě snad jen zaujalo, když Pižla přemlouval Nečase, zda by nechtěl alespoň na chvilku nastoupit, ale nechtěl!
Výhrou nad Jabloncem jsme si opět zajistili hezké šesté místo, a naším soupeřem se stali České Budějovice, což je pro nás asi nejlepší alternativa, takže jsme to zase dobře spočítali.

Zbirák

Žádné komentáře:

Okomentovat