pondělí, prosince 17, 2001

Liberec


Po čtrnáctidenní pauze jsme doma přivítali Liberec, který nedávno podlehl Ostravě a hráči kvůli tomu museli za trest běžet na Ještěd. Trenéři se ale nebáli přitvrdit a za jeden prohraný set u nás se družstvo tentokrát vydává až do Běloruska ;-). Tady je komentář Sportu a MF Dnes.


17.12.2001, Mladá fronta DNES
Nováček vzal Dukle jeden set
Praha - Po výhře v evropském poháru nad švýcarským Näfelsem si volejbalisté Dukly Liberec v sobotu poměrně snadno poradili v Praze s nováčkem soutěže. Liberečtí zůstávají po 16. kole v tabulce extraligy na čtvrtém místě.
MFF Praha - Dukla Liberec 1:3 (-23, -14, 23, -20). Čas: 97 minut. Diváků: 200. Dukla: Ticháček, Dlouhý, Staněk, Dittrich, Steffan, Bíza, libero Sukuba - Boula, Pikeš, Zadražil.
Liberečtí trenéři poslali na hřiště nezvyklou sestavu. Zkušený Nečas je stále zraněný, jeho místo zaujal Marek Dlouhý, který přišel z béčka. Steff
an se posunul na smeč a jeho místo na liberu zaujal Sukuba, na nahrávce začal Ticháček. "V lize nám to teď moc nejde, proto jsme potřebovali udělat nějaké změny," vysvětloval kouč Dukly Ivan Jakubíček. "Do áčka přešel Dlouhý, který nahrazuje Nečase a v Praze si vůbec nevedl špatně. Aspoň se zvýší konkurence v týmu a hráči si uvědomí, že nikdo nemá nic jistého. Také jsme si chtěli vyzkoušet herní systém bez Nečase." Domácí donutili v úvodním setu trenéra Jakubíčka vzít si dva oddechové časy, ale vedení 23:22 třemi chybami ztratili. "Hráči začali pokyny, které jsme si určili před utkáním, dodržovat až postupně. Druhý set jsme pak už vyhráli hladce. Možná až moc, protože na začátku třetího jsme soupeře podcenili. Domácí utekli a my jsme jen dotahovali. Navíc se chytili na servisu, protože začali riskovat," popsal Jakubíček. "Ve čtvrtém setu už jsme si výhru pohlídali." Už dnes brzy ráno vyrazili Liberečtí do Běloruska, kde zítra nastoupí v dalším utkání Top Teams Cupu proti Gomelu.
17.12.2001, Sport
Vyrovnaný souboj o první pozici
V nedělní dohrávce 16. kola si poradila Odolena Voda se Zlínem
Volejbalová extraliga mužů měla na programu 16. kolo. České Budějovice si po nepřesvědčivých výkonech v Top Teams Cupu poradili snadno s Ostravou a jsou s devětadvaceti bo
dy druhé. Stejně bodů, ale lepší poměr setů má také vedoucí Odolena Voda, která v nedělní dohrávce porazila Zlín 3:1. Mistr z Liberce se po vítězství nad MFF Praha dotáhl na třetí Perštejn. Soutěž bude pokračovat 5. ledna.
VAVEX PŘÍBRAM-SPARTAK PERŠTEJN 3:2 (31, -17, 28, -16, 13), 108 minut, rozhodovali Halík a Krsek, 490 diváků.
PŘÍBRAM: Kozák, Škodný, Boula, Havrlík, Agafonov, D. Rosenbaum, libero Kryštof - Anděl, V. Rosenbaum.
PERŠTEJN: Michal, Schwob, Černý, Bican, Mikula, Štolfa, libero Obdržálek.
V
nesmírně dramatických koncovkách lichých setů dokázala Příbram zvítězit, zatímco v setech sudých byli hosté výrazně lepší. Drama to bylo opravdu nevídané. Domácí se museli obejít bez Zacha, ale také se museli vyrovnat s faktem, že včetně Českého poháru se svým soupeřem letos již čtyřikrát prohráli. Pátý pokus toto jejich prokletí vymazal. V podstatě o tom rozhodl Kozák, který začal smečovat jako nemluvně a byl na odpis a v pátém setu, který rozhodoval, se změnil v nepolapitelného démona. Začátek patřil hostům. Vedli několikrát o čtyři body, ale za stavu 22:22 se začínalo znovu. Dva setboly domácích, následně dva hostí. A až šestý domácích proměněn. Ve druhém setu dominovali hosté. Opřeli se o skvělé podání Štolfy, které bylo ostatně jejich největší zbraní, až do konce utkání. Domácí borci odpověděli ve třetím setu fantastickou sérií mladíčka Škodného. Devět úderů, všechny úspěšné, ovšem soupeř stav na sety vzápětí vyrovnal. Dobře si vedl i v setu závěrečném. Vedl 10:8, ale nahlodalo jej filigránské eso Rosenbauma. Vedení domácích opět sma zal svým podáním Štolfa 13:13. Vzápětí ovšem zkazil a přišel blok Agafonova. (AV)
JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICEDANZAS OSTRAVA 3:0 (17, 19, 13), 64 minut, rozhodovali Škoda a Pejpal, 600 diváků.
ČESKÉ BUDĚJOVICE: Dvořák, Hudeče
k, Černý, Jeslínek, Zelenka, Cerha, libero Habada - Kust, Rubáček.
OSTRAVA: Duda, Zvolánek, Golštajn, Obhlídal, Zedník, Tomáš, libero Dohnal - Správka, Štika, Jedlička.
Přes značné zklamání z výsledků v Top Teams Cupu přišla do českobudějovické haly slušn
á návštěva. Domácí hráči chtěli dokázat (a potřebovali to dokázat především sami sobě), že volejbalové umění nezapomněli. Snad pouze několik prvních zákroků v poli připomnělo divákům nedávné tápání domácích borců, ti se ale s přibývajícími body na svém kontě dostávali do stále větší pohody a vděčným divákům dali mnohokrát šanci k potlesku za vybojované míče. Hosté zklamali, Zedník se brzy vyfauloval a nikdo další z hostujícího týmu nedokázal na delší dobu své družstvo podržet. Ostravský trenér se snažil častým střídáním o změnu, ale vše marno, jeho hráči se ani v jediné činnosti nedokázali svému soupeři alespoň přiblížit. Výkon Jihočechů naopak gradoval a skončil exhibičním třetím setem. (MČ)MFF PRAHA-DUKLA LIBEREC 1:3 (-23, -14, 23, -20), 97 minut, rozhodovali Popadinec a Labašta, 200 diváků.
MFF PRAHA: Honzík, Vlasák, Kadavý, Petříček, Kouba, Zadražil, libero Pekárek - Zbirovský, Skýba, Hromíř.
LIBEREC: Ticháček, Steffan, Dittrich, Dlouhý, Bíza, Staněk, libero Sukuba - Boula, Zadražil, Pikeš.
Hostující L
iberec vstoupil do utkání, ve kterém byl jasným favoritem, velmi vlažně a dokonce prohrával 22:23. Domácí se ale nabídnuté šance spíše zalekli, dvakrát neubránili liberecký útok a na závěr smečovali do bloku. Ve druhém setu se hosté zlepšili a především zásluhou tvrdého podání na hřišti kralovali. Zmrzlé diváky rozehřál teprve třetí set, ve kterém domácí od počátku vedli, a i když se v koncovce o vítězství strachovali, dokázali ho získat ve svůj prospěch. Zřejmě pod hrozbou sankcí začal hrát Liberec naplno a další zdramatizování zápasu již nepřipustil. (OLD)

CHANCE ODOLENA VODA-FATRA ZLÍN 3:1 (-28, 16, 20, 16), 95 minut, rozhodovali Kleisner a Všetečka, 550 diváků.
ODOLENA VODA: Pláteník, Nekola, Rak, Sekanina, Král, Malčík, libero Mosorjak - Koláčný, Wiedermann.
ZLÍN: Bolehovský, Calábek, Stejskal, Posikira, Pavlík, Kopanja, libero Chromý - Šrámek.
Domácí už s uzdravenými přihrávajícími smečaři Sekaninou a Pláteníkem se před televizními kamerami v dohrávce dlouho hledali. Méně chybující hosté toho dokázali
využít. V dramatické koncovce získali sadu ve svůj prospěch. Zpřesněním všech herních činností a hlavně skákaným servisem smazala Odolena Voda náskok soupeře (z 8:11 na 11:11). Z následující série oboustranných minel vytěžili nakonec zisk druhé sady domácí. V dalším průběhu dominovali domácí ve všech herních činnostech. Hosté se sice v závěru utkání doslova »vyšťavili« (6:9), ale s příchodem Raka létala na stranu Zlínských v dělovém servisu předvánoční kometa, která nadělala v řadách Moravanů neřešitelnou paseku. Přestože dal v závěru střetnutí trenér Licek příležitost lavičce, bylo po čtvrtém mečbolu pro soupeře vykoledováno. (MS)

© copyright 2001by SPLAWEK soft ® music by D.J.SPLAW

Žádné komentáře:

Okomentovat